door Marcel Bank

Toy Shot™ Review

Friday 23 Dec, 2011 om 10:10 door Marcel Bank
Toy Shot™

Een vredig speelgoed koninkrijk, wat kijkende naar het app icoontje zo uit de wereld van Playmobil lijkt te komen, wordt door het ridder assortiment van LEGO aangevallen. Niet iedereen is het misschien eens met deze vergelijking, maar sterke overeenkomsten zijn er wel. De slechteriken hebben de nar, koning, orcs en skeletten die, evenals enkele bouwstenen, er vrijwel precies uit zien als LEGO. De "held" zelf heeft geen uitleg nodig, toch?

Desalniettemin was het doel van GAMEVIL om een speelgoed wereld te creëren, dit is dus goed gelukt want het zou zo uit de kamer van een willekeurig 8 jarig kind kunnen komen. Elk onderdeel waarmee de held en zijn katapult het ondode leger bevechten lijkt op speelgoed en het ziet er zeer goed uit.

LEGO valt de Playmobil "held" aan in Toy Shot, een Bunny Shooter style puzzel waar de prinses zich vaker in de nesten werkt dan de gemiddelde Mario game.

Toy Shot komt met met iets over 100 verschillende levels, die er niet alleen iets anders uit zien maar ook afwisseling bieden. De ene keer is het simpelweg uitvogelen hoe een gebouw moet vallen om ervoor te zorgen dat de ondode er aan moeten geloven, andere keer bestormen ze de held en moet er met ongelimiteerde pijlen als een gek geschoten worden. Ook zitten er levels tussen waar je voorzichtig moet schieten omdat de prinses ertussen in zit en als extra komt er elke 18 levels een "end-boss" in de vorm van een reuze skelet (of meerdere) een kijkje nemen.

Aan content niets te klagen dus! Elk level heeft 3 gems verstopt die je zou kunnen pakken door deze met iets in contact te laten komen, zelf erop schieten of een vallend stuk speelgoed bijvoorbeeld. Deze gems zijn helaas niets waard, je verdient ze, maar je kan er verder niets mee behalve dat je op je overzicht van levels kan zien of je ze allemaal hebt. Dit is wel jammer want als je bij een level vast zit, zou je een draak kunnen roepen om je te helpen. Je hebt de mogelijkheid dit 3 keer te doen bij aanschaf van het spel, maar daarna kost het 0,79 € voor 10 extra draken. Het was leuk geweest als hier iets mogelijk was met de gems.

Toy Shot is behoorlijk uitdagend en daarom geschikt voor meerdere leeftijden. Als oudere blaas je er niet zo doorheen, en dat is niet alleen door de hoeveelheid content. Kinderen daarentegen kunnen bij enkele wel vastzitten, maar een behoorlijk aantal levels moet te doen zijn dus laat ze lekker meegenieten! Dit spel is zeker de moeite waard om een kijkje naar te nemen.

Beoordeling: 3.5 / 5
 • Toy Shot™ iPhone app afbeelding 1
 • Toy Shot™ iPhone app afbeelding 2
 • Toy Shot™ iPhone app afbeelding 3
 • Toy Shot™ iPhone app afbeelding 4
 • Toy Shot™ iPhone app afbeelding 5
 • Versie:
  1.0.1
 • Huidig:
  1.0.3
 • Categorie:
Reageren is niet meer mogelijk.

AppWereld maakt gebruik van cookies, door verder gebruik te maken van de site gaat u daar mee akkoord.

Sluiten Meer informatie