Nieuws

 • Center Stage op een iPad: Altijd in het middelpunt

  Friday 17 Sep, 2021 om 19:54

  De iPad Pro uit 2021 was de eerste iPad met Center Stage, in het Nederlands heet deze functie 'middelpunt'. Met behulp van machine learning en de ultragroothoekcamera aan de voorzijde zal je altijd in beeld zijn tijdens FaceTime-videogesprekken.

  Als je rondloopt, beweegt de camera met je mee zodat je altijd goed in beeld bent. Komt er iemand bij zitten dan zoomt de camera uit en gaat er iemand weg, dan zoomt ie automatisch weer in. We leggen uit hoe je dit kunt activeren en welke iPad-modellen middelpunt onderstuenen.

  - appletips.nl
 • Online Apple Store offline, voorverkoop iPhone 13 start vanmiddag

  Friday 17 Sep, 2021 om 08:38

  De iPhone 13 (mini) en iPhone 13 Pro (Max) gaan vanmiddag om 14 uur in de voorverkoop. Ter voorbereiding hiervan is de Online Apple Store offline.

  Niet alleen via Apple kun je straks de nieuwe iPhone bestellen, ook start de voorverkoop bij verschillende mobiele providers en webshops. Sinds deze week kun je al de nieuwe iPad mini, iPad 9e generatie en nieuwe accessoires zoals iPhone-cases en Apple Watch bandjes aanschaffen. De Apple Watch series 7 wordt later dit najaar verwacht.

  - appletips.nl
 • iPhone 13 en iPhone 13 Pro camera: alle nieuwe mogelijkheden op een rij

  Thursday 16 Sep, 2021 om 11:27

  Een van dé redenen waarom de iPhone 13 en iPhone 13 Pro geweldige toestellen zijn, is natuurlijk de verzameling aan verschillende camera's. De tijd dat we met een klassieke fotocamera om de nek liepen is al lang voorbij. Niet alleen is de camera zelf vernieuwd, dankzij de A15-processor heeft Apple ook de software voor het camerasysteem drastisch verbeterd.

  Alle nieuwe modellen maken adembenemende foto's en video's. Maar wil je echt de professionele fotograaf in je naar bovenhalen? Dan is de iPhone 13 Pro (max) iets voor jou. Deze heeft namelijk extra mogelijkheden en geavanceerde camera hardware.

  - appletips.nl
 • Verschillen tussen de Apple Watch series 7, series 6 en SE

  Wednesday 15 Sep, 2021 om 19:54

  Wat meteen opvalt aan de Apple Watch Series 7, en misschien ook wel teleurstelt, is het design. Deze is gelijk aan de Apple Watch series 6 en daardoor lijken de verschillen met de series 6 nihil.

  De series 7 heeft dan wel een nieuw scherm gekregen, maar op gebied van functionaliteit lijkt de zevende generatie sprekend op de series 6. Zo zijn de gezondheidssensoren gelijk en schuilen de vernieuwingen vooral in de kleine details. We sommen de verschillen tussen de Apple Watch series 7 en series 6 voor je op. Ook de Apple Watch SE wordt besproken.

  - appletips.nl
 • Verschillen tussen de iPhone 13 en iPhone 13 Pro

  Wednesday 15 Sep, 2021 om 14:45

  De nieuwste iPhone-modellen van dit moment zijn de: de iPhone 13 mini, iPhone 13, iPhone 13 Pro en iPhone 13 Pro Max. Als consument is het knap lastig welke je gaat kiezen, de iPhones lijken namelijk erg op elkaar, maar er zijn wel degelijk verschillen.

  Als eerste is de prijs, de iPhone 13 Pro is te koop vanaf €1159, de iPhone 13 Pro Max vanaf €1259. De iPhone 13 mini daarentegen is verkrijgbaar vanaf €809 en de 'gewone' 13 vanaf €909. Omdat de prijsverschillen groot zijn is het interessant om de feiten en opties naast elkaar te leggen, want de iPhone 13 heeft opmerkelijk veel gelijkenissen met de iPhone 13 Pro.

  - appletips.nl
 • Apple Watch series 7 met 4G komt mogelijk ook in Nederland beschikbaar

  Wednesday 15 Sep, 2021 om 11:30

  De Apple Watch series 7 werd gisteren officieel door Apple aangekondigd, maar echt veel details zijn er niet bekend gemaakt. Zoals voorgaande jaren wordt het model wel in een normale en 4G-uitvoering uitgebracht. Tot op heden is de Apple Watch met 4G niet beschikbaar in Nederland, maar daar lijkt verandering in te komen.

  Wanneer je de website over de Apple Watch series 7 bekijkt valt op dat voor het eerst ook de roestvrij stalen variant schittert. Ook zijn alle afbeeldingen van de aluminium Watch-modellen, waaronder de SE, voorzien van een rode ring op de Digital Crown. Wil dit zeggen dat de Apple Watch Series 7 en SE eindelijk ook 4G krijgen in Nederland?

  - appletips.nl
 • Samenvatting iPhone 13 event en overige wijzigingen

  Wednesday 15 Sep, 2021 om 09:17

  Gisteren heeft Apple een speciaal online event gehouden waarin ze een aantal nieuwe producten hebben gelanceerd. De belangrijkste aankondiging was natuurlijk de iPhone 13, iPhone 13 Pro, Apple Watch Series 7 en iPad mini.

  Ook de iPad 9e generatie zag het levenslicht met enkele kleine aanpassingen. Verder maakte Apple de release datum voor o.a. iOS 15 en iPadOS 15 bekend. In deze samenvatting sommen we alle feiten in het kort op en melden we de opvallendste wijzigingen in de online Apple Store. Zo zijn er enkele nieuwe producten toegevoegd en hebben er prijsdalingen plaatsgevonden.

  - appletips.nl
 • Release datum van iOS 15, iPadOS 15, watchOS 8 en tvOS 15 bekendgemaakt

  Tuesday 14 Sep, 2021 om 20:59

  Net zoals ieder jaar brengt Apple dit najaar weer een grote software-update uit voor al hun belangrijke apparaten waaronder de iPhone, iPad, Mac, Apple TV en Apple Watch. Tijdens het WWDC 2021 heeft Apple ons kennis laten maken met iOS 15, iPadOS 15, macOS Monterey, tvOS 15 en watchOS 8, maar wanneer zijn deze updates beschikbaar?

  Tijdens het september event heeft Apple bekend gemaakt wanneer de software-updates beschikbaar komen. Dit is al sneller dan je zou verwachten, want bijna alle updates komen op maandag 20 september beschikbaar!

  - appletips.nl
 • Apple kondigt Apple Watch series 7 met vertrouwd ontwerp aan

  Tuesday 14 Sep, 2021 om 19:43

  De Apple Watch Series 7 is een feit. Het slimme horloge van Apple is voorzien van een aangepast ontwerp dat wel nog steeds meer lijkt op de Apple Watch series 6, maar dan wel met een groter scherm.

  De behuizing is kleiner waardoor er groter scherm in past, ook is het scherm minder afgerond en stofbestendig (IPX6). Ondanks het grotere scherm, is de behuizing gelijk gebleven en kun je oude bandjes blijven gebruiken en schuilen er nog meer vernieuwingen in het kleine apparaatje.

  - appletips.nl
 • iPad mini 6e generatie met 8,3-inch scherm en Pro-design aangekondigd

  Tuesday 14 Sep, 2021 om 19:25

  De kleinste iPad in de familie heeft een update gekregen, zojuist heeft Apple de iPad mini 6e generatie met 8,3-inch scherm aangekondigd. De nieuwe mini is voorzien van supersnelle processor, nieuw ontwerp en groter scherm.

  Het ontwerp van de mini lijkt op de iPad Air en iPad Pro, maar dan in miniformaat. Net zoals zijn voorganger beschikt de iPad mini over Touch ID, maar dan verwerkt in de aan/uit-knop. Met ondersteuning voor USB-C, Apple Pencil 2e generatie en smart connector is de mini de Pro onder de kleinsten.

  - appletips.nl

AppWereld maakt gebruik van cookies, door verder gebruik te maken van de site gaat u daar mee akkoord.

Sluiten Meer informatie