door Marcel Bank

Vier Letters - Raad het Woord Review

Tuesday 28 Apr, 2015 om 17:34 door Marcel Bank
Vier Letters - Raad het Woord

Vier Letters is een nieuwe titel van Nederlandse bodem waarin het je doel is zo snel mogelijk woorden te raden met 4 voorgeschotelde letters. Voor elk goed woord ontvang je 4 nieuwe letters om deze opnieuw te combineren, des te meer woorden, des te hoger je score.

In een net uiterlijk gestoken liggen er dan ook meteen 4 letters klaar zodra je de "Play" knop aanraakt, vervolgens zaak om deze in de juiste volgorde aan te tappen om een woord te maken. Met de voorgeschotelde letters zijn vaak meerdere combinaties mogelijk waarvan de exacte hoeveelheid netjes wordt aangegeven, denk bijvoorbeeld aan mogelijke woorden als stam, mast en mats. Ben je snel dan is de tijd terug te verdienen waardoor je eindeloos kan doorspelen.

Vier Letters is lekker snel uitdagend spel waar je toch wel de tijd voor moet nemen, eenmaal begonnen aan een pot is het lastig te stoppen.

Woorden maken is aan de makkelijke kant maar al snel krijg je er een extra uitdaging bij. Dit is namelijk de letters in de juiste volgorde op je scherm tappen, een misser is mede door de drukkende tijdsnood snel gemaakt, en verbeteren is niet mogelijk. Uiteindelijk wordt dit laatste de hoofdzakelijke uitdaging, met 4 letters is er nu eenmaal een beperking met het aantal mogelijke woorden en boven de 100 punten zul je al snel dezelfde mogelijke combinatie's tegenkomen, vaak zelfs achter elkaar.

Het is aan te raden om even de tijd te nemen, eenmaal begonnen wil je namelijk niet snel meer stoppen en zolang je goed tapt kan een potje aardig lang duren. Ook leuk is dat door het onmogelijk te maken een verbetering uit te voeren je bij een misser flink moet denken wat er nog meer mogelijk is. Mocht je dan toch het woord fout af moeten maken verlies je alleen wat tijd die weer terug te verdienen is. Verder maakt Vier Letters gebruik van Game Center om je high-score op te slaan, een leuke extra want op je eigen score na is er niets beters dan die van vrienden te verbeteren.

Als gratis applicatie die alleen in stand wordt gehouden door een weg te kopen advertentie, die overigens totaal niet hinderlijk is, is Vier Letters een kijkje waard. Het zit bijzonder goed in elkaar en speelt enorm lekker weg. Het is jammer dat de woorden behoorlijk beperkt zijn maar aan de andere kant maakt dit het wel weer toegankelijk voor iedereen.

Beoordeling: 4 / 5
  • Vier Letters - Raad het Woord iPad app afbeelding 1
  • Vier Letters - Raad het Woord iPad app afbeelding 2
  • Vier Letters - Raad het Woord iPad app afbeelding 3
  • Versie:
    1.0
  • Huidig:
    1.0
  • Categorie:
Reageren is niet meer mogelijk.

AppWereld maakt gebruik van cookies, door verder gebruik te maken van de site gaat u daar mee akkoord.

Sluiten Meer informatie