• AirPort Express AirPort Extreme of Time Capsule updaten

  zondag 17 dec, 2017 om 13:12

  Eerder deze week heeft Apple een belangrijke update uitgebracht voor de AirPort Express, AirPort Extreme en de Time Capsule. Naast de updates voor de iPhone, iPad, Mac en overige Apple apparaten vorige maand, lost deze firmware-update ook het een beveiligingslek op die eerder dit najaar werd gevonden in de WPA2-beveiliging.

  Door een zogenaamde Krack-aanval konden kwaadwilligen inbreken in je netwerk. De aanval was vooral gericht op Android-toestellen, maar ook iOS en macOS producten waren er gevoelig voor. Het lek zorgde ervoor dat het netwerkverkeer kon worden afgetapt en zo verschillende persoonlijke gegevens kon worden verkregen. Deze update zorgt ervoor dat alle apparaten nu weer 100% beveiligd zijn.

 • Inspiratie Kerstcadeaus voor iPhone iPad en Apple Watch gebruikers

  zaterdag 16 dec, 2017 om 09:01

  De feestmaand is weer aangebroken, tijd voor gezelligheid en bijzondere dagen. In deze periode kun je wel wat inspiratie gebruiken met betrekking tot de cadeaus.

  We hebben enkele leuke accessoires, gadgets en producten verzameld speciaal voor iPhone, iPad en Apple Watch gebruikers. Met deze producten kun je ongetwijfeld je vrienden, familie, kinderen of partner verrassen. Heeft de gelukkige geen iPhone, iPad of Apple Watch? Geen nood, sommige producten zijn universeel en geschikt voor iedere smartphone, tablet of zelfs computer.

 • Flitser Retina Flash gebruiken bij het maken van selfies met een iPhone of iPad

  vrijdag 15 dec, 2017 om 19:12

  De nieuwste generatie iPhones en iPads beschikken over een flitser voor het maken van selfies, een bijzondere optie genaamd Retina Flash.

  Deze functie tovert het scherm van je iPhone of iPad om tot een flitser. Als je een selfie maakt, meet een voorflits de belichting van je omgeving. De True Tone Flash op het scherm zorgt er vervolgens voor dat de kleur wordt afgestemd op het omgevingslicht.

 • Snapchat Lens Studio laat je eigen AReffecten maken

  vrijdag 15 dec, 2017 om 15:17

  Hoe leuk de World Lenses van Snapchat ook zijn, op een gegeven moment heb je die dansende hotdog wel gezien. Zou het niet leuk zijn als je zelf een Augmented Reality-effect voor je Snaps kunt maken? Vanaf nu kan het met Snapchat Lens Studio.

  De applicatie is beschikbaar voor Mac en Windows en als je wat ervaring hebt met het maken van 3D-objecten, kun je er snel mee uit de voeten. Gemaakte lenzen kunnen via een Snapcode gedeeld worden.

 • Nieuwe details iMac Pro VESA T2chip RAM AppleCare

  vrijdag 15 dec, 2017 om 14:22

  Nu de iMac Pro te koop is, zijn er meer details over de werking van de meest krachtige iMac ooit. Apple pakt een aantal zaken anders aan dan bij de vorige modellen. Zo kun je de iMac Pro makkelijk op een VESA-mount zetten en aan een muursteun of standaard hangen.

  Het RAM-geheugen blijkt in tegenstelling tot eerdere berichten toch vervangbaar. Hier zijn de details.

 • TMobile neemt concurrent Tele2 over

  vrijdag 15 dec, 2017 om 12:35

  Een grote verandering in telecomland: T-Mobile neemt in Nederland Tele2 over. Daarmee verdwijnt de vierde, onafhankelijke telecomprovider van de markt en bestaat het aanbod net als een tijd geleden weer uit alleen de grote drie providers.

  T-Mobile redeneert dat de overname voor meer concurrentie moet zorgen. De provider heeft zijn pijlen gericht op wat in een persbericht als “het machtsblok van KPN en Vodafone-Ziggo” staat omschreven.

 • Inspiratie Kerstcadeaus voor Mac Apple TV en desktop gebruikers

  vrijdag 15 dec, 2017 om 11:05

  Ben je nog opzoek naar een leuk cadeau voor de kerst dan helpen we je graag op weg. Zo kon je al eerder leuke lijst met gadgets, accessoires en producten voor iPhone, iPad en Apple Watch liefhebbers (klik hier).

  Nu hebben we enkele leuke accessoires, gadgets en producten verzameld speciaal voor Mac, desktop en Apple TV gebruikers. Met deze producten kun je ongetwijfeld je vrienden, familie, kinderen of partner verrassen. Sommige producten zijn universeel en geschikt voor iedere computer of zelfs smartphone.

 • iOS 11 Rijstrookbegeleiding gebruiken in Apple Kaarten

  vrijdag 15 dec, 2017 om 08:55

  Goed nieuws voor wie de Kaarten applicatie van Apple regelmatig gebruikt als navigatie, vanaf nu is het namelijk mogelijk om optimaal een route te volgen dankzij rijstrookbegeleiding.

  Dit houdt in dat de app je precies laat weten op welke rijbaan je moet rijden om geen afslag of randweg te missen. Voorheen werd je uiteraard verteld welke afslag je moest hebben, maar er werd nooit aangegeven welke rijbanen die richting uitging. Dat is vanaf nu wel het geval waardoor het navigeren via Apple Kaarten eenvoudiger is dan ooit.

 • Apple Maps nu met rijbaanassistent in Nederland en België

  donderdag 14 dec, 2017 om 20:01

  Apple heeft een handige nieuwe toevoeging aan zijn Kaarten-app gedaan. Op Nederlandse en Belgische snelwegen worden nu ook rijbaanaanwijzingen getoond. Voorheen was de rijbaanassistent alleen in de VS, UK en Duitsland beschikbaar.

  Rijbaanaanwijzingen vertellen je precies op welke rijbaan je moet blijven om geen afslag te missen. Bovenaan in beeld wordt getoond welke rijbaan je moet hebben. Google Maps beschikte al over een rijbaanassistent.

 • iPhone X TrueDepthcamera straks in de VS gemaakt

  donderdag 14 dec, 2017 om 19:08

  De iPhone X is het eerste Apple-apparaat met een TrueDepth-camera, maar waarschijnlijk niet het laatste. Een deel van de camera die diepte ziet, gezichten kan herkennen en Animoji mogelijk maakt wordt straks in een nieuwe fabriek in de VS gemaakt.

  Apple heeft een investering aangekondigd in het bedrijf Finisar, dat de laser voor de camera maakt. De iPhone-maker gaat samen met het bedrijf een nieuwe fabriek in Sherman, Texas openen.

AppWereld maakt gebruik van cookies, door verder gebruik te maken van de site gaat u daar mee akkoord.

Sluiten Meer informatie