• HomePod bestellen in het buitenland en laten bezorgen in NL of BE

  donderdag 17 jan., 2019 om 09:10

  Sinds begin dit jaar is de HomePod in een select aantal landen te koop. Vanaf 18 januari 2019 is de krachtige speaker met Siri integratie ook te koop in China en Hong Kong.

  Hierdoor is de HomePod vanaf nu beschikbaar in Amerika, Verenigd Koninkrijk, Australië, Canada, Mexico, Frankrijk, Spanje en Duitsland voor 349 euro, 349 dollar en 319 pond. De uitrol in andere landen is op dit moment nog onzeker. Wie niet kan wachten kan de speaker ook online bestellen in het buitenland en laten bezorgen in Nederland of België.

 • iPhone 2019: USB-C, drie cameralenzen en geen 3D Touch

  donderdag 17 jan., 2019 om 07:00

  Vorige jaar introduceerde Apple maar liefst drie nieuwe iPhones: de iPhone Xs, Xs Max en Xr. Stuk voor stuk pareltjes, maar de vernieuwingen t.o.v. de iPhone X waren schaars. Tijd om vooruit te kijken naar de iPhone 2019, want ook dit jaar kunnen we weer drie nieuwe iPhones verwachten.

  De huidige iPhones verkopen goed, maar de verkoopcijfers vallen wel tegen. Dat is te merken aan de maatregelingen die Apple de afgelopen tijd heeft getroffen. Zo krijg je extra inruilkorting bij aanschaf van een nieuwe iPhone en is de prijs in China zelfs gezakt. Volgens veel analisten zijn de tegenvallende verkoopcijfers vooral te wijten aan de beperkte vernieuwingen en de te hoge prijs.

 • Apple TV: HomeKit apparaten bedienen met Siri of een App

  woensdag 16 jan., 2019 om 12:16

  De Apple TV kun je niet alleen gebruiken als HomeKit hub voor de Woning applicatie vanaf tvOS 10 in combinatie met iOS 10 of nieuwer. Je kunt de Apple TV ook gebruiken om je HomeKit apparaten te bedienen.

  Helaas beschikt de Apple TV nog niet over een standaard Woning applicatie, maar je kunt de apparaten wel bedienen met behulp van Siri. Mocht je het via Siri toch te ingewikkeld vinden, dan kun je ook gebruikmaken van de applicatie DayView.

 • Onlangs afgesloten tabbladen opnieuw openen in Safari voor iPhone, iPad of Mac

  woensdag 16 jan., 2019 om 09:20

  Met behulp van Safari kun je het wereld wijde web verkennen. Omdat Safari de standaard webbrowser is voor iOS en macOS kun je eenvoudig urls en andere koppelingen direct openen in deze webbrowser. Het kan voorkomen dat je per ongeluk een pagina of tabblad afsluit. Deze afgesloten webpagina's kun je ook weer eenvoudig heropenen.

  Uiteraard kun je de desbetreffende pagina gaan zoeken in je geschiedenis, maar het is net iets eenvoudiger om het afgesloten tabblad direct weer opnieuw te openen. Dit eventueel op de plek waar je gebleven was en in sommige gevallen zelfs met eigen ingevoerde tekst of andere content.

 • AirPlay 2: Meerdere speakers aansturen

  dinsdag 15 jan., 2019 om 15:33

  AirPlay 2 is sinds mei 2018 Apple's nieuwste draadloze techniek voor het streamen van audio vanaf een iOS-apparaat of Mac naar een Apple TV, HomePod of andere speaker met AirPlay 2 ondersteuning. Naast het gewone streamen kun je ook meerdere speakers aansturen met behulp van multi-room audio.

  Hierdoor kun je hetzelfde nummer afspelen op meerdere speakers vanuit één stream, maar je kunt ook verschillende muziek afspelen op meerdere apparaten. Zo kun je de speaker op de slaapkamer voorzien van andere muziek dan die in de woonkamer.

 • SMS berichten ontvangen en versturen vanaf een iPad of Mac

  dinsdag 15 jan., 2019 om 09:27

  Sinds iOS 8.1 is het mogelijk om tekstberichten zoals traditionele SMS en MMS te ontvangen op je iPad of Mac. Een optie die veel iPhone gebruikers over het hoofd zien. Via je iPad of Mac kun je dan de berichten lezen, beantwoorden of nieuwe SMS berichten versturen.

  Dit alles is te danken aan Apple's continuity-functie waarmee iOS en macOS nauwer samenwerken, voorbeelden hiervan is handoff, universeel klembord en het met een Apple Watch ontgrendelen van je Mac. Om tekstberichten te kunnen versturen vanaf je iPad of Mac moet je eerst je iPhone geschikt maken voor deze optie.

 • Instagram: Verificatie aanvragen voor een blauw vinkje in je profiel

  zondag 13 jan., 2019 om 14:11

  Niet alleen op Twitter en FaceBook zie je de blauwe vinkjes verschijnen, ook Instagram maakt gebruik van een verificatiebadge. Dit is een klein blauw vinkje dat naast de Instagram naam verschijnt.

  Deze badge geeft aan dat het account is geverifieerd en daadwerkelijk van deze persoon is. Handig wanneer je opzoek bent naar het officiele account van je favoriete zangeres of acteur. Op dit moment kunnen alleen belangrijke publieke figuren, beroemdheden, wereldwijde merken en bedrijven deze badge aanvragen. Hoe dat precies werkt leggen we uit.

 • De Apple TV screensavers installeren op je Mac

  zaterdag 12 jan., 2019 om 18:38

  De Apple TV vierde generatie of nieuwer zijn voor voorzien van prachtige screensavers, ook wel Aerials genoemd. De schermbeveiliging bevat allerlei korte en haarscherpe video's met beelden van China, Hawaï, Londen, New York, San Francisco, etc. Vanaf tvOS 12 kun je ook beelden bekijken vanuit de ruimte.

  De screensavers bevinden zich op Apple servers en worden in willekeurig volgorde geladen op de Apple TV. Zo zijn er dag en nachtversies beschikbaar en weet je nooit welke je te zien krijgt. Dankzij John Coates is het mogelijk deze schermbeveiliging ook te gebruiken op de Mac.

 • Mogelijk nieuwe iPad mini 5 en 10-inch iPad opkomst

  zaterdag 12 jan., 2019 om 15:14

  2019 is nog maar net begonnen, maar er wordt al druk gespeculeerd naar nieuwe Apple producten. Uiteraard kunnen we later dit jaar de nieuwe iPhone verwachten, dat is iets wat vrijwel zeker is, maar ook andere producten zullen een update krijgen.

  Eind vorig jaar heeft Apple een compleet vernieuwde iPad Pro op de markt gebracht met Face ID en een groter scherm met afgeronde hoeken. De Pro zal daarom hoogstwaarschijnlijk geen vernieuwingen krijgen dit jaar, maar de iPad Mini en de gewone iPad mogelijk wel.

 • Continue on PC: Handoff tussen iOS en Windows

  zaterdag 12 jan., 2019 om 12:11

  Wanneer je in het bezit bent van meerdere Apple apparaten zoals de iPhone, Apple Watch en Mac dan kun je 'verder gaan' met een bepaalde taak door middel van Handoff. Met behulp van de Microsoft Applicatie 'Continue on PC' is het ook mogelijk taken tussen iOS en Windows op een soort gelijke manier uit te voeren.

  De applicatie maakt het namelijk mogelijk om taken van je iPhone of iPad door te sturen naar je Windows PC. Om gebruik te kunnen maken van deze dienst moet je in het bezit zijn van een PC met de Windows 10 Fall Creators Update die sinds dit najaar beschikbaar is.

AppWereld maakt gebruik van cookies, door verder gebruik te maken van de site gaat u daar mee akkoord.

Sluiten Meer informatie