• Kan een iPhone gehackt worden?

  donderdag 23 jan., 2020 om 13:19

  Vraag aan willekeurige Apple-gebruikers waarom ze een Apple-product hebben gekocht en er zullen gebruikers bij zijn die zeggen dat ze dit gedaan hebben 'omdat een Apple-product niet gehackt kan worden'. Dit is echter niet altijd waar! In dit artikel gaan we daarom deze mythe ontkrachten en geven we je 4 redenen waarom een iPhone weldegelijk gehackt kan worden. Ook manieren om je iPhone te beveiligen zullen we natuurlijk behandelen.

 • macOS: Mac-opslag automatisch of handmatig optimaliseren

  donderdag 23 jan., 2020 om 10:38

  Wie beschikt over een Mac met een 'oude' harde schijf (HDD) zal er niet snel mee te maken hebben. Maar macOS gebruikers met een SSD (flashopslag) hebben regelmatig te maken met een opslagprobleem.

  Omdat deze schijven vaak maar bestaan uit 128, 256 of 512GB aan opslagruimte raken deze snel vol. Om die reden heeft Apple macOS aangepast en geoptimaliseerde opslag in het leven geroepen. Met deze functie is het mogelijk om zelf opzoek te gaan naar bestanden die veel ruimte in beslag nemen. Kun je ruimte vrijmaken en de opslag optimaliseren.

 • Storing opgelost: Radiozenders afspelen via Muziek of Siri werkt weer

  woensdag 22 jan., 2020 om 20:55

  Sinds iOS 13, iPadOS 13, tvOS 13, macOS Catalina en HomePodOS kun je direct radio afspelen en streamen met behulp van Siri. Echter was het de afgelopen dagen even niet mogelijk door een storing.

  Het probleem is nu verholpen waardoor je weer ongestoord muziek kunt luisteren van je favoriete radiozenders. Hieronder kun je het oorspronkelijke bericht teruglezen.

 • iPhone 12 wordt wellicht dunner, iPhone SE 2 volgende maand in productie

  woensdag 22 jan., 2020 om 13:21

  Uiteraard brengt Apple dit najaar weer een aantal nieuwe iPhone modellen op de markt, mogelijk met de naam iPhone 12. Dankzij verschillende bronnen en geruchten weten we dat Apple mogelijk vier nieuwe toestellen zal lanceren waarbij het schermformaat bepalend is: 5,4-inch, twee 6,1-inch modellen en een 6,7-inch Max-toestel.

  Naast deze vier top toestellen, zal Apple hoogstwaarschijnlijk al in maart een nieuwe iPhone op de markt brengen. De iPhone SE 2 gaat volgens Bloomberg volgende maand in massaproductie. Hierdoor zullen er genoeg exemplaren beschikbaar zijn om in maart in de verkoop te gaan.

 • iOS 13: Documenten scannen en bewaren via de Bestanden app

  dinsdag 21 jan., 2020 om 18:55

  Er zijn al tal van apps terug te vinden in de App Store die het mogelijk maken om documenten te scannen. Sinds iOS 11 is het al mogelijk om direct bestanden te scannen via de Notities-app, maar sinds iOS 13 en iPadOS is het nog eenvoudiger geworden via de Bestanden app.

  Doordat je nu via de Bestanden-app documenten kunt scannen, heb je onmiddellijk de mogelijkheid om deze op een logische locatie te bewaren. Denk hierbij aan iCloud Drive of gekoppelde online-opslag mediums zoals Dropbox of Google Drive. Ook kun je de documenten lokaal bewaren op je iPhone. Zo heb je altijd en overal je gescande bestanden bij de hand.

 • Personen of vrienden zoeken via de Zoek mijn-app en locatie delen

  dinsdag 21 jan., 2020 om 10:38

  Sinds iOS 13, iPadOS en macOS Catalina heeft Apple de applicaties Zoek mijn Vrienden en Zoek mijn iPhone samengevoegd tot één nieuwe applicatie. Dankzij de Zoek mijn-app kun je eenvoudig apparaten, personen en vrienden zoeken.

  Steeds meer mensen gebruiken de app om de locatie van gezinsleden en vrienden op te vragen. Eenvoudig kun je meldingen instellen wanneer iemand een bepaalde locatie bereikt en meer. Handig op vakantie, tijdens een dagje uit of wanneer kinderen naar school gaan. Uiteraard bepaal je zelf aan wie je jouw locatie deelt en voor hoe lang.

 • Extra opties openen op een iPhone of iPad met Peek & Pop

  dinsdag 21 jan., 2020 om 08:38

  Toen 3D Touch werd geïntroduceerd was het mogelijk om extra opties te openen door stevig te drukken op het scherm. Sinds iOS 13 en iPadOS zijn deze acties, ook wel 'Peek & Pop' genoemd, ook te gebruiken op toestellen zonder drukgevoelig scherm.

  Sinds deze software-updates maakt de iPhone en iPad geen onderscheid meer tussen een scherm met of zonder 3D Touch. Hierdoor kunnen alle toestellen voorvertoningen van links, foto's en meer tonen.

 • Slecht internet op je MacBook? Dit kun je doen

  maandag 20 jan., 2020 om 14:49

  Wat doe je als de wifi van je Mac het niet doet? We vinden het zo vanzelfsprekend om altijd met internet verbonden te zijn, dat het erg vervelend is als internet het niet doet terwijl we het nodig hebben. Snel internet is de norm. Hieronder leggen we uit hoe je internetproblemen op je Macbook eventueel kunt oplossen.

 • 5G iPhone komt mogelijk niet naar Nederland

  maandag 20 jan., 2020 om 10:23

  Dit jaar kunnen we hoogstwaarschijnlijk de eerste iPhone met 5G verwachten. Naar verluidt zal de iPhone 12 ondersteuning bieden voor het nieuwste netwerk. Alleen lijkt het er mogelijk op dat de 5G-variant niet direct beschikbaar komt in landen waar 5G nog niet volledig is uitgerold, bijvoorbeeld Nederland en België.

  Dit weet de betrouwbare Apple-analist Ming-Chi Kuo te bevestigen. Hij meldt dat Apple op schema ligt om de eerste iPhone met 5G-ondersteuning in het najaar van 2020 te lanceren. Alleen kan misschien niet iedereen van deze nieuwe technologie profiteren.

 • Alias aanmaken voor iCloud Mail en extra e-mailadressen koppelen

  donderdag 16 jan., 2020 om 10:56

  Wie vaak iets koopt via het internet of zich abonneert op verschillende nieuwsbrieven doet er goed aan om een alias te gebruiken voor je e-mailadres. Dit kan zelfs wanneer je gebruikmaakt van iCloud Mail.

  Een alias is een e-mailadres dat je oorspronkelijke e-mailadres voor de ontvanger verbergt. Het e-mailadres fungeert als een losstaand adres dat is gekoppeld aan je hoofdaccount. Bijvoorbeeld je hebt als e-mailadres mail@icloud.com, dan kun je aan dit e-mailadres verschillende aliassen koppelen.

AppWereld maakt gebruik van cookies, door verder gebruik te maken van de site gaat u daar mee akkoord.

Sluiten Meer informatie