• Nieuwe MacBook Pro 16-inch wordt in september verwacht

  maandag 24 jun., 2019 om 17:50

  Hoewel Apple nog maar net een nieuwe MacBook Pro heeft uitgebracht lijkt het erop dat we in september een compleet nieuwe MacBook Pro 16-inch kunnen gaan verwachten.

  Het gerucht is afkomstig van Forbes en analist Jeff Lin (IHS Markit), zij weten te melden dat Apple-leverancier LG Display op dit moment druk bezig is met een LCD-scherm voor een nog onaangekondigd product. Als een verrassing komt dit niet, de afgelopen maanden zijn al vaker geruchten opgedoken over deze nieuwe MacBook.

 • Pas op voor een oververhitte iPhone of iPad

  maandag 24 jun., 2019 om 07:43

  Het is droog, zonnig en warm weer in Nederland en overige delen van Europa. Tijd om te genieten van een barbecue, zwembad of festival. Misschien ben jij een fan van de zon, maar je iPhone of iPad is iets minder blij met deze hoge temperaturen, een oververhitte iPhone ligt namelijk op de loer.

  Natuurlijk neem je dierbare iPhone overal mee naar toe om met iedereen in contact te blijven, het Apple nieuws te volgen of om je Instagram- of Facebook-status bij te werken. Maar een iDevice kan zomaar oververhitten, een temperatuur-melding tonen en dat is natuurlijk niet goed voor je toestel.

 • Instagram Stories vastzetten op je profiel

  zondag 23 jun., 2019 om 17:45

  Als je op Instagram iets wil delen met je volgers dan kun je dit op twee manieren doen, direct door het uploaden van een foto of video op je profiel of door gebruik te maken van Instagram Stories.

  Dit zijn korte video's die na vierentwintig uur automatisch worden verborgen, een groot verschil met de foto's en video's die je direct uploadt want deze blijven in theorie voor eeuwig beschikbaar. Toch kun je ervoor kiezen om een verhaal (story) vast te zetten op je profiel. Dan kan iedereen na 24 uur toch nog het verhaal bekijken.

 • iOS 13: Apps updaten wordt anders op de iPhone en iPad

  zaterdag 22 jun., 2019 om 18:13

  Vanaf dit najaar komt Apple met een eigen gamedienst in de App Store genaamd Arcade. Om ruimte te maken in de iOS App Store app is het update-tabblad verwijderd en vervangen door Arcade, maar hoe zit het dan met apps updaten?

  Uiteraard is het nog steeds mogelijk om een update uit te voeren van een applicatie. Echter wil Apple liever dat je dit automatisch op de achtergrond doet. Wie dat niet ziet zitten kan gelukkig nog steeds handmatig aan de slag gaan en één voor één de apps updaten.

 • Siri-Opdrachten: Ontgrendel je Mac met behulp van Siri

  zaterdag 22 jun., 2019 om 12:57

  De Siri iOS Opdrachten app is een zeer handige tool om je iPhone te bedienen met je stem, maar wist je dat de Opdrachten applicatie ook je Mac kan bedienen? Zo kun je bijvoorbeeld je Mac ontgrendelen met behulp van onze exclusieve Siri Shortcut.

  Dit betekent dat je met behulp van Siri en/of de opdrachten app je Mac wachtwoord kunt invullen en zo automatisch deze kan ontgrendelen. Handig als je op afstand (in huis) je Mac wil ontgrendelen of als je geen Apple Watch hebt en toch wil gebruikmaken van een moeilijk wachtwoord.

 • iPhone 2020: Wellicht drie modellen met OLED waarvan één met kleiner formaat

  vrijdag 21 jun., 2019 om 17:55

  De huidige iPhone modellen zijn over het algemeen erg groot. Voor wie verlangt naar tijden dat de SE en de kleine iPhone 6 groots waren is er goed nieuws. Apple brengt mogelijk volgend jaar een kleinere iPhone op de markt.

  Volgens de betrouwbare analist Ming-Chi Kuo werkt het bedrijf aan een compacte iPhone, die op gebied van afmetingen tussen de iPhone SE en iPhone 6 in zit. Interessant als je de huidige iPhones te groot vindt, maar er is meer nieuws te melden.

 • iOS: Snel een schermafbeelding delen met behulp van dit trucje

  vrijdag 21 jun., 2019 om 13:32

  Sinds iOS 11 kun je meer met de schermafbeeldingen op je iPhone of iPad. Zodra deze hebt gemaakt zal links onderaan het scherm een voorvertoning te zien zijn en kun je de schermafbeelding delen.

  Om deze te delen zou je denken dat je de voorvertoning moet openen en daarna te tikken op de deelknop, maar het kan veel sneller met behulp van het volgende trucje. Voor je aan de slag gaat leggen we nog kort uit hoe je een schermafbeelding maakt: druk hiervoor de thuisknop en aan/uit-knop gelijktijding in. Heb je een iPhone of iPad zonder thuisknop, dan kun je dit doen door de aan/uit-knop en volume omhoog-knop gelijktijdig in te drukken.

 • Tips voor een veilig en eenvoudig te onthouden wachtwoord

  vrijdag 21 jun., 2019 om 11:00

  We lezen het allemaal tegenwoordig op internet, onze wachtwoorden zijn niet veilig meer en dien je om de haverklap te wijzigen. Het is natuurlijk ook niet slim een voor de hand liggend wachtwoord te nemen zoals je geboortedatum, de naam van je kinderen, je favoriete vakantieland, enzovoorts.

  Het beste is een zo moeilijk wachtwoord aan te maken dat je zelf kunt onthouden maar moeilijk te raden is door mensen en computers. Tegenwoordig kun je ook Safari, maar ook via andere wachtwoord-managers gebruiken om een veilig en moeilijk wachtwoord te generen.

 • iCloud en App Store aankopen betalen via je telefoonrekening

  donderdag 20 jun., 2019 om 07:52

  Apple diensten, aankopen en apps kun je op verschillende manieren betalen. Zo kun je eenvoudig een creditkaart koppelen aan je account, maar ook iTunes-tegoedkaarten, PayPal en iDeal behoren tot de betaalmogelijkheden. Iets wat misschien minder bekend is het betalen via je telefoonrekening.

  De optie is al een tijd beschikbaar in verschillende landen, waaronder Nederland en België. Helaas is het wel zo dat niet alle mobiele providers deze opties ondersteunen. In Nederland kunnen klanten van KPN, Telfort en Vodafone carrier billing activeren, in België alleen Proximus en Base klanten. Let op, klanten van dochterbedrijven zoals Simyo en Mobile vikings die gebruikmaken van het KPN en BASE-netwerken kunnen deze optie nog niet activeren.

 • Apple registreert 7 nieuwe MacBooks in Europa

  woensdag 19 jun., 2019 om 13:01

  Hoewel Apple nog maar net de nieuwe MacBook Pro heeft uitgebracht, maakt het bedrijf zich klaar voor een nieuwe lading MacBooks. De techgigant heeft namelijk 7 nieuwe MacBooks geregistreerd in de Eurasian Economic Commission (EEC) database.

  Alles wijst er dus op dat Apple dit jaar nog minstens één nieuwe MacBook op de markt gaat brengen. Mogelijk gaat het hier om de 12-inch MacBook, deze is voor het laatste vernieuwd in 2017. Maar Apple kan ons eventueel ook verrassen met een kleine update voor de MacBook Air of zelfs met een compleet nieuwe MacBook Pro 16-inch.

AppWereld maakt gebruik van cookies, door verder gebruik te maken van de site gaat u daar mee akkoord.

Sluiten Meer informatie