• MacX video apps: DVD’s digitaliseren en video’s uitgebreid converteren

  dinsdag 7 apr., 2020 om 08:15

  Ongetwijfeld heb je nu meer tijd dan ooit, door de coronacrisis moeten we allemaal thuisblijven en zoeken we een bezigheid om de zeeën van tijd te vullen. Klussen, tuinieren, films en series, het is allemaal mogelijk, maar misschien is nu wel het uitgelezen moment om je filmcollectie te digitaliseren.

  Heb je nog een hoop dvd's in de kast staan, dan is nu het uitgelezen moment om deze te rippen en naar een digitaal bestand om te zetten. Misschien niet zo interessant voor bepaalde Hollywood kaskrakers, maar wel voor de film van je huwelijk, verjaardag, kinderen of vakantie.

 • Apple organiseert samen met andere bedrijven en artiesten een benefietconcert

  dinsdag 7 apr., 2020 om 07:31

  Grote bedrijven, waaronder Apple, en artiesten slaan de handen in één om een heus benefietconcert op touw te zetten. In het weekend van zaterdag 18 april zal het 'One World: Together At Home' online festival plaatsvinden met tal van optredens van bekende namen.

  Global Citizen en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) nemen de organisatie op zich en dankzij de steun van o.a. Apple, Amazon, FaceBook, YouTube en Twitter kan dit verwezenlijkt worden. Het lijstje artiesten, aangevoerd door Lady Gaga, is al aardig gegroeid met bekende namen zoals Paul McCartney, Lizzo, Green Day en Billie Eilish.

 • iOS 14 krijgt waarschijnlijk widgets op het beginscherm en extra wallpaper-opties

  maandag 6 apr., 2020 om 12:25

  Afgelopen dagen zijn er ontzettend veel iOS 14 functies en vernieuwingen uitgelekt, o.a. 9to5mac en MacRumors hebben verschillende details gedeeld nadat ze een deel van de iOS 14 broncode in handen hadden gekregen.

  Hoewel iOS 14 zich vooral zal concentreren op stabiliteit, zou de software-update ook tal van vernieuwingen met zich meebrengen waaronder uitbreidingen voor iMessage, nieuwe fitness-app, volledige muis-ondersteuning, Night Shift voor HomeKit en nog veel meer. We sommen alle geruchten en details op zodat je een goed beeld krijgt van de eventuele vernieuwingen.

 • iOS 13 en Catalina: Gallerijweergave activeren voor Notities

  zondag 5 apr., 2020 om 09:23

  Via de standaard Notities app van Apple kun je makkelijk notities verzamelen in de app en kun je voor allerlei doeleinden gebruiken. Is het om recepten te bewaren, stedentrips, documenten of andere lijsten, Notities onthoudt alles.

  Als je de Notities-app veelvuldig gebruikt voor het maken van tekenen en schetsen of deze vaak voorziet van foto's dan is de gallerijweergave iets voor jou. Zodra je deze weergave activeert worden de notities als visuele miniaturen weergegeven, zodat je ze (in theorie) sneller kan terugvinden.

 • Gedetailleerde informatie over een Apple Watch work-out bekijken

  zaterdag 4 apr., 2020 om 07:24

  Via de Work-out applicatie voor de Apple Watch kun je fit blijven en worden er allerlei gegevens gemeten tijdens het sporten. Zo kun je direct jouw huidige tempo controleren, de verbrande calorieën, hartslag, etc.

  Tijdens het uitvoeren van een work-out registreert de Watch nog meer gegevens zoals de afgelegde afstand, gps-route, weersomstandigheden, hoogteverschillen en meer. Al deze gedetailleerde informatie kun je achteraf bekijken in de Activiteit-app op je iPhone.

 • Spotify gebruiken op een Apple Watch en bedienen met Siri

  vrijdag 3 apr., 2020 om 19:27

  Het is al enige tijd mogelijk om Spotify te gebruiken op de Apple Watch dankzij de officiële watchOS applicatie van de muziekdienst. Sinds versie 8.5.52 is het zelfs mogelijk om Spotify te bedienen met Siri op je Apple Watch.

  Helaas is het nog niet mogelijk om de standaard Muziek applicatie te vervangen door Spotify, maar dankzij de Apple Watch app en Siri ondersteuning komt dit wel alweer een stukje dichterbij. We leggen uit hoe je de muziekdienst kunt gebruiken op de Apple Watch.

 • Facebook Messenger applicatie nu beschikbaar voor Mac

  donderdag 2 apr., 2020 om 15:07

  Met behulp van de Facebook Messenger applicatie kun je makkelijk contact houden met al je Facebook vrienden en kun je zelfs bedrijven berichten sturen. Voorheen was de app alleen maar beschikbaar op de iPhone en iPad, maar dankzij Project Catalyst is de app nu ook beschikbaar op de Mac.

  Dankzij Project Catalyst is het voor ontwikkelaars mogelijk om hun iPad apps te optimaliseren voor macOS en kun je iOS apps gebruiken op de Mac. De Facebook Messenger applicatie is hier één van en is vanaf nu beschikbaar om te downloaden vanuit de Mac App Store en er is ook een variant te downloaden voor Windows.

 • Verbindingssnelheid van je wifi-netwerk controleren via je Mac

  donderdag 2 apr., 2020 om 09:22

  Het zal lastig zijn om een huis te vinden waar nog geen wifi-netwerk actief is. Via de kabel komt het internet binnen en zet de router en modem dit om naar een draadloos netwerk. De snelheid van je internetverbinding is vaak bekend omdat je hiervoor een abonnement hebt afgesloten, echter is het thuisnetwerk vaak behoorlijk sneller.

  Dit komt omdat de snelheid van internetmodem los staat van je internet abonnement. De wifi-verbindingssnelheid tussen een apparaat en modem is dus anders dan die vanaf de router het internet op. Deze wifi-verbinding wordt bijvoorbeeld gebruikt door AirDrop of door apparaten om onderling te communiceren. Als je benieuwd bent met welke snelheid je Mac verbinding maakt met het wifi accesspoint dan kun je makkelijk achterhalen via een Mac.

 • Tweede telefoongesprek aannemen, in de wacht zetten of starten (wisselgesprek)

  woensdag 1 apr., 2020 om 12:33

  Je zou het haast vergeten, maar met een iPhone kun ook nog heerlijk ouderwets bellen en gebeld worden. Wanneer je in een gesprek bent is het mogelijk om een tweede telefoongesprek te ontvangen. Deze kun je vervolgens aannemen, in de wachtzetten of negeren. Dit heet wisselgesprek en is standaard aanwezig op de iPhone.

  Hierdoor kun je heel eenvoudig tussen twee gesprekken wisselen of even het andere gesprek in de wacht houden. De werking hiervan is makkelijk, echter moet je de optie wel activeren, anders worden extra gesprekken meteen doorgestuurd naar je voicemail. Dankzij wisselgesprekken mis je nooit meer een gesprek, handig voor zakelijke gebruikers.

 • WhatsApp deelsuggesties raadplegen in deelmenu

  dinsdag 31 mrt., 2020 om 07:06

  Sinds iOS 13 heeft Apple het deelmenu drastisch gewijzigd voor iPhone en iPad. Eenvoudig kun je extra's raadplegen en ook de slimme deelsuggesties gebruiken om snel een foto, bestand, website of meer delen met je contacten.

  Tot nu toe waren de slimme deelsuggesties alleen geschikt voor standaard apps van Apple, maar daar is nu verandering in gekomen. Dankzij de recentste WhatsApp-update (versie 2.20.40) kun je nu ook je WhatsApp contacten raadplegen in de slimme deelsuggesties. Zo kun je direct de content delen zonder dat je WhatsApp hoeft te openen.

AppWereld maakt gebruik van cookies, door verder gebruik te maken van de site gaat u daar mee akkoord.

Sluiten Meer informatie