• Waar Gaan We Drinken Review

  zondag 26 apr., 2015 om 10:40
  Waar Gaan We Drinken

  Waar Gaan We Drinken is een alles onthullende titel van de in januari verschenen applicatie van Bouke Plat. Deze app stelt gebruikers in staat allerlei kroegen in een gewenste straal te ontdekken, waarna het de keuze openlaat er een uit te kiezen voor een glaasje.

  De opzet is simpel, zo wilt de app je huidige locatie kennen en vervolgens dien je te schudden met je iPhone of iPad om hier kroegen te krijgen. Voordat je begint te schudden is het slim om even te wachten tot de applicatie aangeeft hoeveel kroegen er zijn gevonden en indien nodig de straal aan te passen. Het schudden kan overigens pijnlijke gevolgen hebben, vooral als je al een glaasje op hebt, en komt met een minimum duur (1 sec. is niet genoeg).

  Lees meer
 • Tiltagon Review

  maandag 13 apr., 2015 om 10:02
  Tiltagon

  Tiltagon is een enorm simpel spel en de titel past daar goed bij. Door je apparaat te kantelen (tilt) beweeg je een bal op een zeshoekige (hexagon) tegel waar het je doel is een zwevende kubus te pakken alvorens de bal naar de volgende zeshoek te begeven. Met een moeilijkheidsgraad van minimaal "hard" kan dit al snel fout gaan.

  De zeshoeken bevatten allerlei obstakels die op verschillende manieren bewegen met het enkele doel het lastiger te maken voor de speler. Van simpele kubussen die je van de rand af duwen tot volledige roterende balken. Eenmaal van je tegel af kan niets je meer redden en zul je opnieuw moeten beginnen. Lukt het wel de zwevende kubus te bereiken dan is het noodzakelijk het balletje snel naar de volgende tegel te sturen want de huidige verdwijnt enorm snel, soms iets te snel.

  Lees meer
 • The Quest Keeper Review

  woensdag 8 apr., 2015 om 10:18
  The Quest Keeper

  In de Quest Keeper dwaal je rond in een donkere kerker vol vijanden en gevaren, dat maakt het natuurlijk geschikt om goud te verzamelen en op zoek te gaan naar kostbare artefacten. Met een personage dat vanzelf loopt is de timing om een blok te vinden om te kunnen stoppen of om van richting te veranderen cruciaal.

  De gevaren van de kerker, op simpele afgronden in het oneindige diepe na, bestaan uit van alles wat je er kunt verzinnen. Zo komen er spikes uit de grond, vallen stukken grond weg en komen er dodelijke spinnen bij kijken. Gelukkig heeft de Quest Keeper hier en daar een checkpoint vanwaar weer verder is te gaan mocht je een misstap maken.

  Lees meer
 • Taichi Panda Review

  maandag 30 mrt., 2015 om 09:57
  Taichi Panda

  In Taichi Panda krijgt de speler de keuze de rol op te nemen van een dikke Panda, lenige messenliefhebster, sterke krijger of, sinds kort, een magiƫr. Alhoewel de panda zeer aantrekkelijk is, mocht je ook van speler tegen speler houden dan is het overwegen van de andere 2 wel de moeite waard, voornamelijk omdat de messenliefhebster al een bug heeft en kan aanvallen voordat de strijd begint.

  Eenmaal een personage gekozen begint het avontuur en zul je al snel een weg door allerlei gespuis moeten vechten. Het spel speelt heerlijk en de bediening is vrij eenvoudig. Links is de gebruikelijke stuurknuppel terwijl rechts al je aanvalsknoppen bevinden. De positie van deze knoppen zijn tot dusver perfect en al spelende heb ik er nog niet per ongeluk naast gezeten. In het belang van een verhaallijn leidt het een tot het andere en heb je er een vaste opdrachtgever bij die je genoeg quests geeft om bezig te blijven.

  Lees meer1
 • Don't Drown! Review

  woensdag 25 mrt., 2015 om 10:32
  Don't Drown!

  Don't Drown! is een oneindig zwemspel met het doel, zoals de titel al aangeeft, niet te verdrinken. Na een schipbreuk komen er namelijk op onverklaarbare balken uit de lucht vallen die de speelbare drenkeling al snel onder water duwt.

  Erg leuk is dat de introductie ineen gevlochten is met de tutorial, langzaam lopen deze in elkaar over om duidelijk te maken hoe de applicatie werkt. Overigens is dat erg makkelijk onder de knie te krijgen, de drenkeling beweegt simpelweg naar links of rechts door op de respectievelijke kanten van het scherm te tappen. Zodoende is het hoofdzakelijk om openingen te vinden in de naderende balken en waar mogelijk muntjes te verzamelen.

  Lees meer
 • Flop Rocket Review

  dinsdag 24 mrt., 2015 om 11:08
  Flop Rocket

  Flop Rocket is een arcade spel waarin spelers een "slecht gemaakte" raket vanaf een misplaatst lanceerplatform door een grot moeten loodsen in de hoop de ruimte te bereiken. Deze belachelijke verhaallijn gecombineerd met simpele gameplay en volop upgrades maakt het voor de huidige App Store standaard al bijna gegarandeerd een hit.

  Het besturen van de raket gaat met behulp van een ring aan de linkerkant van het scherm, de rechterkant is vervolgens te gebruiken om gas te geven. Om de raket enigszins onder controle te hebben zul je behoorlijk wat moeten tappen rechts (aan/uit) en in mijn geval het lichtelijk gekanteld houden van de raket met waar nodig een lichte richtingswijziging.

  Lees meer
 • Green the Planet Review

  maandag 16 mrt., 2015 om 10:25
  Green the Planet

  In Green the Planet is het aan jou om als twee goedwillige aliens een dode planeet te transformeren in een groen paradijs vol plantleven. Als grote spoiler hoef je alleen maar naar het huidige app icoontje te kijken, deze toont namelijk al waar je uiteindelijk naartoe speelt.

  Om het terraform proces draaiende te houden zul je energie nodig hebben, wat hier uit meteorieten te halen is. Om deze meteorieten te pakken te krijgen zul je ze neer moeten halen of beschadigen door erop te schieten met een groot kanon, lanceerbuis of superlaser. De ontstane brokstukken zijn om te zetten in energie en dit is dan ook weer om te zetten in upgrades voor deze wapens of uitbreidingen, zoals bijvoorbeeld een meteoriet detector voor je UFO, of robots die energieblokken voor je verzamelen in je afwezigheid.

  Lees meer3

AppWereld maakt gebruik van cookies, door verder gebruik te maken van de site gaat u daar mee akkoord.

Sluiten Meer informatie