door Marcel Bank

The Quest Keeper Review

Wednesday 8 Apr, 2015 om 10:18 door Marcel Bank
The Quest Keeper

In de Quest Keeper dwaal je rond in een donkere kerker vol vijanden en gevaren, dat maakt het natuurlijk geschikt om goud te verzamelen en op zoek te gaan naar kostbare artefacten. Met een personage dat vanzelf loopt is de timing om een blok te vinden om te kunnen stoppen of om van richting te veranderen cruciaal.

De gevaren van de kerker, op simpele afgronden in het oneindige diepe na, bestaan uit van alles wat je er kunt verzinnen. Zo komen er spikes uit de grond, vallen stukken grond weg en komen er dodelijke spinnen bij kijken. Gelukkig heeft de Quest Keeper hier en daar een checkpoint vanwaar weer verder is te gaan mocht je een misstap maken.

Het goed uitziende Quest Keeper weet van vrijwel elke zet een spannende gebeurtenis te maken.

Als speler verzamel je onderweg munten door tegen schatkisten aan te botsen. Deze munten zijn weer uit te geven bij de Quest Keeper die zich aan het begin in een enorme shop bevindt. Waar veel aan te schaffen items cosmetisch zijn, zijn er ook enkele toevoegingen die gameplay behoorlijk veranderen. Zo is het oneindige diepe niet meer zo gevaarlijk wanneer je laarzen je de mogelijkheid geven erover heen te springen. De shop zelf is ook zeer leuk uitgewerkt en werkt op dezelfde manier als schatkisten in het spel, je zult dus overal tegenaan moeten lopen.

Zoals je kan verwachten van een gratis-te-spelen titel zijn de munten ook te koop voor echt geld. Daarnaast zijn er ook advertenties in de game te vinden die voorheen behoorlijk irritant geplaatst waren. Met versie 1.01 is dit gelukkig niet langer het geval.

The Quest Keeper ziet er behoorlijk goed uit, alhoewel wel iets ruwer dan de meeste hippe game releases van de laatste maanden, past dit goed bij het sfeertje van de donkere kerker waarin het zich afspeelt. Het is wel zo dat je dit spel er niet zomaar even bij pakt, een simpel spelletje kan een behoorlijke tijd duren en er even voor gaan zitten is in de meeste gevallen nodig. Elke zet is een spannende gebeurtenis en de titel weet voortdurend om meer te vragen wat het zeker een download waard maakt.

Beoordeling: 4.5 / 5
 • The Quest Keeper iPad app afbeelding 1
 • The Quest Keeper iPad app afbeelding 2
 • The Quest Keeper iPad app afbeelding 3
 • The Quest Keeper iPad app afbeelding 4
 • The Quest Keeper iPad app afbeelding 5
 • Versie:
  1.01
 • Huidig:
  1.03
 • Categorie:
 • The Quest Keeper

  The Quest Keeper

  4.522 · iOS 6.0+ · Games · Trailer

  *** 1 MILLION DOWNLOADS! Thank you, brave adventurers, for playing the game! *** Help a lowly peasant on his journey to become a powerful dungeon master! Dodge spikes,...

Reageren is niet meer mogelijk.

AppWereld maakt gebruik van cookies, door verder gebruik te maken van de site gaat u daar mee akkoord.

Sluiten Meer informatie