• Zesde publieke beta iOS 11 macOS High Sierra en tvOS 11 beschikbaar

  maandag 21 aug, 2017 om 20:10

  Apple heeft de zesde publieke beta van iOS 11, macOS High Sierra 10.13 en tvOS 11 beschikbaar gesteld. Ontwikkelaars kunnen iOS 11 beta 7 downloaden, maar ook de zevende betaversie van macOS High Sierra 10.13, tvOS 11 en watchOS 4.

  De nieuwe software-updates, die volgende maand verschijnen, bevatten een hoop nieuwe functies. iOS 11 krijgt ondermeer een nieuwe App Store en maakt macOS High Sierra gebruik van het nieuwe Apple File System (APFS), het bestandssysteem dat voor de communicatie zorgt tussen hard- en software. We raden aan de beta's alleen te installeren op apparaten die je niet dagelijks gebruikt. Bij problemen kan een volledige herstel van je toestel noodzakelijk zijn.

 • Leerlingen krijgen smartphone om mee te kunnen op school

  maandag 21 aug, 2017 om 13:18

  De overheid heeft 1000 brugklassers uit armere families in Den Haag smartphones gegeven om mee te kunnen met andere leerlingen. Deze maatregel zorgt ervoor dat scholieren die het niet zo breed hebben niet in een digitaal isolement terechtkomen.

  De actie wordt gefinancierd door onder meer stichting Leergeld Den Haag, de gemeente zelf en het ministerie van Sociale Zaken. Steeds meer communicatie op scholen gaat via de smartphone, waardoor deze onmisbaar is geworden.

 • De drie meest voorkomende oorzaken van een kapotte iPhone

  maandag 21 aug, 2017 om 12:22

  Dat we niet meer zonder onze iPhones kunnen heeft verschillende redenen. Één van de belangrijkste reden is dat je een iPhone simpelweg overal mee naartoe kunt nemen.

  Hierdoor komt het device vaak bloot te staan aan gebeurtenissen die schade kunnen veroorzaken. Kijk eens goed om je heen en zult een hoop iPhone gebruikers tegenkomen met bijvoorbeeld een barst in het scherm.

 • iPhone Telefoongesprekken opnemen met de PhotoFast Call Recorder

  maandag 21 aug, 2017 om 07:48

  Het opnemen van een telefoongesprek op een iPhone is een lastige klus. Uiteraard kun je tijdens een telefoongesprek de luidspreker activeren en vervolgens met een ander toestel het gesprek opnemen. In de App Store zijn ook betaalde apps terug te vinden die het gesprek kunnen opnemen, alleen werkt dit niet voor alle communicatie-apps.

  Met die reden heeft PhotoFast een gadget ontworpen waarmee je telefoongesprekken op je iPhone of iPad kunt opnemen. Je sluit de Call Recorder aan op je iPhone via de Lightning-poort en het opnemen kan beginnen.

 • Apple houdt onschuld voor onoplettende automobilisten vol

  zondag 20 aug, 2017 om 17:40

  Apple houdt vol dat het geen schuld heeft aan mensen die door een iPhone auto-ongelukken veroorzaken. Dat zegt het bedrijf tegen het hooggerechtshof van Amerika, het Supreme Court. Eerder dit jaar klaagde Julio Ceja Apple aan.

  Ceja vindt dat Apple winst boven veiligheid verkiest door gebruikers niet van hun iPhone af te sluiten als zij gaan rijden. Ceja zegt dat hij door Apple in een auto-ongeluk is gekomen. Hij kwam met een iPhone-gebruiker in botsing.

 • Standaard netwerkinstellingen van een Mac herstellen bij problemen

  zondag 20 aug, 2017 om 07:40

  Het lastige van netwerk problemen is dat ze op verschillende plaatsen binnen je netwerk kunnen ontstaan. Je Mac, router, switch, accesspoint, bekabeling of zelfs de netwerkinstellingen kunnen de boosdoener zijn. Wanneer overige computers en apparaten op het netwerk geen problemen ondervinden dan zijn vaak de netwerkinstellingen het probleem.

  Op je Mac is het redelijk eenvoudig om alle netwerk instellingen terug brengen naar de standaard instellingen. Alle netwerk instellingen worden opgeslagen in property lists (configuratie bestanden). Wanneer je deze bestanden verwijderd dan worden deze automatisch weer door OS X aangemaakt met de standaard instellingen.

 • De iPad ontgrendelen en vergrendelen met de Smart Cover

  zaterdag 19 aug, 2017 om 12:56

  Een bijna onmisbaar accessoire voor de iPad is de Smart Cover, hiermee kun je niet alleen je scherm beschermen maar ook eenvoudig je iPad automatisch ontgrendelen en vergrendelen.

  Voor sommige iPad gebruikers is het niet duidelijk hoe je deze optie moet activeren in iOS, ook kan het zijn dat de optie nog niet beschikbaar is in de instellingen. Hoe dat precies zit leggen we hieronder uit.

 • Cook belooft donatie van 2 miljoen dollar na Charlottesville

  zaterdag 19 aug, 2017 om 10:48

  Apple wil serieus werk maken van het bestrijden van discriminatie. CEO Tim Cook schrijft in een e-mail dat Apple na het geweld in Charlottesville twee miljoen dollar gaat doneren aan organisaties die haat en ongelijkheid tegengaan.

  Het gaat om het Southern Poverty Law Center, dat armoede bestrijdt, en de Anti-Defamation League, dat discriminatie tegengaat. Beide organisaties krijgen een miljoen dollar.

 • Apple blokkeert Apple Pay op nationalistische websites

  vrijdag 18 aug, 2017 om 13:00

  Ook Apple heeft besloten meer uitgesproken op te staan tegen blanke supremacisten en haatgroepen. Het  bedrijf heeft zijn ondersteuning voor Apple Pay voor een aantal websites die goederen die hun steun voor dergelijke bewegingen uitspreekt, stopgezet.

  De geblokkeerde sites verkopen onder meer sweaters met nazilogo’s en T-shirts met de woorden White Pride en een bumpersticker die een auto die inrijdt op een protesterende menigte inrijdt. Je zult op deze nationalistische websites geen Apple Pay meer tegenkomen.

 • iPhone 8 HomeBar concept toont functiebalk onderaan het scherm

  vrijdag 18 aug, 2017 om 12:33

  Dat de iPhone 8 (of iPhone Edition) een groter scherm gaat krijgen weten we ondertussen. De fysieke thuisknop gaat verdwijnen en wordt vervangen door een virtuele knop geïntegreerd in het scherm. Volgens de geruchten zou de volledige onderkant van het scherm worden benut door een soort van functiebalk.

  Deze balk is geïnspireerd op de Touch Bar van de MacBook Pro en zal dienst doen als snelkoppelingen voor bepaalde functies. Of Apple daadwerkelijk dit gaat toepassen is onduidelijk, maar dat is voor designer John Calkins geen punt. Hij heeft een concept gemaakt waarin de iPhone 8 te zien is met een HomeBar.

AppWereld maakt gebruik van cookies, door verder gebruik te maken van de site gaat u daar mee akkoord.

Sluiten Meer informatie