• Sneller een nieuwe iPhone of iPad instellen

  vrijdag 21 sep., 2018 om 06:40

  Wie de laatste tijd een nieuwe iPhone of iPad heeft gekocht heeft misschien de nieuwe meldingen en animaties gezien met betrekking tot het configueren van een nieuw iDevice. Vanaf iOS 11 kun je namelijk eenvoudiger dan ooit je iPad of iPhone instellen zonder gedoe.

  Wanneer je een nieuwe iPhone of iPad in gebruik gaat nemen moet je altijd handmatig je iCloud, wachtwoorden, aanmelden op het wifi-netwerk, etc. instellen. Vanaf iOS 11 is dit eenvoudiger geworden en kun je jouw nieuwe iPhone of iPad configureren met de oude. Makkelijk en snel worden instellingen en gegevens overgezet op je nieuwe iPhone.

 • Eerste publieke beta iOS 12.1 en tvOS 12.1 nu beschikbaar

  donderdag 20 sep., 2018 om 17:51

  Apple heeft de eerste publieke beta van iOS 12.1 beschikbaar gesteld, ook kun je nu tvOS 12.1 beta 1 installeren. Ontwikkelaars kunnen iOS 12.1 beta 1 downloaden, maar ook de elfde beta versie van macOS Mojave 10.14, watchOS 5.1 beta 1 en tvOS 12.1 beta 1.

  De software-updates bevatten enkele nieuwe functies waaronder dual-sim ondersteuning voor de nieuwe iPhone, FaceTime groepsgesprekken, ECG-app (elektrocardiogram) voor Apple Watch en meer. De updates zijn wellicht eind oktober te downloaden voor iedereen, maar nu al te testen via de publieke beta.

 • iOS 12: iBooks heet nu Boeken en brengt tal van vernieuwingen

  donderdag 20 sep., 2018 om 17:08

  Sinds iOS 12 heeft de iBooks applicatie opnieuw een gedaantewisseling ondergaan, deze app heet nu 'Boeken' en bevat tal van nieuwigheden. Zo kun je in één oogopslag zien wat je nu aan het lezen bent, hoever je gevorderd bent en kun je jouw bibliotheek naar hartelust ordenenen.

  Verder brengt Boeken suggesties voor nieuwe boeken en heb je makkelijk toegang tot de Book Store en audioboeken. De vernieuwingen zijn te vergelijken met de iOS App Store applicatie die sinds iOS 11 compleet vernieuwd is.

 • tvOS 12: NASA screensavers en extra informatie over de luchtvideo’s

  woensdag 19 sep., 2018 om 14:09

  Wie een Apple TV 4 of nieuwe heeft weet dat tvOS beschikt over prachtige screensavers, deze kan niet alleen je persoonlijke foto's laten zien of die van bijvoorbeeld National Geographic, maar ook de bewegende luchtvideo's van Apple zelf.

  Vanaf tvOS 12 laat deze niet alleen de bekende beelden van Hawaii, San Francisco of Londen zien, maar ook prachtige beelden gemaakt door NASA. In 4K HDR hebben astronauten vanuit het International Space Station (ISS) de aarde vastgelegd als nooit te voren. Het resultaat zijn adembenemende beelden die je TV verrijken.

 • macOS of iOS beta-programma verlaten

  dinsdag 18 sep., 2018 om 14:00

  Heb je als (publieke) beta-tester iOS 12 en macOS Mojave geïnstalleerd dan krijg je nu ook weer de mogelijkheid om de vervolg beta's te installeren. Hierdoor blijft je Apple apparaat continu een beta-toestel.

  Gelukkig kun je vrij eenvoudig het beta-programma verlaten. Hierdoor zullen er in de toekomst geen beta-updates meer worden aangeboden op je Mac, iPhone, iPad of iPod Touch. Met als resultaat dat je alleen de officiële versies installeert op je apparaten.

 • VPN verbinding gebruiken op een Apple TV

  maandag 17 sep., 2018 om 13:23

  VPN is het toverwoord om een beveiligde verbinding met een server op te zetten. Door op je Apple TV gebruik te maken van een VPN verbinding krijg je toegang tot een groter aanbod videocontent.

  Eenmaal verbonden met een buitenlandse VPN server heb je toegang tot geografisch geblokkeerde content. Maar hoe maak je een VPN verbinding met behulp van de Apple TV? Dit werkt iets lastiger dan op bijvoorbeeld via je Macbook of iPhone. Maar het is zeker mogelijk en niet heel moeilijk om uit te voeren.

 • Samenvatting iPhone-event 2018 en overige wijzigingen

  zondag 16 sep., 2018 om 08:31

  Afgelopen woensdag tijdens een speciaal event in het Steve Jobs Theater te Cupertino heeft Apple een hoop nieuwe producten, diensten en technologieën aangekondigd. Zo is de nieuwste generatie iPhone aangekondigd, maar ook de Apple Watch series 4. De grootste aankondiging is uiteraard de iPhone Xs die vanaf 21 september beschikbaar is (pre-order vanaf 14 september).

  Naast producten heeft Apple ook een hoop nieuwe technologieën aangekondigd zoals het maken van een elektrocardiogram via de Apple Watch, supersnelle A12-chip voor AR, slimme fotosoftware en meer. In deze samenvatting sommen we alle feiten in het kort op, daarnaast melden we de opvallendste wijzigingen in de online Apple Store.

 • De Woordenboek applicatie gebruiken in macOS

  zaterdag 15 sep., 2018 om 11:09

  Veel Mac gebruikers weten niet dat macOS ook een Woordenboek applicatie bevat. Zoals je al kunt vermoeden kun je deze app gebruiken om de betekenis van woorden op te zoeken.

  De Woordenboek applicatie is niet alleen beperkt tot Nederlands, meerdere talen worden namelijk ondersteund. Daarnaast kun je niet alleen zoeken naar de betekenis van woorden, maar ook meer informatie opvragen direct vanaf Wikipedia.

 • Bereid je iPhone of iPad voor op iOS 12

  zaterdag 15 sep., 2018 om 08:33

  Maandag 17 september kan iedereen iOS 12 downloaden voor de iPhone, iPad en iPod touch. Dat is goed nieuws! Want iOS 12 bevat een hoop nieuwe opties en functies, maar ook enkele handige verbeteringen.

  Zodra iOS 12 beschikbaar is kun je deze downloaden en installeren op je iDevice. Dat gaat in de meeste gevallen goed en zonder verdere problemen, toch kun je jouw iPhone of iPad voorbereiden zodat je straks direct aan de slag kunt en eventuele problemen kunt beperken.

 • Ontdek de mogelijkheden van Siri

  vrijdag 14 sep., 2018 om 17:22

  Voor veel Apple gebruikers is Siri een handig hulpmiddel, anderen gebruiken de spraak assistent weinig tot nooit. Uit onderzoeken is al vaak gebleken uit dat mensen het vreemd vinden om met Siri te praten. Gelukkig kun je sinds iOS 11 en macOS High Sierra ook je vragen typen aan Siri.

  De slimme spraakassistent is niet alleen beschikbaar op de iPhone of iPad, maar ook op de Apple Watch, Mac, Apple TV en HomePod. Siri is meer dan alleen maar het beantwoorden van vragen of het uitvoeren van kleine taken. Bij iedere software-update probeert Apple de assistent slimmer te maken. Een mooi voorbeeld daarvan zijn de slimme Siri-suggesties die geïntegreerd zijn in iOS en vanaf iOS 12 alleen maar uitgebreider worden.

AppWereld maakt gebruik van cookies, door verder gebruik te maken van de site gaat u daar mee akkoord.

Sluiten Meer informatie