Nieuws

  • Maankalender bekijken in de Weer-app op iPhone, iPad en Mac

    Monday 18 Mar, 2024 om 19:55

    Eén van de meest gebruikte standaard applicaties van Apple is ongetwijfeld de Weer applicatie. Maar naast de weersvoorspellingen kun je ook informatie terugvinden over de Maan in een handige maankalender.

    Wanneer is het volle maan, wat is de afstand tot het hemellichaam, hoe laat komt de maan op en hoe fel is deze verlicht. Deze en nog meer vragen over de maan worden beantwoord in de maankalender in de Weer-app van Apple.

    Lees verder: Maankalender bekijken in de Weer-app op iPhone, iPad en Mac

    Gepubliceerd op appletips.nl door Wesley Fabry

    - appletips.nl
  • Apple TV beginscherm en indeling synchroniseren via iCloud

    Monday 18 Mar, 2024 om 11:08

    Het is mogelijk een soort van reservekopie te maken van je Apple TV. Wanneer je nu een nieuwe Apple TV koopt of de huidige herstelt moet je altijd handmatig de apps en indeling terugzetten. Dankzij de optie 'één beginscherm' is dat verleden tijd en kun de indeling van apps synchroniseren met iCloud.

    De functie is niet alleen handig bij aanschaf van een nieuwe Apple TV, ook wanneer je meerdere exemplaren in huis hebt, is het een handige functie. Met behulp van één druk op de knop kun je alle Apple TV's hetzelfde beginscherm laten tonen met dezelfde indeling. Let wel, voor deze functie is hetzelfde iCloud account verreist.

    Lees verder: Apple TV beginscherm en indeling synchroniseren via iCloud

    Gepubliceerd op appletips.nl door Wesley Fabry

    - appletips.nl
  • Een iPhone gebruiken als digitale autosleutel

    Saturday 16 Mar, 2024 om 11:12

    Het is al een tijdje mogelijk om van je iPhone een digitale autosleutel te maken dankzij de Car Keys-functie. Dankzij deze functie kun je jouw iPhone gebruiken om de auto te openen, starten en mee weg te rijden. De eerste fabrikant die Carkey mogelijk maakt op nieuwe auto's is BMW, later zullen meerdere merken volgen.

    Voor de CarKey-functie wordt gebruikgemaakt van de NFC-chip die standaard aanwezig is in de iPhone XR, XS, 11, 11 Pro en nieuwer. De eerste auto die CarKey ondersteunt is de BMW 540 die sinds de zomer van 2020 beschikbaar is, ook heeft BMW-auto's die de digitale autosleutel aanbieden met ultrabreedbandtechnologie.

    Lees verder: Een iPhone gebruiken als digitale autosleutel

    Gepubliceerd op appletips.nl door Richard IJzermans

    - appletips.nl
  • macOS 14.4 zorgt voor problemen met printers en USB-hubs van externe schermen

    Friday 15 Mar, 2024 om 14:38

    Heb je macOS Sonoma 14.4 al geïnstalleerd? Dan kan het zijn dat je momenteel problemen ervaart met gekoppelde printers en externe schermen. Door een onbekende fout worden deze accessoires in sommige gevallen niet meer herkend door je Mac.

    Op het Apple Support forum en op Reddit zijn er tal van berichten die deze problemen melden. De stuurprogamma's voor deze onderdelen functioneren niet meer goed door een fout. Hierdoor kunnen de apparaten niet met macOS communiceren. Apple zal dit probleem moeten oplossen met behulp van een update.

    Lees verder: macOS 14.4 zorgt voor problemen met printers en USB-hubs van externe schermen

    Gepubliceerd op appletips.nl door Wesley Fabry

    - appletips.nl
  • Sonos problemen oplossen en instellingen beheren met behulp van de webinterface

    Thursday 14 Mar, 2024 om 19:53

    Wanneer je gebruikmaakt van een Sonos-systeem dan kun je meerdere Sonos-speakers samenvoegen. Hierdoor krijg je een betere stereo ervaring, maar kun je ook naar verschillende ruimtes waar een speaker staat dezelfde muziek streamen. 

    Wat veel Sonos gebruikers niet weten is dat de speakers ook zijn voorzien van een web interface waarmee je de status van de speakers kunt controleren. Deze web interface kan handig zijn op het moment dat je problemen ervaart met het afspelen van muziek. De URL's tonen je informatie over de status van het Sonos-systeem en geven je de mogelijk om netwerkproblemen op te sporen.

    Lees verder: Sonos problemen oplossen en instellingen beheren met behulp van de webinterface

    Gepubliceerd op appletips.nl door Richard IJzermans

    - appletips.nl
  • Fietsroutes in Apple Kaarten vanaf nu beschikbaar in België

    Wednesday 13 Mar, 2024 om 14:36

    Sinds deze week kunnen gebruikers in België fietsroutes bekijken, uitstippelen en gebruiken in de Kaarten applicatie van Apple. De iPhone-maker heeft namelijk fietsnavigatie toegevoegd aan Kaarten.

    Dit wil zeggen dat onze zuiderburen een gedetailleerde fietsroutes kunnen opvragen. Kaarten laat routes zien over fietspaden en fietsvriendelijke wegen (indien beschikbaar). Je kunt een voorvertoning bekijken van de hoogteveranderingen op de route, een traject kiezen met zo weinig mogelijk heuvels en in sommige gevallen kijken hoe druk het is op een weg. In Nederland is deze optie nog niet beschikbaar.

    Lees verder: Fietsroutes in Apple Kaarten vanaf nu beschikbaar in België

    Gepubliceerd op appletips.nl door Wesley Fabry

    - appletips.nl
  • Notities afdrukken via een iPhone, iPad of Mac

    Wednesday 13 Mar, 2024 om 09:28

    Met behulp van de Notities applicatie kun je erg eenvoudig documenten samenstellen. Handig als je bepaalde gedachten wilt opschrijven of wanneer je bepaalde lijstjes samenstelt. Via de iPhone, iPad en Mac kun je de notities afdrukken.

    Dat kan handig zijn wanneer je een boodschappenlijst hebt samengesteld en deze wil gebruiken in de supermarkt. Een notitie printen vanaf een Mac is vrij eenvoudig, maar op een iPhone of iPad is het een ander verhaal en is het nog een lastige klus.

    Lees verder: Notities afdrukken via een iPhone, iPad of Mac

    Gepubliceerd op appletips.nl door Wesley Fabry

    - appletips.nl
  • Volledige melding weergeven met dubbel tikken of tik-gebaar op Apple Watch

    Tuesday 12 Mar, 2024 om 19:53

    Bij het ontvangen van een melding op je Apple Watch kun je ervoor kiezen om direct de inhoud van de notificatie te tonen, of te verbergen tot je deze actief opent. Dit is onderdeel van de meldingenprivacy zodat omstaanders de inhoud niet per ongeluk kunnen zien.

    watchOS had al de mogelijkheid om meldingen te verbergen wanneer de Apple Watch vergrendeld was, maar door deze nieuwe optie (sinds watchOS 10.4) kun je altijd de inhoud verbergen tot je actief deze toont.

    Lees verder: Volledige melding weergeven met dubbel tikken of tik-gebaar op Apple Watch

    Gepubliceerd op appletips.nl door Wesley Fabry

    - appletips.nl
  • De beste SD kaartlezer met USB-C in 2024

    Monday 11 Mar, 2024 om 13:26

    Voor veel media enthousiasten is groot belang om op een betrouwbare en snelle manier digitale foto’s en video’s te kunnen verplaatsen. De all-in-one USB-C kaartlezer met extra USB 3.0 poort van Rolio voorziet hierin. 

    De kaartlezer is gemaakt voor de gebruikers die opzoek zijn naar snelheid, kwaliteit, veelzijdigheid en natuurlijk betrouwbaarheid. Laten we een kijkje nemen naar wat deze kaartlezer zo uniek maakt.

    Lees verder: De beste SD kaartlezer met USB-C in 2024

    Gepubliceerd op appletips.nl door appletips redactie

    - appletips.nl
  • Verschillen en gelijkenissen tussen de MacBook Pro en MacBook Air met M3-chip

    Saturday 9 Mar, 2024 om 19:53

    Apple verkoopt twee laptops met de standaard M3-chip; de 14-inch MacBook Pro en de MacBook Air die verkrijgbaar is in een 13-inch en 15-inch uitvoering. Als gebruiker kan het lastig zijn om een keuze te maken tussen deze twee modellen, we zetten de verschillen en gelijkenissen op een rij.

    De belangrijkste verschillen zijn het scherm, zo heeft de 14-inch MacBook Pro met M3 processor een Liquid Retina XDR miniLED-display terwijl de MacBook Air gebruikmaakt van een Liquid Retina LCD-display, maar er zijn meer verschillen.

    Lees verder: Verschillen en gelijkenissen tussen de MacBook Pro en MacBook Air met M3-chip

    Gepubliceerd op appletips.nl door Wesley Fabry

    - appletips.nl