• iOS 13 functies die zijn uitgesteld naar iOS 13.1 of later dit jaar

  vrijdag 20 sep., 2019 om 17:03

  De release van software-updates dit jaar zijn alles behalve gestructureerd te noemen. Zo bracht Apple al iOS 13 uit voor de iPhone, maar iPad bezitters moeten nog even geduld hebben. iPadOS wordt namelijk pas op 24 september verwacht, maar dat is niet alles.

  Ook Apple Watch series 1 en 2 bezitters moeten wachten op hun watchOS 6-update, deze wordt pas dit najaar verwacht. macOS Catalina verschijnt pas in oktober en tvOS 13 op 30 september. Als dit nog niet verwarrend genoeg is heeft Apple sommige iOS 13-functies uitgesteld naar iOS 13.1.

 • iOS 13 beta-tester en nieuwe iPhone gekocht? Dan kun je geen reservekopie terugzetten

  vrijdag 20 sep., 2019 om 06:08

  Afgelopen zomer hebben ontwikkelaars en publieke testers iOS 13 naar hartenlust kunnen testen op hun apparaten. Desondanks Apple altijd waarschuwt dit niet te doen op dagelijkse apparaten, toch doen veel gebruikers dit.

  iOS 13 beta kent een opmerkelijke gang van zaken, zo werd eind augustus al iOS 13.1 uitgebracht en zorgt dit nu voor problemen. Wie een nieuwe iPhone heeft gekocht kan mogelijk in de problemen geraken met het terugzetten van een reservekopie. Dit komt omdat de software niet gelijk is aan de reservekopie, we leggen uit hoe je dit kunt oplossen.

 • macOS of iOS beta-programma verlaten

  donderdag 19 sep., 2019 om 07:30

  Heb je als (publieke) beta-tester iOS 13 en macOS Catalina geïnstalleerd dan krijg je nu ook weer de mogelijkheid om de vervolg beta's te installeren. Hierdoor blijft je Apple apparaat continu een beta-toestel.

  Gelukkig kun je vrij eenvoudig het beta-programma verlaten. Hierdoor zullen er in de toekomst geen beta-updates meer worden aangeboden op je Mac, iPhone, iPad of iPod Touch. Met als resultaat dat je alleen de officiële versies installeert op je apparaten.

 • watchOS 6 en iOS 13: Menstruatiecyclus bijhouden met de Cyclus of Gezondheid

  woensdag 18 sep., 2019 om 07:40

  Voor veel vrouwen is het bijhouden van hun menstruatiecyclus belangrijk, het geeft namelijk een goede indicatie van je gezondheid. Vanaf watchOS 6 en iOS 13 is het mogelijk om de menstruatiecyclus bij te houden in de Gezondheid applicatie voor iPhone of via de speciale Cyclus-app op de Apple Watch.

  je kunt de dagen van menstruatie vastleggen en eventuele symptomen neerschrijven, maar iOS en watchOS gaan een stapje verder. Ze kunnen namelijk je volgende menstruatie en vruchtbare periode voorspellen.

 • Mac: Verschillende vensters samenvoegen in Safari

  maandag 16 sep., 2019 om 12:40

  De laatste jaren maakt macOS steeds meer gebruik van tabbladen in plaats van losse vensters. Zo kun je in vrijwel alle standaard Apple applicaties nieuwe pagina's en onderdelen openen in Tabbladen. Niet alleen in Safari, maar ook in Finder, Kaarten, Pages en meer.

  Ondanks het standaard gebruik van tabbladen is het in Safari nog steeds mogelijk om webpagina's in nieuwe vensters te openen. Dit doe je door in de menubalk te klikken op 'Archief' en daarna op 'Nieuw venster' of gebruik de toetscombinatie option⌥ + command⌘ + N. Via een handige opties kun je eenvoudig alle geopende vensters samenvoegen.

 • iPhone 11 populair en kan mogelijk toch apparaten draadloos opladen

  maandag 16 sep., 2019 om 09:09

  Afgelopen vrijdag is de voorverkoop van de iPhone 11 en iPhone 11 Pro (Max) gestart. Als we naar de levertijden kijken is het Pro-model opgelopen naar de eerste week van oktober. De iPhone 11 kan over het algemeen nog aanstaande vrijdag geleverd worden. Dit lijkt opmerkelijk, maar volgens analist Ming-Chi Kuo doet de nieuwe iPhone het beter dan verwacht.

  Verder kwam afgelopen weekend ook naar buiten dat de nieuwe iPhone misschien toch een mogelijkheid gaat krijgen om andere apparaten zoals de AirPods draadloos op te laden. De iPhones zouden beschikken over de benodigde hardware, maar de functie wordt voorlopig nog door Apple softwarematig geblokkeerd.

 • QR-codes scannen via de Camera app voor iPhone en iPad

  maandag 16 sep., 2019 om 07:33

  Sinds iOS 11 kun je 11 met behulp van de standaard camera applicatie QR-codes scannen. Hierdoor ben je niet meer aangewezen apps van derden om de speciale codes te scannen.

  In Azië is het gebruik van QR-codes bijzonder populair, maar ook elders in de wereld duiken ze steeds vaker op. Een QR-code is een soort van streepjescode die allerlei informatie bevat. Door de code te scannen wordt deze uitgelezen en de gekoppelde informatie geopend. De letters QR zijn een afkorting van Quick Response (snel antwoord).

 • Ontdek alle verborgen categorieën op Netflix met deze geheime codes

  zondag 15 sep., 2019 om 09:36

  Wie een abonnement heeft op Netflix weet ongetwijfeld dat je de streamingdienst er alles aan doet om je bij hun te houden. Dagelijks worden er series en films voorgeschoteld die je mogelijk interessant vind.

  Helaas is zoeken naar categorieën beperkt, zo laat Netflix alleen maar de items zien die relevant zijn voor jou en het land waarin het abonnement is afgesloten. Gelukkig zijn er tal van verborgen categorieën die je met deze geheime codes kunt achterhalen.

 • Foto’s voor Mac: Eenvoudig foto’s afdrukken in verschillende formaten

  vrijdag 13 sep., 2019 om 17:17

  In het digitale tijdperk van de 21ste eeuw bekijken we foto's op onze iPhone of iPad, delen we ze via Facebook en slaan we ze op in de cloud. Toch zijn er nog een hoop liefhebbers die graag iets tastbaars in handen hebben.

  Fotoalbums worden misschien zelden nog gemaakt, maar een foto in een fotolijstje zie je bij veel mensen nog op de kast staan of aan de muur hangen. Via de standaard Foto's applicatie op de Mac kun je foto's afdrukken in verschillende formaten. Ideaal want na het bewerken van de foto kun je deze direct printen.

 • Stel je eigen Apple Watch Series 5 samen: nu te koop + korting op Series 4

  donderdag 12 sep., 2019 om 17:21

  In tegenstelling tot andere jaren is de Apple Watch series 5 per direct beschikbaar. Sinds afgelopen dinsdag kun je de vijfde generatie Apple Watch vooruitbestellen en wordt deze vanaf 20 september geleverd, de dag dat de Series 5 ook verschijnt in de winkels.

  Toch is er nog iets bijzonders te noemen dit jaar, je kunt namelijk je eigen Apple Watch samenstellen. Zo kun je zelf de grootte, materiaal en horlogebandje bepalen en dat is goed nieuws want voorheen had je alleen maar keuze uit voorgeselecteerde combinaties. We leggen de werking van de Apple Watch Studio uit en laten sommen de webshops op waar je nu ook de Series 5 kunt bestellen.

AppWereld maakt gebruik van cookies, door verder gebruik te maken van de site gaat u daar mee akkoord.

Sluiten Meer informatie