DigiD

DigiD

van Rijksoverheid
 • Universeel: Compatibel met iPhone, iPad en iPod touch
 • Laatst bijgewerkt: 16-09-2019
 • Gratis! · iOS 10.0 + · 105 MB · Versie 5.12.0
iTunes Klantwaardering
Huidige versie (927)
4.5
Alle versies (47.193)
4

DigiD van Rijksoverheid is een app voor iPhone, iPad en iPod touch met iOS versie 10.0 of hoger, geschikt bevonden voor gebruikers met leeftijden vanaf 4 jaar.

Beginnen met de app?
U dient de DigiD app eerst te activeren voordat u hem kunt gebruiken. Volg hiervoor de stappen in de DigiD app.

Hulp nodig bij activeren? Kijk op: www.digid.nl/over-digid/app

Hoe log ik in met de DigiD app?
Inloggen met de DigiD app kan op twee manieren:

1. Op uw telefoon of tablet logt u in met alleen een pincode.
2. Of u logt in op de computer, via de app. Dan neemt u eerst een koppelcode over, scant u een QR-code en voert u uw pincode in.

GEGEVENSVERWERKING & PRIVACY

De DigiD app verwerkt het IP-adres, de naam en versie van het besturingssysteem van uw smartphone of tablet, het unieke kenmerk van het mobiele apparaat, uw mobiele telefoonnummer en de door u te kiezen 5-cijferige pincode.

Door de DigiD app te downloaden en te gebruiken gaat u akkoord met deze verwerking, waar ook de onderstaande bepalingen voor gelden.

1. De persoonsgegevens van de gebruiker worden verwerkt conform de geldende privacywetgeving. In de privacyverklaring vindt u wie verantwoordelijk is voor de verwerking van de persoonsgegevens voor DigiD, welke persoonsgegevens van de gebruiker van DigiD worden verwerkt en met welk doel dit gebeurt (https://www.digid.nl/privacyverklaring). De verwerking van persoonsgegevens door DigiD en regels over de werking, beveiliging en betrouwbaarheid van DigiD zijn opgenomen in wet- en regelgeving (https://www.digid.nl/wet-en-regelgeving)
2. Logius heeft passende technische en organisatorische beveiligingsmaatregelen getroffen tegen verlies of onrechtmatige verwerking van de persoonsgegevens van de gebruiker.
3. De DigiD app voldoet aan beveiligingsmaatregelen die vergelijkbaar zijn met de beveiligingsmaatregelen van DigiD. Ook maakt DigiD gebruik van de veiligheidsmechanismen van het besturingssysteem.
4. De gebruiker is zelf verantwoordelijk voor de beveiliging van zijn mobiele apparaat.
5. Voor de DigiD app kunnen zo nu en dan automatisch updates via de app-store worden gedownload en geïnstalleerd. Deze updates zijn bedoeld om de DigiD app te verbeteren, uit te breiden of verder te ontwikkelen en kunnen bestaan uit oplossingen voor programmafouten, geavanceerde functies, nieuwe softwaremodules of volledige nieuwe versies. Zonder deze updates is het mogelijk dat de DigiD app niet of niet behoorlijk functioneert.
6. Logius behoudt zich het recht voor zonder opgaaf van redenen het aanbieden van de DigiD app in de app-store of de werking van de DigiD app (tijdelijk) stop te zetten.

Informatie voor DigiD is het laatst vergeleken op 20 sep. om 18:32. Downloads verlopen via iTunes, controleer daar altijd de meest actuele prijs, compatibiliteit en andere informatie. Je hebt een actieve iTunes account nodig om apps aan te schaffen.

Nieuw in versie 5.12.0

Met deze update is het mogelijk om de DigiD app op meerdere toestellen te activeren. Ook geven we meer uitleg over het inloggen met de DigiD app.

 • iPad
 • iPhone

Schermafdrukken

 • DigiD iPad app afbeelding 1
 • DigiD iPad app afbeelding 2
 • DigiD iPad app afbeelding 3
 • DigiD iPad app afbeelding 4
 • DigiD iPad app afbeelding 5
 • DigiD iPhone app afbeelding 1
 • DigiD iPhone app afbeelding 2
 • DigiD iPhone app afbeelding 3
 • DigiD iPhone app afbeelding 4
 • DigiD iPhone app afbeelding 5
Categorieën: Productiviteit, Financiën

Recensies

Koppelen van apparaten werkt zeer omslachtig en onhandig

Koppeling van de app op verschillende apparaten is verwarrend en is zelfs voor niet-digibeten uitermate gecompliceerd.

2 / 5  door Mac O S Xboy
05/09/2019
Bezoekers die deze app bekeken keken ook naar
Reageer op deze app
Reacties
 • Raw
  13/07/19 01:07 · Versie 5.11.4

  Weer zo'n ongelovelijke blunder van de overheid. Iets wat banken en supermarkten, etc makkelijk afgaat, is blijkbaar kennis ver boven de pet van onze overheid.

  Aan de andere kant kudos voor het record aantal negatieve recenties. Dat is wel weer klassewerk. Ga zo door.

 • Liz Dufon
  Liz Dufon
  30/05/19 14:24 · Versie 5.11.0

  De app is idd heel ergerlijk. De telefoon bij de helpdesk staat niet voor niets roodgloeiend. Zelf heb ik drie brieven ontvangen met de activeringscode. Ook die code geeft na invoer telkens een foutmelding. Heeft iemand enig idee welk bedrijf de overheid heeft ingehuurd voor het ontwikkelen van deze app? Wellicht een vriendje van een eerste kamerlid?

 • Nossa
  11/01/19 18:46 · Versie 1.4.0

  Werkt echt heel goed!

 • Morrien
  Morrien
  28/12/18 13:34 · Versie 1.3.2

  Ik kan inloggen met mijn pincode om de activatiecode opnieuw (3de keer( in te vullen en vervolgens blokkeert de app omdat de pincode niet juist is........?
  Waardeloze app, absoluut niet gebruiksvriendelijk!

 • Paul Mengde
  Paul Mengde
  08/08/18 23:01 · Versie 1.1.1

  Als je s avonds zin hebt in Mens erger je niet. Dan is dit een mooi spel.

Deel deze app op:

AppWereld maakt gebruik van cookies, door verder gebruik te maken van de site gaat u daar mee akkoord.

Sluiten Meer informatie