SatFinder 4+

Adjust your dish in seconds

Ralf Andrae

    • € 6,99

Schermafbeeldingen

Beschrijving

Met de SatFinder kunt u uw satellietantenne in slechts enkele seconden en in 4 eenvoudige stappen afstellen:

STAP 1 - KIES UW ANTENNE
Kies een van de vier verschillende antenneontwerpen:
- Offset-antennes (de meest voorkomende, is enigszins ovaal, de LNB zit niet in het midden).
- Speciaal ontwerp (b.v. langwerpige Offset-antenne, Multifeed-antenne)
- Paraboolantenne (LNB bevindt zich in het midden van de reflector, gewoonlijk groter dan 100 cm)
- Platte of vlakke antenne (kleine, campingantennes)

Indien u een offset antenne heeft, voer dan de hoogte en breedte van de antenne in. Als uw antenne een speciaal ontwerp heeft, voert u de offsethoek en de grootte van de satellietantenne in. U vindt de offset hoek in de gebruiksaanwijzing van uw satellietantenne. Voor paraboolantennes volstaat het de antennediameter in te voeren. Met een platte antenne hoeft u niets in te stellen. Als u de exacte antenne-aanduiding kent, controleer dan of uw antenne al in de database voorkomt.

Tip: Druk op de wizard knop om de grootte van de satellietantenne te meten met behulp van de iPhone camera en LiDAR scanner.

STAP 2 - KIES UW SATELLIET
Om snel en gemakkelijk een geschikte satelliet te kiezen, hoeft u alleen maar op de toets "AUTO" te drukken. De SatFinder zal nu automatisch zoeken naar satellieten die zich binnen uw ontvangstbereik bevinden en die TV- of radiozenders in uw taal aanbieden (de taalinstelling van uw iPhone zal worden geselecteerd). De sterren (1-10) in de tabel zijn het resultaat van het aantal aangeboden radio- en tv-programma's en de ontvangststerkte op uw locatie.

Als u een specifieke satelliet wilt ontvangen, schakelt u "AUTO" uit: Nu kunt u gewoon door de tabel scrollen en de satelliet selecteren. De zoekfunctie is sneller - voer gewoon de naam van de satelliet, het kanaal of de baanpositie in. U kunt het aantal vermeldingen in de tabel ook verminderen door satellieten te verbergen die op uw locatie niet kunnen worden ontvangen of die niet in uw taal uitzenden. Met de knop "Channel Info" kunt u controleren welke kanalen de geselecteerde satelliet momenteel uitzendt - inclusief alle kanaalparameters voor uw satellietontvanger.

STAP 3 - CONTROLEER OP OBSTAKELS
Voor een vlotte satellietontvangst mogen er zich geen obstakels tussen de satelliet en uw satellietantenne bevinden. U kunt dit controleren met de "Bekijken" functie. Richt gewoon op de satelliet en let op de tekens (GROEN - geen belemmering, ROOD - let op, het zicht is misschien niet vrij).

Tip: Druk op de toets voor de assistent om de spraakuitvoer te activeren.

STAP 4 - DE ANTENNE AFSTELLEN
In het menu "Uitlijnen" verschijnen verschillende grafieken, afhankelijk van het gekozen antennetype. Als u een offset-antenne gebruikt, moet u de azimut en elevatie afzonderlijk instellen. Bij planaire of parabolische antennes worden de hoeken op elkaar ingesteld. Voordat u op de "Start"-knop drukt, laat een videoclip u zien hoe u uw iPhone op de antenne plaatst.

Tip: Druk op de toets voor de assistent om de spraakuitvoer te activeren.

STAP 5 - FIJNAFSTELLING
Indien nodig kunt u de ontvangst van uw satellietsysteem optimaliseren. De SatFinder biedt u hiertoe de functie "FineTuning". Om deze functie te gebruiken, heb je een tweede iOS-apparaat nodig. Eén toestel dient als camera; het tweede toestel als monitor. Plaats gewoon een iPhone voor uw ontvangstscherm en kijk naar de veranderingen in de beeldkwaliteit terwijl u uw satellietantenne lichtjes draait of kantelt. Met de FineTuning-functie hebt u visueel contact met uw TV-toestel, zelfs wanneer u niet in het zicht bent.

DAT IS HET. ZOU U NU MOETEN KUNNEN GENIETEN VAN STORINGSVRIJE SATELLIETONTVANGST...
Opmerking: Het afstemmen van de satellietantenne is alleen beschikbaar op iOS-apparaten met LiDAR-sensor (bijv. iPhone 12 Pro).

Nieuw

Versie 5.0.3

- Adjustments to iPhone 14 and iOS 16

Beoordelingen en recensies

4,5 van 5
520 beoordelingen

520 beoordelingen

#jaap ,

Super app

Als je zorgt dat je satelietantenne goed verticaal staat kan je met gebruik van deze app razendsnel je antenne richten. Echt super!

Raymond Maat ,

Fantastische app

Het is mij gelukt om mijn 2e schotel uit te richten op de 0.8w doormiddel van deze app. Echt een super app.

Je kunt gemakkelijk via deze app je schotel uitrichten naar elke satelliet die je wenst. Je mobiel op de arm van je schotel leggen en draaien totdat op je iphone scherm staat dat je er bent, dan ff beetje heen en weer draaien tot je het perfecte signaal hebt en dan vastdraaien.

Hersentraining ,

Satfinder

Prima app werkt perfect
Altijd de perfecte hoekinstelling waar je ook bent Eenvoudige bediening

Ben al ruim 2 jaar een tevreden gebruiker en kan deze app aan een ieder aanraden

App-privacy

De ontwikkelaar, Ralf Andrae, heeft aangegeven dat volgens de toepassing van het privacybeleid van de app gegevens kunnen worden beheerd zoals hieronder staat beschreven. Ga voor meer informatie naar het privacybeleid van de ontwikkelaar.

Er worden geen gegevens verzameld

De ontwikkelaar verzamelt geen gegevens van deze app.

Toepassing van het privacybeleid kan variëren op basis van bijvoorbeeld de functies die je gebruikt of je leeftijd. Lees meer

Ondersteunt

  • Delen met gezin

    Tot zes gezinsleden kunnen deze app gebruiken als Delen met gezin is ingeschakeld.

Meer van deze ontwikkelaar

CamperSet
Diensten
DVB-T2 Finder
Diensten
WattWatch - The tide calendar
Reizen
CaravanSet2
Diensten
I am... your business card
Diensten
Alarmi - The mini alarm system
Reizen

Suggesties voor jou

DishPointer (Satellite Finder)
Diensten
Installation parabole
Diensten
SatCatcher-Dish Set & Pointing
Diensten
SatFinder (MGE)
Diensten
SatFinder 3D Satellietzoeker
Diensten
Satellite Transponders
Diensten