• Voorkeurpanelen verbergen in systeemvoorkeuren voor Mac

  maandag 12 apr, 2021 om 09:40

  Via de systeemvoorkeuren in macOS krijg je toegang tot de instellingen van je Mac. Via verschillende voorkeurpanelen (categorieën) is het mogelijk om bepaalde instellingen te wijzigen. Dit is vrij eenvoudig en zorgt ervoor dat je Mac persoonlijk wordt.

  Hoewel er voor de meest kritisch instellingen een beheerderswachtwoord noodzakelijk is, kan het toch zijn dat er onbedoeld opties worden aangepast op een Mac. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een gezamenlijke iMac die door het gezin wordt gebruikt en door de kinderen. Daarom is het mogelijk om voorkeurpanelen te verbergen in Systeemvoorkeuren.

 • Apple Watch camera applicatie gebruiken en extra opties activeren

  zaterdag 10 apr, 2021 om 09:28

  Heb je al eens de Camera applicatie bekeken op de Apple Watch? Hiermee is het mogelijk om foto's en video's te maken. Uiteraard heeft het slimme horloge geen camera, maar het is een verlengstuk voor de camera van de iPhone.

  Via de app is het namelijk mogelijk om op afstand de camera van de gekoppelde iPhone te activeren en kun je de Apple Watch gebruiken als een soort van afstandsbediening voor het maken van foto's en video's. Handig als zelf ontspanner zodat je ook zelf op een foto kan staan.

 • Fietsnetwerk: De mooiste fietsroutes van Nederland in één app

  vrijdag 9 apr, 2021 om 11:21

  Nederland is ongetwijfeld het fietsland bij uitstek. De natuur is prachtig, de infrastructuur is perfect en het landschap is lekker vlak. Het is dus geen verrassing dat we in Nederland ons massaal met de fiets verplaatsen. Ben je opzoek naar fietsroutes? Dan is de Fietsnetwerk app zeker iets voor jou.

  De app beschikt over de mooiste fietsroutes van Nederland en zal je zonder problemen langs alle fietsknooppunten begeleiden. Geniet van de natuur en bijzondere afstapmomenten met unieke bezienswaardigheden en horeca. Dankzij de verschillende thema's ontdek je nieuwe locaties op een speciale manier.

 • Bestanden versturen of ontvangen via Bluetooth op een Mac

  vrijdag 9 apr, 2021 om 09:28

  De Mac is voorzien van een Bluetooth-chip en hiermee kun je eenvoudig draadloze apparaten op aansluiten, waaronder muis, trackpad, toetsenbord, speakers en meer. Maar wist je dat je ook bestanden kunt versturen of ontvangen via Bluetooth op een Mac?

  Handig als je bijvoorbeeld bestanden moet uitwisselen met een niet-Apple apparaat zoals een Windows PC of Android-toestel. Voordat je bestanden via Bluetooth kunt ontvangen of verzenden moet je wel eerst deze functie activeren.

 • Homey voegt Siri Opdrachten ondersteuning toe, extra veel vrijheid voor je slimme huis

  donderdag 8 apr, 2021 om 14:37

  Bij heel veel Smart Home liefhebbers staat een Homey van Athom in huis. Dit is een hub die het mogelijk maakt om al je slimme apparaten te koppelen aan één hub en app. Je kunt Homey het beste vergelijken met HomeKit, maar dan veel geavanceerder. Athom heeft een nieuwe update uitgebracht die de Homey-app nu koppelt aan Siri opdrachten.

  Via Homey is het mogelijk om gebruik te maken van Flows, dit zijn automatiseringen voor je slimme apparaten. Dankzij de ondersteuning voor Siri Opdrachten is het nu standaard mogelijk om je Homey flows te activeren met behulp van Siri. Dit geeft de gebruiker nog meer vrijheid!

 • Zoek mijn-app van Apple opengesteld voor accessoires van derden

  donderdag 8 apr, 2021 om 09:22

  Apple heeft officieel de Zoek mijn-app en het netwerk daarvan opengesteld voor accessoires van derden. Hierdoor is het mogelijk om apparaten zoals een koptelefoon van een ander merk te zoeken via de Zoek mijn-app.

  Vanaf nu kun je het objecten-tabblad raadplegen in de Zoek mijn applicatie. Via deze optie is het mogelijk om accessoires van derden te koppelen aan de app en terug te vinden via het netwerk van Apple.

 • Power Nap: Taken uitvoeren tijdens sluimerstand op een Mac

  woensdag 7 apr, 2021 om 11:20

  Op een Mac is het mogelijk om Power Nap te gebruiken, deze functie zorgt ervoor dat in sluimerstand automatisch bepaalde taken worden uitgevoerd. Dit gebeurt op de achtergrond en zorgt ervoor dat je Mac up-to-date is wanneer je deze weer opnieuw gebruikt.

  Tijdens sluimerstand kan je Mac dankzij Power Nap ondermeer je mail, notities, herinneringen, meldingen en berichten bijwerken. Daarnaast zorgt de functie er ook voor dat er Time Machine reservekopieën worden gemaakt. Daarnaast kan deze ook automatisch beschikbare software-updates downloaden zodat je ze onmiddellijk kunt installeren zodra je de Mac ontgrendeld.

 • Snel meerdere foto’s maken met de burstmode voor iPhone

  woensdag 7 apr, 2021 om 09:28

  Foto's maken van bewegende kinderen, dieren of razendsnelle objecten is altijd lastig. Gelukkig kun je dan gebruikmaken van de burstmode voor iPhone of iPad. Hiermee kun je snel meerdere foto's maken zodat je altijd een goede er tussen hebt zitten.

  Deze functie is standaard aanwezig in de Camera-app voor iOS en iPadOS en kun je op verschillende manieren raadplegen. Wanneer je burst gebruikt maakt de camera tien foto's per seconde en kun je achteraf de beste selecteren. Gelukkig helpt de foto's-app je al een handje.

 • Bestanden terugzetten vanuit de prullenmand

  dinsdag 6 apr, 2021 om 19:55

  Op een Mac kun je eenvoudig bestanden, mappen, documenten en meer verwijderen, deze worden dan in de prullenmand geplaatst. Wil je bestanden terugzetten, dan is dat geen enkel probleem.

  Zolang je de prullenmand nog niet hebt geleegd is het mogelijk om de inhoud te herstellen. Per ongeluk dat ene document gewist? Dan zet je ze eenvoudig weer terug op zijn oorspronkelijke locatie. Het herstellen van bestanden in de prullenmand kan op verschillende manieren.

 • Muziek en radio luisteren via CarPlay

  dinsdag 6 apr, 2021 om 11:24

  Muziek luisteren via CarPlay is erg eenvoudig. Niet alleen kun je jouw persoonlijke muziekbibliotheek afspelen, maar ook Apple Music en radio. Het is zelfs mogelijk om de 'Luister nu' en 'ontdek' tabbladen te raadplegen rechtstreeks vanaf het entertainmentsysteem van je auto.

  De Muziek-app voor CarPlay geeft je ontzettend veel vrijheid en geeft de gebruik toegang tot alle mogelijkheden die ook terug te vinden zijn in de iPhone-app. Afspeellijsten, albums, radiozenders of shufflen doorheen al je nummers? Het is mogelijk via de Muziek-app voor CarPlay.

AppWereld maakt gebruik van cookies, door verder gebruik te maken van de site gaat u daar mee akkoord.

Sluiten Meer informatie