• iOS 11 Apple TV afstandsbediening gebruiken in het Bedieningspaneel

  zondag 22 okt, 2017 om 17:54

  Op de iPhone en iPad kun je al een speciale Apple TV Remote applicatie downloaden en gebruiken. Via de app kun je makkelijk navigeren op de Apple TV en extra content bekijken. Hier moet je dus wel een app voor installeren, dit is vanaf iOS 11 eigenlijk niet meer nodig dankzij het bedieningspaneel.

  Het paneel bevat een exclusieve afstandsbediening waarmee het mogelijk is om je Apple TV te bedienen. Deze optie is standaard aanwezig en de Remote applicatie moet hiervoor niet zijn geïnstalleerd op de iPhone of iPad. Wel moet je minstens beschikken over iOS 11 en de Apple TV moet voorzien zijn van tvOS 11 of nieuwer.

 • iOS 11 De nieuwe mediaspeler gebruiken

  zondag 22 okt, 2017 om 11:31

  Vanaf iOS 11 heeft Apple eindelijk de mediaspeler voor video's aangepast op de iPhone en iPad. Met de vorige speler was niet veel mis, maar deze was vaak prominent in beeld en bedekte, zeker op de iPhone, vaak de video. Dat is vanaf iOS 11 ook nog wel het geval, maar er zijn enkele slimme opties toegevoegd.

  Als eerste valt de strakke en licht doorzichtige interface op en de nieuwe plek voor de knoppen. Apple heeft de mediaspeler opgesplitst in drie delen: afsluiten, volume en mediaknoppen. De nieuwe mediaspeler is overal in iOS te raadplegen zoals in Safari, Berichten of Mail. Wanneer apps hun eigen mediaspeler hebben, zoals YouTube, wordt de nieuwe speler niet geactiveerd.

 • iOS 111 beta 4 uitgebracht release volgende week

  vrijdag 20 okt, 2017 om 17:41

  Apple heeft de vierde beta van iOS 11.1 uitgebracht. Een nieuwe betaversie op vrijdag is hoogst ongebruikelijk en Apple trekt duidelijk een eindsprint. De definitieve versie wordt mogelijk al volgende week dinsdag vrijgegeven.

  De nieuwe beta is op moment van schrijven alleen voor geregistreerde ontwikkelaars beschikbaar. Een publieke beta volgt waarschijnlijk later. Apple heeft een goede reden om haast te maken met de release.

 • Officieel Dit jaar geen Appleevent meer

  vrijdag 20 okt, 2017 om 15:29

  Apple heeft dit jaar nog behoorlijk wat producten uit te brengen. We wachten bijvoorbeeld met spanning op de iMac Pro en HomePod, maar die krijgen geen eigen special event. Dat bevestigt Apple-chef Craig Federighi vandaag in een e-mail.

  Vorig jaar werden in oktober nieuwe MacBooks onthuld, maar Apple heeft dat dit jaar al tijdens WWDC 2017 in juni gedaan. Het eerstvolgende Apple-evenement is waarschijnlijk pas in maart van 2018.

 • Veel extras in Pokémon GO tijdens Halloween

  vrijdag 20 okt, 2017 om 14:55

  Op 31 oktober is het Halloween, maar Niantic start al vroeg met een event in Pokémon GO. Vanaf vrijdag 20 september om 21:00 uur is de game voorzien van allerlei extraatjes. Zo verschijnen er onder andere vier nieuwe Pokémon van het ghost-type.

  Het evenement duur tot donderdag 2 november en twee pocket monsters die in ieder geval zullen verschijnen zijn Banette en Sableye. Daarnaast krijgt Pikachu een heksenhoed en zijn er kostuums voor spelers.

 • iPhone X Slechts twee miljoen stuks beschikbaar bij preorder

  vrijdag 20 okt, 2017 om 13:29

  Over precies een week is de iPhone X te bestellen, maar het lijkt een uitdaging te worden de nieuwe iPhone te bemachtigen. Volgens de goed ingelichte analist Ming-Chi Kuo heeft Apple in eerste instantie slechts twee tot drie miljoen stuks beschikbaar.

  Dat is niet genoeg om aan de vraag te voldoen. De iPhone X wordt vanaf 3 november in 57 landen tegelijk verkocht en pre-orders openen 27 oktober. Volgens Kuo kan Apple de productie inmiddels wel snel opvoeren.

 • Apple TV bedien Apple Music snel met Siri

  vrijdag 20 okt, 2017 om 12:44

  Heb je een Apple TV en een abonnement op Apple Music? Dan kun je Siri gebruiken om je muziek te bedienen en naar nummers te zoeken. Apple heeft deze functie een tijdje geleden geactiveerd en het werkt op iedere Apple TV met tvOS 11 of nieuwer.

  Je kunt Siri vragen om een bepaald nummer van een artiest af te spelen, of een playlist te starten. Siri is op ieder moment op te roepen door de knop met het microfoontje van de afstandsbediening te drukken.

 • iOS 11 Trucje om snel schermafbeeldingen te bewaren

  vrijdag 20 okt, 2017 om 08:03

  Vanaf iOS 11 kun je meer met de schermafbeeldingen op je iPhone of iPad. Een schermafbeelding maken is erg eenvoudig door de thuisknop en aan/uit-knop gelijktijding in te drukken. Op een iPhone X kun je dit doen door de aan/uit-knop en volume omhoog-knop gelijktijdig in te drukken

  Zodra je een schermafbeelding hebt gemaakt zal je vanaf iOS 11 links onderaan het scherm een voorvertoning te zien zijn. Tik op deze voorvertoning om deze te bewerken. Onderaan de afbeelding heb je verschillende bewerkingstools. Zo kun je tekenen met bijvoorbeeld een potlood en de gewenste kleur kiezen.

 • Tim Cook bevestigt De Mac mini blijft

  donderdag 19 okt, 2017 om 18:32

  De Mac mini vierde deze week zijn derde verjaardag, maar reden voor feest was er niet. De kleinste Mac werd op 16 oktober 2014 voor het laatst vernieuwd en sindsdien is het stil. Wat is Apple met de Mac mini van plan? Tim Cook geeft (een beetje) opheldering.

  De Apple-CEO schrijft in een e-mail dat de kleinste Mac een belangrijk onderdeel van Apple’s productaanbod is en dat in de toekomst ook blijft. Hij heeft momenteel geen nieuws over een nieuw model te delen.

 • Lockscreen iOS 11 niet helemaal veilig

  donderdag 19 okt, 2017 om 17:39

  Het lockscreen van iOS 11 blijkt niet helemaal veilig. Met een truc is het mogelijk de foto’s op een iPhone die vergrendeld is te bekijken. Het is niet voor het eerst dat een zogenaamde lockscreen bypass in een nieuwe iOS-versie wordt gevonden.

  De bug werd door een YouTube-gebruiker gevonden en OMT heeft dit met iOS 11.0.3 en de laatste beta van iOS 11.1 kunnen reproduceren. Het werkt niet op afstand, fysieke toegang tot de iPhone is vereist.

AppWereld maakt gebruik van cookies, door verder gebruik te maken van de site gaat u daar mee akkoord.

Sluiten Meer informatie