• Nieuw op appletips: Cadeauwijzer, de cadeaugids voor Apple-fans

  donderdag 21 nov., 2019 om 13:46

  De feestdagen staan weer voor de deur en misschien ben je wel opzoek naar een leuk cadeau voor een Apple-fan, techliefhebber of jezelf? Dan helpen we je graag verder met behulp van de appletips cadeauwijzer.

  Zoals je van ons gewend bent hebben we op deze nieuwe pagina al onze Apple-cadeautips verzameld in een handige cadeaugids. Perfect om de nodige inspiratie op te doen of om meer informatie over een product te weten te komen. De cadeauwijzer wordt in de komende weken regelmatig aangevuld met nieuwe producten zodat er voor iedereen wat te vinden is.

 • iCloud-muziekbibliotheek activeren en gebruiken

  donderdag 21 nov., 2019 om 10:55

  Apple Music zorgt ervoor dat je jouw gehele muziekbibliotheek kunt synchroniseren met je iPhone, iPad, iPod Touch, Apple TV, Mac en PC. Alleen als abonnee kun je de gehele muziekbibliotheek uploaden naar iCloud (buiten je opslag om).

  Nummers die ook in Apple Music voorkomen worden gematcht, nummers die niet aanwezig zijn worden geüpload en kunnen op deze manier online geraadpleegd worden om te streamen. iCloud-muziekbibliotheek moet je wel activeren op al je apparaten wil je er optimaal gebruik van kunnen maken. De optie is dus alleen beschikbaar voor Apple Music abonnees, gewone gebruikers blijven aangewezen op het handmatig synchroniseren van muziek via iTunes.

 • iFixit: Kapot betekent niet het einde…

  donderdag 21 nov., 2019 om 08:10

  Vanzelfsprekend ben je ontzettend zuinig op je Apple spullen, maar toch kan het voorkomen dat je iPhone uit je handen glipt of dat je per ongeluk je iPad van de tafel afstoot.

  Een ongeluk zit in een klein hoekje, maar vervolgens zelf je iPhone, iPad of Mac repareren lijkt heel ingewikkeld. Toch hoef je geen genie te zijn om je eigen elektronica te repareren. Met het juiste specifieke gereedschap en een goede reparatiehandleiding kun je veel voorkomende reparaties zelf uitvoeren.

 • macOS Catalina: Eenvoudig split view activeren en twee apps naast elkaar weergeven

  woensdag 20 nov., 2019 om 18:53

  Sinds OS X El Capitan is het mogelijk om met split View, twee applicaties naast elkaar te gebruiken in schermvullende weergave op je Mac. Ondanks de optie een een veelgevraagde wens van Mac-gebruikers, wordt deze nauwelijks gebruikt. Dit komt vooral omdat de activatie erg ingewikkeld is.

  Echter heeft Apple dat probleem onder macOS Catalina oplost door op een eenvoudigere manier Split View te activeren. Sinds macOS 10.15 is het omslachtige sleepwerk overbodig en kun je direct vanuit de titelbalk twee apps naast elkaar weergeven.

 • Eerste augmented reality-headset van Apple komt pas in 2022

  woensdag 20 nov., 2019 om 13:39

  Dat Apple plannen heeft om een eigen augmented reality-bril uit te brengen komt niet geheel als een verrassing. Onder andere in de code van iOS 13 en Xcode 11 zijn verwijzingen gevonden naar Apples AR-bril.

  Echter lijkt het erop dat we nog even geduld moeten hebben voor we de slimme bril kunnen aanschaffen. Nieuwe details onthullen dat Apple pas in 2022 een augmented reality headset op de markt wil brengen. Eerder ging nog het gerucht dat Apple dit voor volgend jaar op de planning had staan.

 • Philips stopt ondersteuning voor eerste generatie Hue Bridge

  woensdag 20 nov., 2019 om 11:15

  Philips heeft in het voorjaar van 2019 aangekondigd dat ze gaan stoppen met het ondersteunen van de eerste generatie Hue Brigde. Deze zal vanaf 30 april 2020 geen updates meer krijgen en vervalt de functie voor het aansturen van buitenshuis.

  Wie nog in het bezit is van een oude Hue Bridge doet er dus goed aan om voor die periode versie 2.0 aan te schaffen. Deze blijft namelijk wel nog updates ontvangen en biedt de volledige toegang tot alle functies. Bovendien heeft deze versie HomeKit ondersteuning zodat je jouw lampen ook kunt bedienen met de Woning-app.

 • Minecraft Earth nu beschikbaar in Nederland en België

  woensdag 20 nov., 2019 om 10:11

  Tijdens het WWDC 2019 konden we via een demo al kort kennismaken van Minecraft Earth en na een besloten beta is het spel nu beperkt beschikbaar. Gameontwikkelaar Mojang laat wel weten dat het om een 'vroege' versie gaat, waarmee ze willen zeggen dat de game nog niet helemaal af is.

  De nieuwe Minecraft-game combineert de virtuele wereld van Minecraft met de echte wereld, door gebruik te maken van augmented reality. Het spel heeft iets weg van Pokémon Go, in de echte wereld kun je bouwblokken en elementen verzamelen waarmee je dan uiteindelijk kunt bouwen in het spel.

 • Apple brengt nieuwe Apple Developer-app uit

  dinsdag 19 nov., 2019 om 11:05

  Het WWDC is een jaarlijkse evenement voor ontwikkelaars en wordt meestal gehouden in juni. Tijdens deze bijeenkomst kunnen bezoekers een speciale applicatie downloaden en gebruiken om zich wegwijs te maken op de 'beurs'. De WWDC-app werd dus vooral rond deze periode geupdate, maar daar is nu verandering in gekomen.

  Vanaf nu is de Apple Developer applicatie te downloaden in de iOS App Store en is een must have voor de ontwikkelaar. De app vervangt de speciale WWDC-app en wordt voortaan het hele jaar door voorzien van updates. Ontwikkelaars maken de App Store en hebben ervoor gezorgd dat de winkel voor apps een gigantisch succes is. Het werd dus tijd dat er een speciale app voor hun beschikbaar kwam.

 • Apple nodigt pers uit voor speciaal app-event op 2 december

  dinsdag 19 nov., 2019 om 07:22

  Lang hadden we gehoopt op een Apple event dit najaar, maar na de losse aankondiging van de AirPods Pro en 16-inch MacBook Pro was de kans erg klein geworden. Maar niets is minder waar, afgelopen nacht heeft Apple de pers uitgenodigd voor een speciale bijeenkomst op 2 december.

  Het evenement zal gehouden worden in New York City om 16 uur plaatselijke tijd, bij ons is dit om 22 uur 's avonds. Of Apple deze presentatie ook live gaat streamen is momenteel niet bekend.

 • Luminar 4 voorzien van indrukwekkend AI luchtvervangings-filter

  maandag 18 nov., 2019 om 18:50

  Skylum de ontwikkelaar van Luminar 4 blijft innoveren om routinematige bewerkingen te automatiseren en nieuwe tools te ontwikkelen waarmee gebruikers hun creatieve vaardigheden kunnen verbeteren. Versie 4 van Luminar is uitgebreid met extra machine learning (AI) functies, innovaties en nieuwe tools die geen andere applicatie voor fotobewerking bezit.

  In de 2018 versie van Luminar werd het AI Sky Enhancer-filter geïntroduceerd en eerder dit jaar hebben ze het slimme Accent AI 2.0-filter toegevoegd aan Luminar 3. Met behulp van het AI Sky Enhancer-filter is het mogelijk om luchten in een foto te verbeteren, zonder dat dit invloed heeft op de overige elementen in de compositie. Heb je bijvoorbeeld een vergezicht met de lucht en water, dan zal alleen de lucht worden aangepast. Dit in tegenstelling tot andere applicaties waarbij het wijzigen van de lucht ook invloed heeft op water omdat deze vaak dezelfde kleuren-range hebben.

AppWereld maakt gebruik van cookies, door verder gebruik te maken van de site gaat u daar mee akkoord.

Sluiten Meer informatie