• Nederlandse Corona-app gepresenteerd, wordt hopelijk in juni publiekelijk getest

  donderdag 28 mei, 2020 om 06:59

  Het bleef lang stil rond de Corona-app van de Nederlandse overheid, maar gisteren hebben de ontwikkelaars dan eindelijk meer informatie over de COVID-19 app gepubliceerd. Minister van Volksgezondheid, Hugo de Jonge, hoopt dat de app in juni getest kan worden.

  De applicatie zal gebruik gaan maken van de COVID-19 API die Apple en Google deze maand hebben gepubliceerd. Deze traceerfunctie is op dit moment aanwezig in iOS 13.5 en zal ervoor zorgen dat de verzamelde gegevens anoniem, lokaal en accuraat worden geregistreerd en bewaard.

 • Apple Glass wordt waarschijnlijk eind 2020 aangekondigd, prijs $499

  maandag 25 mei, 2020 om 07:29

  Dat Apple druk bezig is met een eigen augmented reality-bril is vrijwel zeker, maar lang werd getwijfeld of de Apple Glass ook daadwerkelijk op de markt zou komen. Echter verschijnen er de afgelopen maanden steeds meer concrete details over deze slimme bril.

  Zo zijn er niet alleen in de code van iOS 13 en Xcode 11 verwijzingen gevonden naar de AR-bril, ook een samenwerking met valve werd eerder al genoemd. Volgens Jon Prosser wordt de Apple-bril eind dit jaar aangekondigd en is mogelijk ook de prijs bekend.

 • Apple TV+ wordt mogelijk uitgebreid met bestaande content

  zaterdag 23 mei, 2020 om 17:57

  Het huidige Apple TV+ aanbod bestaat uit originele films en series gemaakt door Apple zelf. Het aanbod is klein en de populariteit van de dienst neemt vooral buiten de Verenigde Staten af. Volgens Bloomberg wil Apple met tv+ meer de kant op richting Netflix door ook aangekochte content aan te bieden.

  Verschillende bronnen melden aan Bloomberg dat Apple in gesprek is met verschillende Hollywood Studios om ook bestaande films en series toe te voegen aan hun streamingdienst. Hierdoor zal het aanbod flink worden uitgebreid zodat gebruikers van Apple's videoplatform niet massaal hun abonnement gaan opzeggen.

 • In 2021 verschijnt mogelijk de eerste volledige draadloze iPhone

  donderdag 21 mei, 2020 om 14:23

  Hoewel de nieuwe iPhone voor 2020 nog moet worden aangekondigd, gaan er nu al geruchten de ronden over het toestel dat we in 2021 kunnen verwachten. De iPhone 12 zou naar verluidt een compleet nieuw design krijgen met een rechte behuizing en kleinere notch voor Face ID.

  Opvallend detail, de iPhone 12 zou nog steeds een Lightning-poort bevatten, maar lang zal dit niet meer duren. Volgens verschillende bronnen heeft Apple plannen om in 2021 de eerste volledige draadloze iPhone. Geen Lightning of USB-C, want het high-end-toestel zal geen fysieke poort meer bevatten en volledig draadloos werken.

 • iOS 13.5: Face ID gebruiken met een mondkapje

  donderdag 21 mei, 2020 om 09:19

  Het coronavirus heeft ervoor gezorgd dat we in sommige gevallen verplicht een mondkapje moeten dragen. Niet alleen het medisch personeel bij het verzorgen van patiënten, maar ook in het openbaar vervoer en in sommige landen is het zelfs ook op andere plekken verplicht.

  Wie een iPhone met gezichtsherkenning heeft kon in het verleden wel eens problemen ervaren met het scannen van het gezicht. Een mondkapje bedekt namelijk je neus en mond waardoor Face ID niet werkte. Gelukkig heeft Apple dit probleem vanaf iOS 13.5 verholpen en kun je sneller je iPhone ontgrendelen en aankopen verrichten met behulp van je toegangscode.

 • iOS 13.5: COVID-19 API voor traceerfunctie toegevoegd aan iPhone

  donderdag 21 mei, 2020 om 07:09

  In steeds meer landen wordt er op dit moment geëxperimenteerd met apps om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Om deze applicaties goed te laten functioneren en de privacy te waarborgen hebben Apple en Google begin april een samenwerking aangekondigd en hebben ze een COVID-19 API ontwikkeld.

  De API om de corona-apps te doen werken is sinds iOS 13.5 beschikbaar en maakt het mogelijk om de traceer-functie te activeren. Overheden kunnen aan de slag om een applicatie te ontwikkelen die deze API gebruikt. Hierbij is het goed om te weten dat Apple niet standaard een traceer-app heeft toegevoegd aan iOS 13.5, ze hebben er alleen voor gezorgd dat overheden op een veilige en vooral privacyvriendelijke manier corona-apps kunnen maken.

 • iOS 13.5 en iPadOS 13.5 nu beschikbaar

  woensdag 20 mei, 2020 om 16:59

  Vanaf nu kun je iOS 13.5, iPadOS 13.5, tvOS 13.4.5, watchOS 6.2.5 en macOS Catalina 10.15.5 downloaden voor iPhone en iPad, Apple TV, Apple Watch en Mac downloaden.

  De nieuwe software-updates zorgen extra stabiliteit en lossen verschillende problemen op. Daarnaast voegen de updates nieuwe functies toe zoals COVID-19 opties, beheren van zoomen voor FaceTime en Instagram koppeling voor Apple Music. Alle nieuwe opties in iOS 13.5 lees je hier terug.

 • HomePod herstellen naar fabrieksinstellingen

  woensdag 20 mei, 2020 om 07:30

  Bij het instellen van de HomePod wordt deze gekoppeld aan een iCloud account, dit kan maar één account zijn. Wanneer je deze wilt wijzigen moet je de HomePod herstellen, na het resetten kun je de speaker weer configureren met behulp van een ander Apple ID.

  Ook bij problemen dien je de HomePod te herstellen naar fabrieksinstellingen, dit kan het geval zijn wanneer de luidspreker niet meer reageert, wanneer de knoppen niet meer werken of wanneer er sommige instellingen missen in de Woning app. Het herstellen van Apple's slimme speaker is erg eenvoudig, dit kan via de Woning app of via de luidspreker zelf.

 • Philips Hue Bridge 2.0: HomeKit herstellen en problemen oplossen

  maandag 18 mei, 2020 om 09:30

  Dankzij de Philips Hue Bridge 2.0 kun je jouw slimme verlichting aansturen met behulp van HomeKit en Siri. Direct kun je vanuit de Woning applicatie de lampen aansturen en ze gebruiken in automatiseringen.

  Helaas kan het voorkomen dat de HomeKit integratie met Hue en Siri niet goed werkt, de lampen zijn niet meer beschikbaar of de accessoires zoals de Hue Tap functioneren niet meer. In dat geval kun je het beste HomeKit herstellen en de koppeling opnieuw maken. Hierdoor wordt alleen de verbinding tussen Hue en Woning hersteld en moet je niet alle lampen opnieuw koppelen aan de Hue Bridge.

 • Nieuwe 10,8-inch iPad Air, budget iPad en 9-inch iPad mini worden verwacht

  maandag 18 mei, 2020 om 07:34

  Als we de geruchten mogen geloven wordt 2020 het jaar van nieuwe Apple producten. De afgelopen maanden heeft Apple een hoop nieuwe producten uitgebracht en daar zal het absoluut niet bij blijven. In de tweede helft van 2020 worden namelijk ook nieuwe iPad-modellen verwacht.

  Uiteraard zal de iPhone 12 dit najaar de klapper worden, maar ook een nieuwe 10,8-inch iPad Air en budget iPad staan op de planning. In het voorjaar van 2021 kunnen we zelfs een nieuwe 9-inch iPad mini verwachten, het bewijs dat Apple steeds meer uit de tablet wil halen.

AppWereld maakt gebruik van cookies, door verder gebruik te maken van de site gaat u daar mee akkoord.

Sluiten Meer informatie