• VR-headset van Apple verschijnt mogelijk dit jaar

  maandag 25 jan., 2021 om 11:19

  Volgens Bloomberg wil Apple binnenkort een Virtual Reality bril op de markt brengen, deze zou eerder verschijnen dan Apple's slimme AR-bril. Bronnen melden aan de website dat de AR-bril vertraging oploopt en Apple daarom eerst een VR-headset wil lanceren.

  Nieuw is deze informatie eigenlijk niet, want in het najaar van 2019 lekte al een soortgelijk gerucht uit. Toen werd al onthult dat de AR-headset gepland zou staan voor 2022 en een speciale AR-bril voor 2023.

 • iPad mini 6 krijgt wellicht camera en vingerafdrukscanner in scherm

  zaterdag 23 jan., 2021 om 14:35

  De iPad mini werd in 2019 voor het laatst vernieuwd, maar de vernieuwingen waren beperkt. De iPad mini 6 zou daar verandering in moeten brengen. Volgens verschillende bronnen kunnen we in het voorjaar van 2021 een splinternieuw exemplaar verwachten.

  De zesde generatie zou van een 7,9-inch scherm naar een 8,4 of 9-inch display gaan en ook het ontwerp wordt aangepast. Zo zou het scherm een klein gaatje bevatten voor de camera en wordt Touch ID mogelijk in het scherm of in de aan/uitknop verwerkt.

 • Handoff gebruiken op iPhone, iPad, Apple Watch en Mac

  zaterdag 23 jan., 2021 om 11:16

  Wanneer je in het bezit bent van meerdere Apple apparaten zoals de iPhone, Apple Watch en Mac dan kun je 'verder gaan' met een bepaalde taak door middel van Handoff. Een voorbeeld je bent een e-mail aan het opstellen op je iPhone, dan kun op je Mac verder gaan dankzij deze slimme functie. Ben je aan het surfen op je iPad, dan kun je hiermee verder gaan op je iPhone.

  De functie gaat vrijwel automatisch wanneer je aan een aantal voorwaarden voldoet. Naast het verder gaan van taken kun je handoff ook gebruiken om de gekopieerde tekst van het ene apparaat te plakken op het andere dankzij het universeel klembord.

 • iOS 15 mogelijk niet beschikbaar voor iPhone 6s en iPhone SE

  vrijdag 22 jan., 2021 om 21:26

  Hoogstwaarschijnlijk zal Apple tijdens het WWDC van 2021 iOS 15 en iPadOS 15 aankondigen. Nieuwe software staat gelijk aan nieuwe functies en mogelijkheden, maar ook het afvallen van 'oude' iPhones en iPads. Volgens verschillende geruchten zou de iPhone 6s en iPhone SE geen ondersteuning meer krijgen voor iOS 15.

  Het is normaal dat sommige iPhone en iPad modellen afvallen bij het lanceren van nieuwe software. Gemiddeld worden de toestellen van Apple 5 tot 6 jaar voorzien van grote updates. De laatste jaren worden ook oudere updates, zoals iOS 12, voorzien van beveiligingsupdates. Zo werd begin 2021 nog coronameldingen voor COVID-19 apps toegevoegd aan iOS 12.

 • Agenda delen via iPhone, iPad, Mac of iCloud

  vrijdag 22 jan., 2021 om 11:28

  Als iPhone, iPad of Mac gebruiker kun je eenvoudig al je agenda afspraken en activiteiten synchroniseren met al je apparaten dankzij iCloud. Niet alleen kun je jouw afspraken bekijken op al jouw apparaten, je kun ook heel eenvoudig je agenda delen met andere.

  Dit kan handig zijn wanneer je bijvoorbeeld je werkkalender wil delen met je collega's of partner. Een kalender delen kan op drie verschillende manieren: via iOS, macOS of zelfs via de iCloud website.

 • Notities afdrukken via een iPhone, iPad of Mac

  donderdag 21 jan., 2021 om 19:55

  Met behulp van de Notities applicatie kun je erg eenvoudig documenten samenstellen. Handig als je bepaalde gedachten wilt opschrijven of wanneer je bepaalde lijstjes samenstelt. Via de iPhone, iPad en Mac kun je de notities afdrukken.

  Dat kan handig zijn wanneer je een boodschappenlijst hebt samengesteld en deze wil gebruiken in de supermarkt. Een notitie printen vanaf een Mac is vrij eenvoudig, maar op een iPhone of iPad is het een ander verhaal en is het nog een lastige klus.

  Notities afdrukken via iPhone of iPad

  Open de notities app

  Navigeer naar de notitie die je wil printen en open deze

  Tik bovenin op de drie bolletjes

  Kies vervolgens voor 'Stuur kopie'

  Selecteer 'Druk af'

  Kies vervolgens een geschikte printer die gebruikmaakt van AirPrint. Vervolgens kun je de notitie afdrukken en de app weer sluiten.

  Het is vrij onlogisch om te kiezen voor 'Stuur kopie', maar dit is eigenlijk het bekende deelmenu van Apple. Achter het deelmenu onder iOS en iPadOS vind je meestal de druk af-optie.

  ook interessantRaspberry Pi als AirPrint server gebruikenHelaas kan het zijn dat je Printer geen Airprint ondersteund, gelukkig kun je dit snel oplossen met behulp van een Raspberry Pi.

  Notities printen vanaf een Mac

  Het afdrukken van notities is op een Mac stukken eenvoudiger. Open de notitie die je wil printen en klik in de menubalk op Archief ▸ Druk af. Daarnaast kun je ook gebruikmaken van de toetscombinatie command⌘ + P om het printen direct te starten.

  ook interessantMappen en submappen aanmaken in Notities voor iPhone, iPad en MacVanaf iOS 13 en iPadOS kun je mappen en submappen aanmaken op je iPhone en iPad, ook op je Mac is dit mogelijk en kun je ze beheren.

  Gepubliceerd op appletips.nl door Wesley Fabry

 • Een iPhone gebruiken als digitale autosleutel

  woensdag 20 jan., 2021 om 14:32

  Sinds iOS 13.6 is het mogelijk om van je iPhone een digitale autosleutel te maken dankzij de Car Keys-functie. Dankzij deze functie kun je jouw iPhone gebruiken om de auto te openen, starten en mee weg te rijden. De eerste fabrikant die Carkey mogelijk maakt op nieuwe auto's is BMW, later zullen meerdere merken volgen.

  Voor de CarKey-functie wordt gebruikgemaakt van de NFC-chip die standaard aanwezig is in de iPhone XR, XS, 11, 11 Pro en nieuwer. De eerste auto die CarKey ondersteunt is de nieuwe BMW 540 die sinds de zomer van 2020 bij de dealer staat. Later dit jaar zal BMW ook de digitale autosleutel aanbieden met ultrabreedbandtechnologie.

 • MacBook Pro en iMac krijgen mogelijk dit jaar nieuw design

  maandag 18 jan., 2021 om 11:40

  Afgelopen najaar heeft Apple de eerste Macs met M1-chip op de markt gebracht. De nieuwe computers worden zeer goed ontvangen en jaar kunnen we sowieso nieuwe exemplaren verwachten met Apple's eigen Silicon-chips. Bloomberg heeft al enkele interessante details onthult en krijgen de iMac en MacBook Pro mogelijk dit jaar een compleet nieuw design.

  Ook analist Ming-Chi Kuo heeft een aantal geruchten opgesomd zodat we een goed beeld krijgen van de nieuwe Macs. Zo omvat het nieuwe ontwerp dunnere schermranden, keert MagSafe terug naar de MacBook en verdwijnt misschien de Touch Bar.

 • iOS 14 en Big Sur: Antwoorden op berichten en vermeldingen gebruiken bij iMessage

  zondag 17 jan., 2021 om 19:39

  Via Berichten kun je traditionele SMS-berichten versturen, in de meeste gevallen zul je gebruikmaken van iMessage. Dit zijn berichten die alleen Apple gebruikers onder elkaar kunnen uitwisselen. Sinds iOS 14 heb je ook de beschikking over vermeldingen in groepsgesprekken en in-line antwoorden.

  Met behulp van groepsgesprekken kun je contact houden met meerdere mensen in één chatgesprek. Dankzij de vermeldingen kun je meteen een persoon in een bericht aanspreken. Met behulp van mentions kun je direct reageren op een bericht door hierop te antwoorden. Dit kan niet alleen bij groepen, maar ook individuele chats.

 • Siri personaliseren met Opdrachten (Shortcuts) voor iPhone en iPad

  zaterdag 16 jan., 2021 om 11:09

  Siri is de spraakassistent van Apple en kan standaard al een hoop taken uitvoeren, vragen beantwoorden en gegevens opvragen. Bij iedere nieuwe update zorgt Apple ervoor dat de assistent slimmer wordt. Daarnaast kun je Siri personaliseren met de opdrachten applicatie, ook wel Shortcuts genoemd.

  Met behulp van opdrachten is het mogelijk om Siri taken te laten uitvoeren die je zelf hebt bedacht of gekoppeld zijn aan een app. De optie is opgedeeld in twee mogelijkheden, zo kun je automatisch gegenereerde opdrachten gebruiken op basis van je iPhone of iPad gebruik of kun je zelf aan de slag gaan met gecompliceerde routines en acties.

AppWereld maakt gebruik van cookies, door verder gebruik te maken van de site gaat u daar mee akkoord.

Sluiten Meer informatie