• iOS: Weeknummers activeren in Agenda

  maandag 18 mrt., 2019 om 09:40

  In iOS is het mogelijk om weeknummers weer te geven in de Agenda applicatie op de iPhone en iPad.

  Zo ben je altijd op de hoogte in welke week we zitten en ben je niet meer afhankelijk van informatie vanaf het internet of applicaties van derden. Het activeren van weeknummers werkt erg eenvoudig via de Instellingen in iOS.

 • Storing: Siri werkt niet of is niet beschikbaar

  zondag 17 mrt., 2019 om 11:52

  Siri is de spraakassistent van Apple en kun je ondermeer gebruiken op je iPhone, iPad en Mac. Siri kun je voor verschillende manieren gebruiken. Denk hierbij aan het sturen van berichten, vragen wanneer de eerst volgende feestdag is, wat de weersverwachtingen zijn, etc.

  Helaas kan het ook voorkomen dat Siri niet werkt, op moment van schrijven is de spraakassistent bij sommige Apple gebruikers niet beschikbaar. Dit houdt in dat je Siri wel kunt activeren, maar niet gebruiken. Wanneer je een vraag stelt of opdracht uitvoert zal Siri blijven laden en uiteindelijk geen antwoord geven.

 • Dit iOS 13 concept haalt alles uit de iPad

  zaterdag 16 mrt., 2019 om 18:33

  Wie in het bezit is van een iPhone en iPad weet als geen ander dat beide apparaten nagenoeg dezelfde functionaliteiten bevatten. Apple heeft iOS voor de iPad wel geoptimaliseerd, maar nog steeds blijft het een uitvergrote versie van iOS voor iPhone.

  In het verleden heeft Apple al Split View en Slide Over toegevoegd, maar daar is het wel bij gebleven. Tijd voor verandering, volgens de laatste geruchten gaat Apple met iOS 13 de focus leggen op de iPad. Zo gaat deze mogelijk extra functies krijgen special gericht op het grotere scherm. Voorbeeld zijn: een nieuw beginscherm, meer weergaves van dezelfde app openen en extra productieve mogelijkheden.

 • iOS 12: iPad bedienen en bedieningspaneel openen met nieuwe veegbewegingen

  vrijdag 15 mrt., 2019 om 18:44

  Vanaf iOS 12 lijkt de iPad weer iets meer op de iPhone X, zo kun je de iPad bedienen met dezelfde veegbewegingen en is de statusbalk opgeruimd. Dit wil zeggen dat de tijd en datum nu links worden weergegeven en overige symbolen rechts.

  Later dit jaar kunnen we een iPad verwachten zonder thuisknop, een groter scherm en meer, dit wil zeggen dat je de iPad op een andere manier moet bedienen. Apple heeft dit niet alleen beperkt tot de nieuwe iPad, maar ook alle iPads die iOS 12 ondersteunen. Hierdoor worden de veegbewegingen die sinds iOS 11 beschikbaar zijn verbeterd.

 • WWDC 2019 van 3 tot en met 7 juni in San Jose

  donderdag 14 mrt., 2019 om 16:21

  Dankzij slim speurwerk werden de datums voor het WWDC 2019 al eerder bekend, maar nu is het ook officieel aangekondigd. Het jaarlijkse evenement voor ontwikkelaars wordt dit jaar gehouden van 3 tot en met 7 juni in het McEnery Convention Center te San Jose.

  Zoals gewoonlijk zal Apple software-updates aankondigen voor hun belangrijkste producten. Zo kunnen we iOS 13, macOS 10.15, tvOS 13 en watchOS 6 verwachten. Of Apple ook dit jaar hardware gaat lanceren op dit event is afwachten, het WWDC is immers bedoeld voor software, het volgen van workshops en het is de plek waar ontwikkelaars elkaar kunnen ontmoeten.

 • HomePod: Bellen, Berichten, Herinneringen en Notities

  donderdag 14 mrt., 2019 om 11:46

  De HomePod is vooral gericht op het afspelen van muziek, maar je kunt ook Siri raadplegen voor verschillende zaken. Met de slimme speaker kun je ondermeer bellen en berichten versturen, maar ook herinneringen en notities aanmaken.

  Dit zijn persoonlijke verzoeken en kunnen momenteel maar door één persoon gebruikt worden. Dit is de persoon die de HomePod heeft ingesteld en zijn of haar iCloud heeft gekoppeld. Andere leden van het gezin kunnen via deze weg dus ook berichten versturen en bellen, maar dat gaat altijd via het iCloud-account dat is ingesteld en niet via zijn of haar eigen account.

 • iOS: Standaard applicaties verwijderen en opnieuw installeren

  woensdag 13 mrt., 2019 om 18:43

  Het is geen vereiste om de standaard applicatie van Apple te gebruiken op je iPhone of iPad. Misschien ben je meer een fan van de Yahoo weer applicatie of gebruik je de Gmail-app in plaats van de standaard Mail-app. Gelukkig is het mogelijk de meeste standaard applicaties van Apple te 'verwijderen'.

  De apps worden niet in zijn geheel verwijderd van je iPhone of iPad maar verborgen. Wel wordt de snelkoppeling en gebruikersdata gewist. Wanneer je toch besluit de applicatie opnieuw te installeren dan kun je de app zoeken in de iOS App Store en deze opnieuw installeren.

 • Apple Music afspeellijst met alle muziek uit Apple commercials

  woensdag 13 mrt., 2019 om 15:16

  Wanneer Apple een nieuwe iPhone, iPad of ander product lanceert hoort daar natuurlijk ook een commercial bij. Deze zijn nagenoeg niet te zien op de Nederlandse of Belgische televisie, maar op YouTube en in andere landen worden ze massaal bekeken en uitgezonden.

  In de meeste reclamevideo's maakt Apple gebruik van muzieknummers, zo was Best Friend van Sofi Tukker te horen in de iPhone X reclame, maar ook Palace van Sam Smith, Feel Good Inc. van Gorillaz en zelfs There's Always Me van Elvis Presley zijn al voorbij gekomen. Omdat de muziek de reclame maakt heeft Apple een afspeellijst samengesteld met alle muzieknummers die ze de afgelopen jaren hebben gebruikt in commercials.

 • iOS: WhatsApp gebruiken via Siri, widget en toegangsscherm

  dinsdag 12 mrt., 2019 om 09:35

  WhatsApp is steeds meer een onderdeel geworden van ons dagelijks leven en iOS. Wanneer je een telefoon-oproep via WhatsApp ontvangt krijg je deze te zien als een gewoon oproep-scherm. Hierdoor kun je het WhatsApp-gesprek gewoon beantwoorden vanaf het toegangsscherm.

  Daarnaast biedt de populaire chatdienst ook ondersteuning voor Siri. Dit wil zeggen dat je met behulp van Siri WhatsApp berichten kunt versturen, laten voorlezen en meer. Ook direct via deze weg met iemand bellen is mogelijk.

 • Officieel: Apple nodigt pers uit voor speciaal event op 25 maart

  maandag 11 mrt., 2019 om 19:52

  Apple heeft zojuist de pers uitgenodigd voor een speciale bijeenkomst op 25 maart aanstaande. Dit Apple event zal plaatsvinden het in Steve Jobs Theater op de Apple campus in Cupertino. Het event start om 18 uur Nederlandse tijd (zomer/wintertijd verschil) en naar alle waarschijnlijkheid wordt dan de opvolger voor de AirPods, iPad mini en iPad 9.7" aangekondigd, maar ook de streaming videodienst van Apple.

  Zoals voorgaande keynotes zal het event volledige live te volgen zijn op de iPhone, iPad, iPod en desktop via deze pagina en via de speciale event app op de Apple TV.

AppWereld maakt gebruik van cookies, door verder gebruik te maken van de site gaat u daar mee akkoord.

Sluiten Meer informatie