door Marcel Bank

Does not Commute Review

Sunday 26 Apr, 2015 om 12:03 door Marcel Bank
Does not Commute

Na enkele hoog beoordeelde applicaties heeft Mediocre onlangs Does not Commute uitgegeven. In deze speelse titel is het zaak om allerlei bestuurders van verschillende voertuigen naar hun bestemming te krijgen.

Het begint als een snelle rit naar je eindbestemming maar na een voertuig zover te krijgen wordt de tijd teruggedraaid en zul je het bij een volgende voertuig moeten doen. Gezien je volgende rit in hetzelfde tijdvak afspeelt moet je als speler op alle vorige voertuigen die je naar de juiste bestemming hebt gebracht gaan letten. Na genoeg voertuigen naar hun bestemming te hebben gebracht komt er een bestuurder die graag naar een volgende omgeving wilt, waarna je het nogmaals kan proberen.

Does not Commute is een leuk en uitdagend spel maar het onaangekondigd verlies van je voortgang is een pijnlijke ervaring.

Het besturen van voertuigen is theoretisch simpel. Alhoewel deze allemaal net even anders reageren, rijden ze allemaal vanzelf vooruit en door links of rechts aan te tikken of vast te houden sturen deze naar links of rechts. Het wordt al wat gecompliceerder als er andere opties bij komen kijken, zoals afremmen voor meer controle, maar dit wordt langzaam opgebouwd in de vorm van power-ups. Extra leuk detail is het verhaal met betrekking tot de bestuurder van elk nieuw voertuig, verhaaltjes die vreemder worden naarmate je verder komt.

Does not Commute draait geheel om tijd, mocht je een auto het water in rijden dan wordt de tijd teruggedraaid, mocht je crashen dan wordt de auto langzamer, maar eenmaal zonder tijd is alles voorbij. Tijd die je langzaam verliest maar ook weer op kan pakken door gebruik te maken van allerlei verschillende shortcuts, waar tijd letterlijk voor het oprapen ligt. Het wordt wel iets minder leuk als je eenmaal zonder tijd komt te zitten, je zult namelijk helemaal opnieuw moeten beginnen.

Does not Commute komt momenteel namelijk met een checkpoint systeem, iets wat in tegenstelling tot de vorige titel, Smash Hit (Gratis), nu helaas niet lekker is toegepast. Je zult een premium account moeten aanschaffen mocht je het spel leuk vinden en gebruik willen maken van deze checkpoints. Ik had liever vastgezeten bij een bepaalde omgeving en vervolgens moeten betalen om verder te gaan dan onaangekondigd alles kwijt te zijn, dit maakt het even wegleggen namelijk ook onmogelijk.

Het spel is leuk en zeer uitdagend, vooral voordat je naar een volgende omgeving gaat en de wegen druk bereden worden door voorgaande voertuigen. Met de kennis vooraf dat je alles kwijt bent en je er wel een half uur voor wilt zitten, kan het zijn dat de titel leuker is dan wanneer je verrast je voortgang kwijt bent, het zit tenslotte zeer goed in elkaar. Ook een pluspunt zijn de power-ups, deze zijn zonder enige kosten voor elk voertuig te gebruiken.

Beoordeling: 3.5 / 5
 • Does not Commute iPad app afbeelding 1
 • Does not Commute iPad app afbeelding 2
 • Does not Commute iPad app afbeelding 3
 • Does not Commute iPad app afbeelding 4
 • Does not Commute iPad app afbeelding 5
 • Versie:
  1.0.1
 • Huidig:
  1.4.0
 • Categorie:
 • Does not Commute

  Does not Commute

  4.091 · iOS 6.0+ · Games

  Winner of Apple Design Awards 2015! A strategic driving game from the award-winning maker’s of Smash Hit. Does not Commute is a temporal paradox in which you have no one to...

Reageren is niet meer mogelijk.

AppWereld maakt gebruik van cookies, door verder gebruik te maken van de site gaat u daar mee akkoord.

Sluiten Meer informatie