door Marcel Bank

Regenmelding Review

Sunday 1 Apr, 2012 om 14:12 door Marcel Bank
Regenmelding

Buienradar had een open beleid waardoor veel apps gebruik konden maken van de beschikbare data, helaas werd Buienradar overgenomen door RTL Nederland en was voor hun de simpelste optie de concurrentie uit te schakelen de data niet langer beschikbaar maken. Reden was dat er veel tijd en moeite was gestoken in de Buienradar producten (lees: al bestaande en werkende producten overgenomen) en de concurrentie maar op dezelfde manier hun data moet krijgen. Helaas is zelf de data bij KNMI vandaan halen vrijwel niet betaalbaar voor vele ondernemers en hierdoor zijn veel handige apps, in veel gevallen velen malen beter dan de Buienradar app, de nek omgedraaid. Een handige app die je even snel de aankomende neerslag kan laten weergeven kan dus best lastig zijn, gelukkig is er nu een nieuwe app van Paul Wagener: Regenmelding.

Regenmelding openen gebeurd razendsnel, een tap op het icoon is meteen een overzicht van Nederland met daarboven de wolken in de kleur van dreiging, oftewel de hoeveelheid neerslag deze meedragen. Wat meteen opvalt is hoe vloeiend de wolken bewegen vergeleken met andere vergelijkbare apps. Druk je vanaf hier op de i-knop dan kun je spelen met instellingen, bijvoorbeeld jouw positie laten bepalen of een alert instellen voor komende buien maar ook bij wat voor soort bui je een alert wilt hebben en daar heb je ook nog eens de keuze welk geluid deze alert moet geven. Extra pluspunt van de alerts is dat de app niet eens hoeft te draaien om deze te geven. Ook heeft de weergave verschillende opties, een simpele kaart, satellietbeeld of combinatie van beide. De screenshots zeggen al behoorlijk wat hierover.

Regenmelding is mijn nieuwe favoriet voor als ik even vlug wil weten hoe lang een bui blijft hangen of wanneer deze eraan komt. Snel, handig en met makkelijk in te stellen alerts!

Mijn favoriete app tot de RTL/Buienradar grap was Regen, helaas kun je bij deze app nu alleen nog de laatste minuten zien, iets wat het KNMI wel gratis wilt leveren aan derden. Regenmelding werkt op hetzelfde principe maar combineert Google Maps met Weerplaza in plaats van het KNMI. Zo is de data ook in te stellen en kan je de wolken/neerslag van de afgelopen 4 uur tot een kwartier laten zien en de komende 0 tot 60 minuten. Hierdoor hoef je niet zelf iets te voorspellen met de geringe gratis KNMI data. Daarnaast kun je door met de transparantie instellingen te spelen zelfs de kleinste wolkjes die mogelijk neerslag bevatten zien.

Met Regenmelding heeft Paul Wagener een app afgeleverd die ik bij mijn favorieten plaats voor de tijden dat ik even vlug wil weten hoe lang een bui blijft hangen of wanneer deze eraan komt. Klein, snel en zeer handig! De app doet precies wat het zegt dat het doet en komt met alle instellingen die ik bij zo'n app verwacht. Het enige minpunt is misschien de prijs, maar om dit eenmalig neer te leggen voor een app waarmee je altijd een snel overzicht hebt met desgewenst een alert, valt het nog best mee.

Beoordeling: 4 / 5
 • Regenmelding iPad app afbeelding 1
 • Regenmelding iPad app afbeelding 2
 • Regenmelding iPad app afbeelding 3
 • Regenmelding iPad app afbeelding 4
 • Regenmelding iPad app afbeelding 5
 • Versie:
  1.0
 • Huidig:
  4.1.1
 • Categorie:
 • Regenmelding

  Regenmelding

  3.027 · iOS 10.0+ · Het weer

  Sta nooit meer in de regen! Regenmelding geeft u een waarschuwing op het moment dat er een regenwolk op uw locatie aankomt. - Op de radar ziet u niet een stilstaand beeld...

Reageren is niet meer mogelijk.
Reactie
 • Bram Korteknie Goes.
  Bram Korteknie Goes.
  Meer
  13/10/12 17:09

AppWereld maakt gebruik van cookies, door verder gebruik te maken van de site gaat u daar mee akkoord.

Sluiten Meer informatie