• Bulk 10-daagse Bol.com: Korting op o.a. iPhone, Apple Watch en Mac

  vrijdag 24 mei, 2019 om 07:33

  Eerder deze week zijn de bulk 10-daagse bij bol.com weer van start gegaan. Tot en met 29 mei staan deze tien dagen garant voor een mooie korting op heel veel producten. Ook voor de Apple liefhebbers is er goed nieuws, want onder meer de MacBook Air 2018, Apple Watch series 4 en iPhone X zijn in promotie.

  Helaas zijn niet alle Apple producten in de aanbieding, maar wel een hoop andere producten uit verschillende categorieën die zeker de moeite waard zijn. Zo krijg je onder andere korting op het Orbi wifi-systeem, de slimme Ring deurbel, Philips Hue set met Google Home mini en nog veel meer.

 • Enkele basistermen voor iOS en Mac

  donderdag 23 mei, 2019 om 13:37

  Dit lijkt misschien een erg overbodige tip, maar dat is het zeker niet. Iemand die net een iPhone, iPad of Mac in handen heeft weet waarschijnlijk niet wat een knoppenbalk, thuisknop of Dock is. Dit merken we regelmatig in reacties van personen die een bepaalde menuoptie niet kunnen terugvinden in bijvoorbeeld de menubalk.

  Dit komt omdat ze zoeken in de knoppenbalk in plaats van de menubalk bovenaan het scherm. Met behulp van deze uitleg proberen we duidelijk te maken wat de verschillen zijn tussen de knoppen en balken op een iPhone, iPad of Mac.

 • Aanvullende update macOS 10.14.5 nu te downloaden

  donderdag 23 mei, 2019 om 07:30

  Apple heeft een aanvullende update voor macOS 10.14.5 uitgebracht, deze update lost enkele problemen met de T2-chip op. Welke problemen en bugs er precies zijn opgelost laat Apple niet weten.

  macOS werd eerder deze maand al voorzien van een 10.14.5 update, maar er waren blijkbaar problemen ontstaan met de T2-beveiligingschip. Dankzij deze aanvullende 'firmware-update' werkt de chip weer naar behoren.

 • watchOS 5: Vrienden uitdagen voor Activiteit-wedstrijden

  woensdag 22 mei, 2019 om 17:11

  Sinds watchOS 3 kun je de Apple Watch activiteit prestaties delen met je vrienden. Dit zorgde er al voor dat je waarschijnlijk beter je best ging doen, maar het effect zwakt na verloop van tijd wel af. Vanaf watchOS 5 kun je ook wedstrijden aangaan met je vrienden.

  Met behulp van wedstrijden ga je een zevendaagse sportieve uitdaging aan om de meeste punten te verzamelen. Het is een één-op-één competitie tussen jou en een vriend en de winnaar krijgt eeuwige roem en een prachtige medaille in de Activiteit app.

 • Apple breidt reparatieprogramma voor MacBook (Pro) toetsenbord uit

  woensdag 22 mei, 2019 om 09:35

  Nadat een hoop Mac gebruikers hebben geklaagd over het nieuwe toetsenbord met vlindermechanisme is Apple vorig jaar eindelijk overstag gegaan. Gisteren hebben ze daar nog een schepje bovenop gedaan en is het reparatieprogramma voor het toetsenbord van de MacBook, MacBook Air en de MacBook Pro flink uitgebreid.

  Getroffen gebruikers klagen over toetsen die blijven 'vastkleven', niet ingedrukt kunnen worden of niet reageren bij aanraking. Het is een veelvoorkomend probleem dat vooral sinds de lancering van de nieuwe MacBook Pro is opgetreden. Ben je dus in het bezit van zo'n MacBook dan zal Apple kosteloos je toetsenbord repareren of vervangen wanneer deze problemen vertoont.

 • Apple brengt nieuwe MacBook Pro 2019 uit met verbeterd toetsenbord

  woensdag 22 mei, 2019 om 07:14

  Geheel onverwacht heeft Apple een vernieuwde MacBook Pro met TouchBar uitgebracht. De gewone MacBook Pro (zonder TouchBar) heeft geen update gekregen.

  De update voor de MacBook Pro is duidelijk gericht op de professionele gebruiker en sneller dan ooit, want de Pro kun je nu voorzien van acht processorkernen. Daarnaast beschikt het 15-inch model nu standaard over de negende generatie zes-core i7-Intel-processor en het 13" model over de achtste generatie quad-core i5-Intel-processor.

 • iOS: Foto’s maken in jpeg i.p.v. HEIF-formaat

  dinsdag 21 mei, 2019 om 11:10

  Sinds iOS 11 kunnen iPhone en iPad bezitters met een A10 processor of nieuwer foto's maken in het HEIF-formaat. High Efficiency Image File Format (HEIF) comprimeert de bestandsgrootte van foto's zonder kwaliteitsverlies, dit resulteert in meer opslagruimte voor je iDevice en een haarscherpe foto.

  Automatisch wordt je iPhone of iPad ingesteld voor dit formaat en daarna heb je er geen omkijken naar. iOS is slim genoeg om tijdens het exporteren van de foto het juiste formaat te selecteren. Deel je dus je foto's met een niet ondersteunend apparaat (AirDrop of via de kabel) dan wordt deze automatisch omgezet naar jpg. Echter zijn er een aantal gebruikers die liever hun foto's blijven maken in jpeg-formaat i.p.v. HEIF, gelukkig kun je dit eenvoudig instellen.

 • 3D Touch gebruiken op een iPhone en de mogelijkheden

  maandag 20 mei, 2019 om 11:00

  Sinds de iPhone 6s (plus) beschikt het iPhone-scherm over 3D Touch, dit is te vergelijken met Force Touch op de Apple Watch en het trackpad van nieuwste MacBooks. Met 3D touch kun je extra opties en snelkoppelingen activeren wat een totaal nieuwe beleving geeft aan je iPhone.

  De iPhone heeft een drukgevoelig scherm dat 3D Touch mogelijk maakt, het scherm kan drie niveaus registreren genaamd: een tik, een zachte druk en een stevige druk. Door de verschillende manieren tikken en drukken herkent je iPhone de handeling en zal een gekoppelde actie uitvoeren.

 • macOS: De goed verborgen handige CoreServices applicaties

  zondag 19 mei, 2019 om 17:03

  Standaard is je Mac voorzien van een groot aantal handige programma's die je terug kunt vinden in de Programma's map. In deze map heb je ook de beschikking over de Hulpprogramma's map met enkele handige apps zoals Terminal, Activiteitenweergave, Digitale kleurenmeter en meer.

  Maar er is nog een map aanwezig op je Mac waarin je een aantal handige maar goed verborgen applicaties terug kunt vinden. Het gaat hierbij over de map CoreServices die allerlei handige tools bevat die standaard gebruikt kunnen worden op je Mac.

 • iPhone 11 concept rekent af met de notch

  zaterdag 18 mei, 2019 om 14:39

  Toen de iPhone X op de markt kwam klaagde iedereen over de notch in het scherm. Deze inkeping in het scherm zorgt ervoor dat de TrueDepth-camera en speaker plaats hebben en voorziet de bovenhoeken van het toestel van extra schermruimte.

  Verschillende geruchten en bronnen binnen Apple weten te melden dat we wellicht volgend jaar een kleinere notch mogen verwachten. Of de inkeping in zijn geheel gaat verdwijnen zoals dat ongeveer ook bij de Samsung Galaxy S10 het geval is, is momenteel niet duidelijk. Toch durft Hassan Kaymak te dromen, hij rekent af met de notch in zijn iPhone 11 concept.

AppWereld maakt gebruik van cookies, door verder gebruik te maken van de site gaat u daar mee akkoord.

Sluiten Meer informatie