door Marcel Bank

My Football Manager Online Review

zaterdag 2 jun., 2012 om 11:17 door Marcel Bank
My Football Manager Online – De meest sociale voetbal game!

Er zijn allerlei sport management games beschikbaar en zelf ben ik ook vaak bezig met de speelse Big Win (Soccer & Hockey) serie, het enige nadeel van dit soort games is dat ik op enkele kaarten spelen en het team iets verbeteren na, vrij weinig kan doen aan wat er tijdens een wedstrijd gebeurd. Nu heeft Supportware daar met My Football Manager Online een oplossing voor gevonden door een turn-based element aan de wedstrijden toe te voegen!

Spelen is simpel, je maakt een account en geeft je team een naam en logo. Hierna is het een kwestie om een tegenstander te zoeken voor een spelletje. Je kunt vrienden opzoeken via hun naam of die van het team, maar als die niet beschikbaar zijn kun je ook een willekeurige tegenstander uitdagen. Helaas is het bij mij na een dag wachten nog niet gelukt iemand te laten reageren op mijn uitdaging, maar dat heeft vast te maken met de intimiderende naam van mijn team *kuch*. Gelukkig zijn er ook spelers die er geen last van hebben en ben ik, nadat ik er al enkele potjes op heb zitten met mensen die ik daadwerkelijk ken, uiteindelijk ook uitgedaagd.

My Football Manager Online gaat door waar andere manager games stoppen: de mogelijkheid aanpassingen te maken tijdens de wedstrijd! Manage & Coach?

Via korte rondes, die 15 minuten speeltijd moeten voorstellen, wordt er via afbeeldingen, audio en teksten duidelijk gemaakt wat er allemaal op het veld gebeurd. Na deze 15 minuten kunnen beide spelers hun strategie aanpassen. Dit houdt in dat je spelers kunt wisselen, de opstelling en speelstyle kunt wijzigen, oftewel alles wat je kunt verzinnen bij een echte wedstrijd. Elke wijziging heeft ook duidelijk effect op wat er op het veld gebeurd. Zo speelde ik eerst met een gelijkwaardige opstelling en houding gelijk, en liep ik na een paar simpele wijzigingen, korte passes, agressieve aanvalsformatie, enzovoorts al meteen een punt voor. Wedstrijden duren 90 spel minuten, dus je hebt in totaal 6x de tijd om wijzigingen door te voeren per wedstrijd. Reageert iemand niet binnen 48 uur dan is het, zoals veel turn-based spellen, gewonnen door de ander.

Naast de wedstrijden ontbreken natuurlijk de management functies niet. Vrijwel alle opties om je team te wijzigen zijn er. Je kunt spelers kopen, wisselen op de bank of tijdelijk niet mee laten doen, enzovoorts. Fans kunnen ook nog eens spelers benamen en deze bijvoorbeeld de namen geven van hun favorieten. Daarnaast is er een leuke ranglijst en kan je, mits je genoeg punten verzameld, van league naar league springen.

My Football Manager Online is een goed gelukte combinatie geworden van een manager game gemixt met turn-based gameplay. Alhoewel ik bij het gesimuleerd spelen het wel enigszins mis om spelers rond te zien rennen, is het Supportware toch gelukt duidelijk te laten zien wat er allemaal afspeelt op het veld. Gelukkig wordt het gemis snel teniet gedaan door het grote pluspunt, de mogelijkheid de uitslag van het spel te beïnvloeden door kleine wijzigingen tijdens de wedstrijd uit te voeren. Iets wat, vooral nu je het eens te zien krijgt, weer een veel groter gemis is in andere manager games.

Beoordeling: 4.5 / 5

Schermafdrukken

 • My Football Manager Online – De meest sociale voetbal game! iPhone app afbeelding 1
 • My Football Manager Online – De meest sociale voetbal game! iPhone app afbeelding 2
 • My Football Manager Online – De meest sociale voetbal game! iPhone app afbeelding 3
 • My Football Manager Online – De meest sociale voetbal game! iPhone app afbeelding 4
 • My Football Manager Online – De meest sociale voetbal game! iPhone app afbeelding 5
 • Huidige versie:
  1.1
 • Bekeken versie:
  1.0
 • Categorie:
Reageer:
Reacties

AppWereld maakt gebruik van cookies, door verder gebruik te maken van de site gaat u daar mee akkoord.

Sluiten Meer informatie