• De onbegrensde mogelijkheden van USB C

  vrijdag 23 mrt, 2018 om 09:23

  De Universal Serial Bus heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot de meest gebruikte verbinding tussen allerlei mobiele apparaten. We laden bijvoorbeeld onze smartphones op via de USB-verbinding, alleen de iPhone maakt gebruikt van een Lightning poort.

  Ook is de kans groot dat de verbinding tussen de pc en printer met een USB-kabel tot stand komt. De komende jaren zal een nieuw soort USB de meeste USB-aansluitingen die we nu kennen helemaal gaan vervangen. Deze USB type C heeft enkele bijzondere kenmerken waar in dit artikel het een en ander over wordt uitgelegd. 

 • watchOS Scribble activeren op Apple Watch

  donderdag 22 mrt, 2018 om 19:13

  De Apple Watch heeft geen toetsenbord, daarom heeft Apple sinds watchOS 3 Scribble geïntroduceerd. Dit werd groots tijdens de presentatie van de nieuwe watchOS aangekondigd, maar helaas. Scribble is nog steeds niet beschikbaar in het Nederlands.

  Via een eenvoudig trucje kun je vooralsnog Scribble gebruiken op je Apple Watch met watchOS 3 of nieuwer. Met de functie gebruik je jouw vinger om letters en cijfers te tekenen op de Apple watch. Deze worden dan omgezet tot de juiste karakters en kun je het bericht versturen.

 • Mail automatiseren met behulp van regels op een Mac of iCloud

  donderdag 22 mrt, 2018 om 15:38

  Wist je dat het mogelijk is om Mail te automatiseren met behulp van regels? Dit kan zowel op je Mac zelf of via de iCloud website. Met behulp van die regels is het mogelijk om taken binnen de Mail applicatie of account automatisch te laten uitvoeren.

  Zo kun je vervelende spam-berichten onmiddellijk verplaatsen naar de prullenmand, berichten van klanten verplaatsen naar een aparte map en e-mailberichten van bijvoorbeeld webshops een kleur geven. En zo zijn er nog meer mogelijkheden, de functionaliteit kun je als gebruiker zelf bepalen.

 • BabelPod pakt twee grootste gebreken HomePod aan

  donderdag 22 mrt, 2018 om 15:13

  De HomePod is een leuk apparaat, maar heeft ook gebreken. Zo is er geen line-ingang of Bluetooth audio. Ontwikkelaar Andrew Faden heeft er iets op bedacht.

 • Netflix bespaart miljoenen met nieuw lettertype

  donderdag 22 mrt, 2018 om 14:09

  Je hoort er als techgigant pas écht bij als je een eigen font hebt. Apple heeft San Francisco en Netflix sluit nu aan met Netflix Sans.

 • Jimmy Iovine verlaat Apple in de zomer

  donderdag 22 mrt, 2018 om 13:00

  Jimmy Iovine is een van de meest markante Apple-managers die doodleuk de ondergang van Spotify voorspelt. Binnenkort is het echter exit Iovine.

 • iOS 11 Bestanden app gebruiken op het mobiele netwerk

  donderdag 22 mrt, 2018 om 12:17

  Sinds iOS 11 kun je ondermeer je online documenten en media beheren via de Bestanden applicatie. De app biedt al ondersteuning voor verschillende clouddiensten zoals iCloud Drive, Dropbox, Google Drive en meer.

  In een aparte handleiding leggen we stap voor stap uit waar je de Bestanden app zoal voor kunt gebruiken en hoe deze werkt. Alle info lees je hier terug. Uiteraard kun je de Bestanden app ook gebruiken op het mobiele netwerk, alleen kan het zijn dat dit voor sommige gebruikers niet werkt. Gelukkig is dat probleem eenvoudig op te lossen.

 • iOS 11bug Siri onthult verborgen berichten

  donderdag 22 mrt, 2018 om 12:13

  iOS 11 laat je de inhoud van notificaties verbergen zolang je iPhone vergrendeld is. Goed voor je privacy, maar helaas gooit Siri roet in het eten.

 • Bekritiseer je baas niet via Slack hij kan vanaf nu meelezen

  donderdag 22 mrt, 2018 om 11:04

  Slack heeft een belangrijke wijziging van zijn privacy policy aangekondigd. Beheerders kunnen nu alle communicatie inzien. Zelfs privéberichten.

 • YouTube meer advertenties bij muziekvideos

  donderdag 22 mrt, 2018 om 09:46

  Slecht nieuws voor iedereen die graag muziek luistert via YouTube. De videosite gaat het aantal advertenties tussen muziekvideo's flink opvoeren.

AppWereld maakt gebruik van cookies, door verder gebruik te maken van de site gaat u daar mee akkoord.

Sluiten Meer informatie