• Terminal: Handige functies activeren in de nieuwe ZSH shell

  dinsdag 11 aug., 2020 om 21:24

  Sinds macOS Catalina 10.15 maakt Terminal gebruik van ZSH, ook wel de Z-shell genoemd. Dit is een uitgebreide versie van de Bash shell die jarenlang door Apple voor Terminal onder macOS werd gebruikt.

  ZSH heeft extra functies, zo kun je bijvoorbeeld gebruikmaken van plugins. Wanneer je ZSH gaat gebruiken zul je echter wel merken dat een aantal functies die onder de Bash shell standaard geactiveerd waren dat nu niet meer zijn. Gelukkig kun je deze weer eenvoudig activeren.

 • Hoe duur wordt de iPhone 12? De prijsverwachtingen op een rij

  zaterdag 8 aug., 2020 om 21:32

  Het is vrijwel zeker dat Apple dit najaar vier nieuwe iPhone modellen zal onthullen. Deze krijgen dan eindelijk een splinternieuw design en ondersteuning voor 5G. Maar wat doen al deze vernieuwingen voor de aankoopprijs? Wordt de iPhone 12 de duurste iPhone ooit?

  Wat de exacte prijs van de iPhone 12 precies zal worden weet nog niemand, maar er zijn wel een aantal speculaties. We sommen de geruchten voor je op zodat je weet wat je kunt verwachten.

 • iOS 14 voegt mogelijkheid toe om functies te activeren door te tikken op de iPhone

  woensdag 5 aug., 2020 om 20:04

  Niet alleen bevat iOS 14 een aantal grote aanpassing, ook kleine subtiele wijzigingen zijn op z'n minst interessant te noemen. Eéntje die zeker in dat rijtje thuishoort is de nieuwe toegankelijkheidsoptie: tik op achterkant.

  Door te tikken op de achterkant van je iPhone kun je functies en opties activeren. Zo kun je door bijvoorbeeld te dubbel tikken Spotlight activeren of de appkiezer openen, scherm vergrendelen, berichtencentrum tonen, Siri Opdrachten activeren, etc. Handig, maar helaas niet voor iedere iPhone met iOS 14.

 • Apple brengt 27-inch iMac 2020 uit, kleine Intel update zonder nieuw design

  dinsdag 4 aug., 2020 om 17:27

  Hoewel we hadden verwacht dat Apple dit jaar een splinternieuwe nieuwe iMac op de markt zou brengen, worden we enigszins teleurgesteld. Het bedrijf heeft zojuist de nieuwe 27-inch iMac 2020 uitgebracht. Het gaat om een kleine update met een verbeterde processor en specificaties.

  Aan de buitenkant zijn weinig aanpassingen terug te vinden, de iMac heeft nog steeds hetzelfde design. De vernieuwing zit dus vooral in de binnenkant. Opvallend detail, de iMac heeft nog geen Apple Silicon, maar een Intel-processor van de 10e generatie.

 • SensorControl activeren op een Gardena Robotmaaier

  dinsdag 4 aug., 2020 om 14:37

  Met behulp van de zeer handige SensorControl-functie kunnen bepaalde Gardena robotmaaiers, zelf de maaitijd voor je gazon bepalen. Als de lengte van de grashalmen in je gazon hoger is dan normaal dan zal er langer worden gemaaid. De robotmaaier voltooit altijd 1 maaicyclus en vervolgens bepaalt SensorControl of er meer maaitijd nodig is.

  Op het moment dat de sensor detecteert dat er voldoende is gemaaid keert de robotmaaier automatisch terug naar het laadstation.

 • Muziekervaring verbeteren op een iPhone of iPad

  dinsdag 4 aug., 2020 om 11:20

  Wanneer je regelmatig muziek luistert op je iPhone, iPad of iPod Touch zal je vast gemerkt hebben dat dit prima van kwaliteit is. Zeker in combinatie met AirPods of een goede koptelefoon. Toch kan deze kwaliteit verbeterd worden door twee eenvoudige opties aan te passen in het instellingen-menu.

  De opties hebben betrekking tot het volume verschil dat merkbaar is tussen verschillende nummers en de equalizer. Door de instellingen van deze opties te wijzigen zal je merken dat de muziekervaring rijker klinkt en minder schommelingen in het volumeniveau zullen plaatsvinden.

 • Snelle acties gebruiken in Bestanden voor iPhone en iPad

  maandag 3 aug., 2020 om 19:55

  Met behulp van de Bestanden applicatie voor iPhone en iPad kun je op een eenvoudige manier al je online documenten, bestanden en meer beheren. Zo kun je niet alleen je iCloud Drive documenten raadplegen, maar ook van andere online opslagdiensten zoals Dropbox en Google Drive.

  Sinds iOS 13 is de Bestanden-app voorzien van snelle acties, dit zijn taken die je kunt uitvoeren nog voor het document geopend is. Handig als je aan bestandsbeheer doet op je iPhone of iPad, bovendien worden alle wijzigingen gesynchroniseerd met al je iCloud-apparaten.

 • Trucje om snel de Apple Watch Apple Pay instellingen te raadplegen

  woensdag 29 jul., 2020 om 20:08

  Via Apple Pay is het al erg eenvoudig om aan de kassa te betalen met je iPhone, maar als je in het bezit bent van een Apple Watch dan kun je ook met dit slimme horloge supersnel betalen.

  De Apple Watch heeft net zoals de iPhone een NFC-chip ingebouwd die gebruikt kan worden om contactloos te betalen aan kassa's en pinautomaten. Voor je betalingen kunt uitvoeren moet je wel Apple Pay activeren op de Apple Watch. Wil je achteraf de Apple Pay instellingen raadplegen of je transacties bekijken? Dan kan dit supersnel met behulp van een handig trucje.

 • Opslagruimte van gedeelde iCloud-opslag controleren

  dinsdag 28 jul., 2020 om 14:38

  Al enige tijd is het mogelijk om iCloud-opslag te delen met je gezinsleden via 'Delen met gezin'. Dit houdt in dat slechts één gezinslid een abonnement moet nemen op 200GB of 2TB en dit door het hele gezin gebruikt kan worden.

  Dat scheelt zeker in de kosten wanneer meerdere leden binnen het gezin een abonnement hebben afgesloten voor iCloud-opslag. Bij het delen van iCloud opslagruimte is het goed om te weten dat iedereen verantwoordelijk is voor de gebruikte opslag, maar hoeveel gebruikt iedereen? Je kunt het eenvoudig controleren.

 • Datum online iPhone-event gelekt, mogelijk 8 of 9 september

  maandag 27 jul., 2020 om 09:26

  Als we de geruchten mogen geloven zijn de datums voor de aankomende Apple-events gelekt. Volgens twee geruchtenlekkers op Twitter zou het iPhone-event op 8 of 9 september 2020 plaatsvinden. In oktober kunnen we een Apple Silicon Mac-event verwachten met waarschijnlijk ook een nieuwe Apple TV.

  Dat dit jaar alles anders is dan anders is wel duidelijk, zo werd het WWDC 2020 voor het eerst online gehouden en dat was blijkbaar een groot succes. De presentatie van iOS 14 en de overige software zat zo goed in elkaar, dat Apple waarschijnlijk dit najaar ook de iPhone 12 en nieuwe Macs op deze manier en volledig online zullen aankondigen.

AppWereld maakt gebruik van cookies, door verder gebruik te maken van de site gaat u daar mee akkoord.

Sluiten Meer informatie