• macOS Monterey maakt van je Mac een AirPlay ontvanger

  woensdag 16 jun, 2021 om 11:14

  In macOS Monterey heeft Apple weer een aantal interessante en superhandig nieuwe functies toegevoegd. De nieuwe versie van macOS zorgt er ook voor dat je Mac een aantal functies krijgt die tot voor kort alleen beschikbaar waren voor de Apple TV.

  Apple wil duidelijk de Mac, en dan voornamelijke de nieuwe M1 iMac, steeds meer de functies van een reguliere TV krijgt. Op zich niet zo verwonderlijk omdat het lineair TV kijken steeds meer in de verdrukking komt met on-demand diensten zoals Apple TV+, Netflix en Amazon Prime.

 • Apple voegt nieuwe zomerse kleuren toe aan iPhone 12 accessoires

  dinsdag 15 jun, 2021 om 09:30

  De iPhone cases zijn klaar voor de zomer want Apple heeft nieuwe kleuren toegevoegd aan de iPhone 12-lijn. Meerdere keren per jaar worden de Apple accessoires voorzien van nieuwe kleuren die bij het seizoen passen zodat je jouw dierbare Apple spullen nog persoonlijker kunt maken.

  Vorige maand bracht Apple al een nieuwe versie van het Pride Apple Watch bandje in combinatie met nieuwe wijzerplaten uit. Nu zijn ook de zomerse kleuren een feit en kunnen deze per direct worden aangeschaft.

 • AliExpress producten worden duurder vanaf 1 juli 2021 door nieuwe BTW-regels

  maandag 14 jun, 2021 om 21:07

  Vanaf 1 juli 2021 gelden er nieuwe regels voor de invoer van producten van buiten de EU. De belangrijkste wijziging is dat vanaf 1 juli 2021 altijd BTW moet worden betaald bij de invoer van producten van buiten de EU, ook als de waarde onder de €22 ligt.

  Een iPhone hoesje van €10 kan hierdoor een stuk duurder worden in Nederland namelijk €16,94 en in België zelfs €30,25! Gelukkig is dit alleen het geval op het moment dat er geen BTW is betaald, betaal je deze wel dan zijn er geen extra kosten. We leggen uit hoe het zit.

 • Beveiligingsupdate iOS 12.5.4 nu beschikbaar

  maandag 14 jun, 2021 om 19:50

  Apple heeft de iOS 12.5.4 beveiligingsupdate uitgebracht voor oudere generaties iPhone en iPad. Deze update zorgt voor een optimale beveiliging van het toestel en wordt aanbevolen voor alle gebruikers..

  Het is goed om te zien dat Apple steeds vaker updates uitbrengt voor oudere software, zo werd o.a. iOS 12 het afgelopen jaar regelmatig voorzien van een update. Meestal gaat het alleen om een optimaliseren van de software en beveiliging, maar voor iOS 12.5 werd er ook een nieuwe functie toegevoegd, namelijk coronameldingen voor iPhone 5s en iPhone 6.

 • Apple lanceert Beats Studio Buds: draadloos, compact en ruisonderdrukking

  maandag 14 jun, 2021 om 19:05

  Naast de AirPods maakt en verkoopt Apple nog steeds koptelefoons en draadloze oortjes van Beats. De ontwikkeling hiervan staat dus alles behalve stil en de nieuwste generatie werd zojuist aangekondigd. De Beats Studio Buds zijn de opvolger van de Powerbeats Pro en zijn draadloos, compact en voorzien van een nieuw ontwerp.

  De Studio Buds zijn voorzien van actieve ruisonderdrukking en transparantie-modus. De functies zijn te vergelijken met de AirPods Pro, ook het eenvoudig koppelen en Siri wordt ondersteund. De Beats Studio Buds zijn vanaf deze zomer verkrijgbaar.

 • Deze iOS 15, iPadOS 15 en macOS Monterey functies werken niet op alle apparaten

  zondag 13 jun, 2021 om 19:57

  iOS 15, iPadOS 15 en macOS Monterey voegen tal van nieuwe opties en mogelijkheden toe aan de iPhone, iPad en Mac, maar helaas werken sommige nieuwe functies niet op oudere iPhones, iPads of Macs. Dit houdt in dat bepaalde mogelijkheden afvallen wanneer je bijvoorbeeld een oudere iPhone of Mac bezit.

  Dit heeft te maken met de specificaties van het toestel. Sommige functies vereisen een A12-chip of nieuwer of een Apple Silicon M1 processor in de Mac. Deze en nog meer functies die je moet missen op sommige toestellen sommen we hieronder op.

 • Passkeys maken een einde aan het inloggen met wachtwoorden

  zaterdag 12 jun, 2021 om 19:55

  Een gemiddelde internetgebruiker bezit vele verschillende online accounts met bijbehorende wachtwoorden. Apple werkt aan een nieuwe manier van inloggen op basis van WebAuthn-credentials, genaamd passkeys. Hiermee kun je op apps en websites inloggen door je gezicht te scannen (Face ID) of vingerafdruk (Touch ID).

  Dit is niet alleen superhandig maar ook heel erg veilig omdat er geen wachtwoorden meer worden gebruikt. De functie zal later dit jaar standaard aanwezig zijn iOS 15, iPadOS en macOS Monterey.

 • Uitgelicht: iOS 15, macOS Monterey en watchOS 8 en meer

  zaterdag 12 jun, 2021 om 11:11

  Het is een bijzonder drukke week geweest voor Apple vol met nieuwe aankondigen. Zo hebben we tijdens WWDC 2021 kennis gemaakt met iOS 15, iPadOS 15, macOS Monterey, watchOS 8, tvOS 15 en kregen we een voorproefje te zien van enkele nieuwe mogelijkheden op gebied van privacy. De afgelopen week hebben we uitgebreid aandacht besteed aan deze nieuwe onderwerpen.

  We kunnen ons voorstellen dat je door alle drukte omtrent WWDC of het mooie weer dit gemist hebt, daarom vind je hieronder een samenvatting terug van al onze publicaties.

 • watchOS 8 FAQ: Publieke beta, ondersteunde Apple Watch modellen en meer

  zaterdag 12 jun, 2021 om 09:22

  watchOS 8 brengt weer een hoop nieuwe functies en mogelijkheden naar de Apple Watch. Zoals ieder jaar verzamelen we de belangrijkste vragen over het nieuwe besturingssysteem voor de Apple Watch in onze watchOS 8 FAQ.

  Uiteraard heeft Apple al een aantal nieuwe opties en mogelijkheden, zoals de nieuwe Mindfulness-app, laten zien op hun website en tijdens de perspresentatie. Toch zijn er nog een hoop vragen omtrent de nieuwe Apple Watch software, deze beantwoorden we uitgebreid in onderstaande watchOS 8 FAQ.

 • macOS Monterey FAQ: Uitleg functies, ondersteunde apparaten en meer

  vrijdag 11 jun, 2021 om 14:20

  Tijdens WWDC heeft Apple de opvolger van macOS Big Sur aangekondigd onder de naam macOS 12 Monterey. De afgelopen tijd hebben we weer de nodige vragen ontvangen over de nieuwe macOS software en zoals ieder jaar beantwoorden we de meest gestelde vragen in onze macOS Monterey FAQ.

  De macOS update kan gezien worden als de puntje op de i sinds de grote verandering voor de Mac die afgelopen jaar werd doorgevoerd. We sommen de belangrijkste punten aan de hand van jullie vragen hieronder op in de macOS Monterey FAQ.

AppWereld maakt gebruik van cookies, door verder gebruik te maken van de site gaat u daar mee akkoord.

Sluiten Meer informatie