door Marcel Bank

KentekenInfo Review

Thursday 14 Jun, 2012 om 12:34 door Marcel Bank

KentekenInfo biedt je de mogelijkheid details van auto's op te zoeken door middel van een zoekopdracht naar het nummerbord, of natuurlijk zelf een auto zoeken door middel van allerlei opties. Mocht je een AutoWereld account hebben, dan is het mogelijk die te synchroniseren met de app, maar ook zonder account zijn alle opties mogelijk.

Het eerste scherm van KentekenInfo bevat een in te vullen nummerplaat, door hier simpelweg het nummerbord in te toetsen wordt er een zoekopdracht gestart naar de gegevens van de auto. De resultaten worden behoorlijk snel (1 á 2 sec) weergegeven in een uitgebreide lijst waar alles in te vinden is, van merk, model en bouwjaar tot transmissie, gewicht en verbruik. Alles wat enigszins interessant kan zijn aan de auto wordt weergegeven.

Met KentekenInfo heeft AutoWereld.nl een zeer handige app om onderweg een zoekopdracht naar een auto te beginnen of er gewoon even vlug details van te bekijken.

Naast deze gegevens is er op de achtergrond meteen een zoekopdracht uitgevoerd en heb je direct een lijst met resultaten van vergelijkbare modellen bij jou in de buurt. Dit komt met allerlei verfijn functies. Stel dat het gespotte model op benzine loopt maar je wilt diesel (of elektrisch/hybrid), dan is dat zo aangepast. Vrijwel elke gewenste optie, zoals kilometerstand, carrosserie, energielabel, enzovoorts is compleet te wijzigen. Elke wijziging toont onderin, op een tapbare knop, meteen hoeveel resultaten er zijn en zo is het snel en gemakkelijk aan jou wensen aan te passen. Eenmaal klaar dan druk je op de knop om door de resultaten te bladeren.

Mocht wat je wilt niet bij jou in de buurt tussen de resultaten staan, dan is het ook mogelijk de kaart te openen. Alles wat gevonden wordt is namelijk ook te zien op deze combinatie van verkoop locaties en Google Maps. Bij het verschuiven van de kaart gaat de app naar de auto zoeken in die omgeving en krijg je te zien hoeveel auto's er waar te koop zijn. Ook is het mogelijk uit te zoomen en zo heel Nederland te dekken, bij elke locatie staan het aantal auto's te koop. Tap je dan op 1 van de aantallen in de kaart dan kan je de resultaten bekijken van die omgeving, zeer simpele bediening dus.

KentekenInfo is een uitkomst bij het zoeken naar auto's die je onderweg tegenkomt en je misschien enigszins in geïnteresseerd bent. Alles wat je doet is op te slaan, gevonden auto's en zoekresultaten, maar wat echt een uitkomst kan zijn is de mogelijkheid een notificatie te krijgen bij nieuwe resultaten. Natuurlijk is het niet te vergelijken met browsen op een groot scherm en is de website ook nodig om enkele ingekorte details te kunnen lezen, maar als je eenmaal begonnen bent met de zoektocht naar een nieuwe auto dan is het slechts enkele seconden werk om verder te gaan op de computer of iPad.

Beoordeling: 4 / 5
  • Versie:
    1.1.1
  • Huidig:
  • Categorie:
Reageren is niet meer mogelijk.