• Samenvatting: Alle Apple aankodingen van afgelopen week op een rij

  zondag 24 mrt., 2019 om 09:23

  Het was een verrassende week op Apple gebied, geheel onverwacht heeft de techgigant de afgelopen dagen een hoop nieuwe producten uitgebracht. Zo kun je ondermeer de nieuwe iPad Air 2019 en iPad mini 5 kopen, maar ook de vernieuwde AirPods en iMac 2019.

  Maar er is meer, ook nieuwe accessoires zijn gelanceerd waaronder nieuwe Apple Watch bandjes, iPhone hoesjes en smart covers voor de nieuwe generatie iPad. Omdat we begrijpen dat het nieuws verspreid was en geheel onverwacht hebben we een samenvatting gemaakt met alle aankondigingen van afgelopen week op een rij.

 • Digitale boeken maken in Pages voor iPhone, iPad en Mac

  zaterdag 23 mrt., 2019 om 12:04

  Apple heeft de Pages applicatie voor iPhone, iPad en Mac uitgebreid met een nieuwe functie: Digitale boeken. Zo is het mogelijk om zelf eenvoudig boeken te maken over verschillende onderwerpen. Deze kun je vervolgens exporteren als document, pdf en zelfs als ePub!

  De mogelijkheden zijn afgeleid van iBooks Author, een app die vooral bedoeld was om interactieve iBooks te maken. Door dat de digitale boeken nu in Pages kunnen worden gemaakt zal het veel toegankelijker worden. De optie is vooral geïntroduceerd voor het onderwijs, maar ook de gewone consument kan prachtige exemplaren maken en delen.

 • Applicaties automatisch updaten op een iPhone, iPad of Mac

  vrijdag 22 mrt., 2019 om 15:50

  De meeste applicaties op je iPhone, iPad of Mac worden regelmatig voorzien van een update. Meestal worden er dan nieuwe functies toegevoegd of er worden problemen verholpen. Ook voor het optimaliseren van de applicatie kan de ontwikkelaar een update uitbrengen.

  Hoe meer applicaties je geïnstalleerd hebt, hoe vaker je de update-knop in de App Store moet gebruiken. Gelukkig kun je ervoor kiezen om dit automatisch te laten uitvoeren door iOS en macOS. Hierdoor heb je altijd de laatste versie van een app geïnstalleerd en kun je onmiddellijk aan de slag.

 • De oorspronkelijke softwareversie van je Mac opnieuw installeren

  vrijdag 22 mrt., 2019 om 10:58

  Wanneer je problemen ervaart met je Mac is het soms aan te raden om macOS opnieuw te installeren. Je kunt een clean install uitvoeren die zowel de schijf leegmaakt en de software opnieuw installeert. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om alleen de software opnieuw te installeren zonder verlies van gegevens.

  Wanneer de huidige OS je niet bevalt kun je er ook voor kiezen om de oorspronkelijke softwareversie van je Mac opnieuw te installeren. Dit is altijd mogelijk via Internet Recovery, echter sinds macOS Sierra is het eenvoudiger dan ooit om de oorspronkelijke softwareversie van je Mac opnieuw installeren.

 • iOS: Desktopversie van een website opvragen in Safari

  vrijdag 22 mrt., 2019 om 08:54

  Wanneer je een website bezoekt op je iPhone kan het voorkomen dat de mobiele-weergave niet optimaal is. Tekst loopt door elkaar, sommige functies werken niet of het leest niet prettig. Je kunt er dan ook voor kiezen om de dekstopversie van een website aan te vragen.

  Direct vanuit iOS Safari wordt dan de desktop-weergave van de website geopend zodat je deze versie kunt gebruiken op je iPhone. Dit is ook handig als de website een speciale iPad-weergave toont, ook op dit apparaat kun je de desktopversie activeren.

 • macOS Mojave: Galerijweergave activeren en uitgebreid metadata bekijken

  donderdag 21 mrt., 2019 om 08:40

  Vanaf macOS Mojave nemen we afscheid van de Cover Flow weergave in Finder en kunnen we gebruikmaken van de galerijweergave. Via deze opties ie het mogelijk om te bladeren doorheen je bestanden met een grote voorvertoning. Hierdoor zie je snel welk bestand je nodig hebt.

  De weergave lijkt op Cover Flow, alleen wordt nu onderaan al een kleine voorvertoningen van de bestanden getoond en kun je aan de rechterkant uitgebreide metadata bekijken. Bovendien ziet de interface er opgeruimder uit en vind je sneller je bestanden terug.

 • watchOS 5: Walkie Talkie gebruiken met een tik

  woensdag 20 mrt., 2019 om 18:52

  Wie in het bezit is van een Apple Watch met watchOS 5 of nieuwer kan via de Walkie Talkie applicatie communiceren. Hiermee is het mogelijk om korte audioboodschappen te versturen van en naar een Apple Watch gebruiker.

  Voor je aan de slag kunt gaan moet je contacten uitnodigen om deel te nemen aan Walkie Walkie. Hoe de applicatie precies werkt en hoe je deze gebruikt lees je hier uitgebreid terug. Wanneer je de app gebruikt valt meteen op dat je de Praat-knop ingedrukt moet houden, maar dat kan ook anders.

 • Lokale Time Machine snapshots gebruiken en verwijderen

  woensdag 20 mrt., 2019 om 12:04

  Time Machine maakt een reservekopie van alle bestanden op je Mac naar een extern harde schijf, zodat je deze later kunt terugzetten wanneer je deze bijvoorbeeld kwijt bent.

  Naast het maken van backups op de externe harde schijf gebruikt Time Machine ook je Mac als opslaglocatie voor lokale snapshots (momentopnamen). Deze snapshots helpen Time Machine om gegevens terug te zetten wanneer je Time Machine-reservekopieschijf niet beschikbaar is. Het is mogelijk deze momentopnamen te bekijken en te verwijderen van je Mac om opslagruimte vrij te maken.

 • iOS 12: ‘Voor jou’-tabblad in foto’s, eenvoudig delen, slimme suggesties en meer

  woensdag 20 mrt., 2019 om 09:06

  Bij vrijwel iedere iOS update wordt ook de Foto's applicatie voor iPhone en iPad vernieuwd. Dit is ook het geval voor iOS 12, de update richt zich vooral op het delen en ordenen van foto's.

  Vanaf iOS 12 kun je ondermeer eenvoudig foto's delen via een link, krijg je slimme suggesties en een compleet nieuw 'Voor jou-tabblad'. Verder kun je zoeken met meer trefwoorden, krijg je verschillende slimme zoeksuggesties en is de ondersteuning voor RAW-foto's uitgebreid.

 • Verschillen tussen iPad Pro 2018 en iPad Air 2019

  dinsdag 19 mrt., 2019 om 09:15

  Geheel onverwacht heeft Apple gisteren de iPad Air 2019 op de markt gebracht. Deze nieuwe iPad is voorzien van zeer goede specificaties en een groter scherm t.o.v. de iPad 9,7-inch 2018. Bovendien heeft de iPad Air ook ondersteuning voor de eerste generatie Apple Pencil en Smart Cover. Nu is het voor de consument wel moeilijk kiezen, ga je voor de nieuwe iPad Air 2019 of toch voor de iPad Pro 2018?

  Het grootste verschil tussen beide iPads is het design, beveiliging en de prijs. De nieuwe Air kun je kopen vanaf €569 en de 11-inch Pro heeft een vanaf prijs van €899. Omdat de verschillen groot zijn is het interessant om de feiten en opties naast elkaar te leggen, want de Air lijkt op het eerste zicht wel veel gelijkenissen te hebben met de iPad Pro.

AppWereld maakt gebruik van cookies, door verder gebruik te maken van de site gaat u daar mee akkoord.

Sluiten Meer informatie