Nieuws

  • Dagboek-app houdt bij wie er in de buurt is en deelt dit met andere iPhone-gebruikers

    Wednesday 27 Mar, 2024 om 19:52

    Op sociale media is er ophef ontstaand rondom de Dagboek-app van Apple. Deze zou ongevraagd je naam en locatie delen met andere iPhone-gebruikers. Opvallend voor een bedrijf waar privacy hoog in het vaandel staat. De ophef is dan ook onterecht.

    Het klopt wel dat je iPhone standaard je aanwezigheid deelt met andere iPhone-gebruikers. Maar niet zoals je in eerste instantie zou denken. Zo worden deze gegevens alleen maar gedeeld met personen in je contactenlijst en dan ook nog eens anoniem. We leggen uit hoe het zit.

    Lees verder: Dagboek-app houdt bij wie er in de buurt is en deelt dit met andere iPhone-gebruikers

    Gepubliceerd op appletips.nl door Wesley Fabry

    - appletips.nl
  • Officieel: WWDC 2024 van 10 tot 14 juni

    Tuesday 26 Mar, 2024 om 18:55

    Ook dit jaar zal er een Worldwide Developers Conference plaatsvinden en net zoals vorig jaar volledig online. Van 10 juni tot en met 14 juni zullen er tal van online sessies plaatsvinden speciaal voor ontwikkelaars. Verwacht wordt dat Apple op 10 juni het online event aftrapt met een perspresentatie waarin ze software-updates zullen aankondigen voor hun belangrijkste producten.

    Zo kunnen we o.a. iOS 18, iPadOS 18, macOS 15, watchOS 12 en tvOS 18 verwachten. Daarnaast kunnen er verschillende aankondigen rondom AI (kunstmatige intelligentie) plaatsvinden. Het WWDC is vooral bedoeld voor software, het volgen van workshops en het is de plek waar ontwikkelaars elkaar online kunnen ontmoeten. Misschien worden er ook hardware producten aangekondigd zoals een nieuwe Mac Studio.

    Lees verder: Officieel: WWDC 2024 van 10 tot 14 juni

    Gepubliceerd op appletips.nl door Wesley Fabry

    - appletips.nl
  • Picture in Picture gebruiken op een iPhone

    Monday 25 Mar, 2024 om 09:32

    Met behulp van de 'beeld in beeld' functie, ook wel Picture in Picture genoemd, is het sinds iOS 14 mogelijk om video's in het klein op de voorgrond af te spelen op een iPhone. Ondertussen kun je een andere app gebruiken, handig bij het voeren van FaceTime-gesprek of bij het spelen van een game.

    Het afspelen van de video's op de voorgrond kun je op verschillende manieren activeren, maar helaas werkt dit niet voor alle apps. In de YouTube-app kun je de beeld-in-beeld-functie alleen gebruiken wanneer je een premiumabonnement hebt. Picture in Picture is te gebruiken op alle iPhone-modellen die iOS 14 of nieuwer hebben geïnstalleerd.

    Lees verder: Picture in Picture gebruiken op een iPhone

    Gepubliceerd op appletips.nl door Wesley Fabry

    - appletips.nl
  • Alle auto modellen die Carplay ondersteunen

    Sunday 24 Mar, 2024 om 19:56

    CarPlay is aan een opmars bezig. De functie bestaat al een aantal jaren, maar begint nu pas echt in heel veel auto's beschikbaar te komen.

    Met behulp van CarPlay kun je je iPhone veilig in de auto gebruiken via het geïntegreerde entertainmentsysteem. Je kunt de iPhone, als dan niet draadloos, koppelen aan dit systeem om zo CarPlay te activeren. Met deze functie kun je eenvoudig navigeren met Apple Maps (Kaarten), bellen, berichten bekijken en verzenden, Siri raadplegen, en meer. Klik hier om alles te weten te komen over CarPlay.

    Lees verder: Alle auto modellen die Carplay ondersteunen

    Gepubliceerd op appletips.nl door Wesley Fabry

    - appletips.nl
  • Beschikbaarheid van Apple diensten controleren

    Saturday 23 Mar, 2024 om 09:28

    Wanneer Apple nieuwe functies, diensten en opties aankondigt, bestaat de kans dat deze nog niet onmiddellijk beschikbaar zijn in Nederland of België. Een mooi voorbeeld hiervan was Apple Pay, het heeft ruim 4 jaar geduurd voor dit in Nederland beschikbaar was.

    Soms kan het enige tijd duren voor een bepaalde dienst of product wordt uitgebracht in het land waar je woont. Dit heeft te maken met verschillende factoren en regelgevingen. Als voorbeeld nemen we de Apple News app en News+, de dienst is voorlopig nog maar alleen beschikbaar in Australië, Canada, Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.

    Lees verder: Beschikbaarheid van Apple diensten controleren

    Gepubliceerd op appletips.nl door Wesley Fabry

    - appletips.nl
  • Verplaatsen van apps, widgets en mappen ongedaan maken met dit trucje

    Friday 22 Mar, 2024 om 14:32

    Heb je op je iPhone of iPad heel veel apps, widgets en mappen toegevoegd, dan kun je deze eenvoudig sorteren door ze te verplaatsen naar andere beginschermen of in mappen. Dit kan een behoorlijke klus zijn, maar wat als je per ongeluk een app of map hebt verplaatst?

    Met behulp van een handig trucje kun je supersnel het verplaatsen van apps, widgets en mappen ongedaan maken op een iPhone of iPad. Onmiddellijk wordt de widget, applicatie of map dan in zijn oorspronkelijke staat herstart.

    Lees verder: Verplaatsen van apps, widgets en mappen ongedaan maken met dit trucje

    Gepubliceerd op appletips.nl door Wesley Fabry

    - appletips.nl
  • Applicaties volledig afsluiten op een iPhone of iPad

    Thursday 21 Mar, 2024 om 11:12

    Wie net een iPhone of iPad heeft, vraagt zich ongetwijfeld af hoe je applicaties volledig moet afsluiten? Door apps af te sluiten zullen deze niet meer actief zijn op de achtergrond en worden ze weer volledig opgestart bij openen.

    Als je een app verlaat door op de thuisknop te drukken of door vanaf de onderkant van het scherm om hoog te vegen, wordt de applicatie verborgen. Soms is het noodzakelijk om een app volledig af te sluiten, bijvoorbeeld bij problemen.

    Lees verder: Applicaties volledig afsluiten op een iPhone of iPad

    Gepubliceerd op appletips.nl door Wesley Fabry

    - appletips.nl
  • Trucje om je hartslag nauwkeuriger te meten met een Apple Watch

    Wednesday 20 Mar, 2024 om 11:08

    Sinds de Apple Watch series 4 kan de hartslagsensor (pulse-oxymeter) in combinatie met de Digital Crown ook een hartfilmpje (elektrocardiogram) maken.

    Bij zo'n hartfilmpje wordt de elektrische activiteit van de hartspier gecontroleerd en kan dit gebruikt worden om onregelmatigheden vast te stellen. Niet alleen voor een ECG is deze sensor interessant, ook kun je deze gebruiken om de hartslag nauwkeuriger te meten.

    Lees verder: Trucje om je hartslag nauwkeuriger te meten met een Apple Watch

    Gepubliceerd op appletips.nl door Wesley Fabry

    - appletips.nl
  • Geluidsniveau van een koptelefoon optimaliseren op iPhone of iPad

    Wednesday 20 Mar, 2024 om 09:36

    Het is mogelijk om het geluidsniveau van een koptelefoon te optimaliseren die gekoppeld is aan een iPhone of iPad. Eenvoudig kun je zachte geluiden versterken en bepaalde frequenties afstemmen op je luisterbehoeften met de toegankelijkheidsfunctie 'Aangepaste koptelefoon'.

    Dankzij geavanceerde software is het mogelijk om het geluid te wijzigen van sommige koptelefoonmodellen, waaronder de AirPods. Als je moeite hebt om een telefoongesprek te verstaan in combinatie met een koptelefoon, of wanneer bepaalde tonen te zacht zijn, is het aan te raden om gebruik te maken van deze slimme functie.

    Lees verder: Geluidsniveau van een koptelefoon optimaliseren op iPhone of iPad

    Gepubliceerd op appletips.nl door Wesley Fabry

    - appletips.nl
  • Mappen altijd bovenaan weergeven in Finder voor Mac

    Tuesday 19 Mar, 2024 om 11:16

    Al jaren kun je in Finder verschillende weergaves weergeven en rangschikken op verschillende eisen. Denk hierbij sorteren op naam, soort, openingsdatum, etc. Dit is natuurlijk nog steeds het geval, echter is er een handige extra optie beschikbaar.

    Sinds macOS Sierra is het ook mogelijk om mappen eerst weer te geven, gevolgd door de bestanden, documenten en afbeeldingen. Dit brengt weer net iets meer orde in Finder en zorgt ervoor dat folders en bestanden niet door elkaar komen te staan.

    Lees verder: Mappen altijd bovenaan weergeven in Finder voor Mac

    Gepubliceerd op appletips.nl door Wesley Fabry

    - appletips.nl