door Marcel Bank

Waar Gaan We Drinken Review

Sunday 26 Apr, 2015 om 10:40 door Marcel Bank
Waar Gaan We Drinken

Waar Gaan We Drinken is een alles onthullende titel van de in januari verschenen applicatie van Bouke Plat. Deze app stelt gebruikers in staat allerlei kroegen in een gewenste straal te ontdekken, waarna het de keuze openlaat er een uit te kiezen voor een glaasje.

De opzet is simpel, zo wilt de app je huidige locatie kennen en vervolgens dien je te schudden met je iPhone of iPad om hier kroegen te krijgen. Voordat je begint te schudden is het slim om even te wachten tot de applicatie aangeeft hoeveel kroegen er zijn gevonden en indien nodig de straal aan te passen. Het schudden kan overigens pijnlijke gevolgen hebben, vooral als je al een glaasje op hebt, en komt met een minimum duur (1 sec. is niet genoeg).

Het idee achter Waar Gaan We Drinken is leuk en mocht je een kroegen overzicht willen hebben dan is het zeker geen slechte keus.

Naar mijn mening is de app dan ook voornamelijk handig voor gebruik in nieuwe omgevingen maar kan interessant zijn mocht je meer willen weten over de kroegen in je eigen omgeving. Naast Google Maps voor de locaties wordt er namelijk gebruik gemaakt van reviews te lezen op Google. Nadeel wel is dat horeca gelegenheden die onbereikbaar zijn, deel uitmaken van een vakantiepark of in een gesloten omgeving bevinden ook als kroeg te zien zijn, daarnaast zijn de reviews hier dan voornamelijk voor het betreffende vakantiepark in plaats van de enorme bar die er ook in te vinden is.

Het idee achter Waar Gaan We Drinken is leuk en grotendeels is de uitwerking goed aangepakt, ook ziet het overzicht er goed uit en lijkt aangepast op gebruik in het donker. Er zitten echter kleine nadelen aan, waaronder de uitwerking van Google informatie. De pagina met reviews wordt bijvoorbeeld in een full browser modus weergegeven en er is op geen direct zichtbare mogelijkheid terug te keren naar de kaart met kroegen. Afsluiten en opnieuw schudden is niet gebruiksvriendelijk. Mocht je slechts een snel en simpel overzicht willen dan is Waar Gaan We Drinken geen slechte keus.

Beoordeling: 3 / 5
  • Waar Gaan We Drinken iPad app afbeelding 1
Reageren is niet meer mogelijk.

AppWereld maakt gebruik van cookies, door verder gebruik te maken van de site gaat u daar mee akkoord.

Sluiten Meer informatie