CoronaMelder

CoronaMelder

van Rijksoverheid
  • iPhone app: Alleen voor iPhone
  • Laatst bijgewerkt: 08-10-2020
  • Gratis! · iOS 13.5 + · 10.5 MB · Versie 1.0.10
iTunes Klantwaardering
Huidige versie (4.160)
4
Alle versies (4.160)
4

CoronaMelder van Rijksoverheid is een iPhone app met iOS versie 13.5 of hoger, geschikt bevonden voor gebruikers met leeftijden vanaf 12 jaar.

CoronaMelder is de officiële corona notificatie-app van Nederland, ontwikkeld onder het toezicht van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. De app is een digitaal hulpmiddel bij het bron- en contactonderzoek door de GGD.

De app waarschuwt je nadat je in de buurt bent geweest van iemand met corona. Zo kun je jezelf en de mensen in je omgeving beschermen. En kunnen we samen het aantal besmettingen in Nederland zo laag mogelijk houden. Het gebruik van de app is vrijwillig. Niemand mag controleren of jij de app op je telefoon hebt. Maar hoe meer mensen de app gebruiken, hoe beter deze werkt.

Bij de ontwikkeling van deze app is rekening gehouden met toegankelijkheid, zie voor meer informatie onze toegankelijkheidsverklaring.

Hoe werkt de app?

# Je geeft alleen toegang tot je bluetoothgegevens

CoronaMelder ziet via bluetooth wanneer je in de buurt bent van andere mensen met de app. De app gebruikt geen persoons- of locatiegegevens. De app weet dus niet wie je bent, waar je was en wie je hebt ontmoet.

# Je krijgt een melding nadat je extra kans op besmetting hebt gelopen

De app stuurt een melding als je minstens 15 minuten in de buurt bent geweest van iemand die later corona blijkt te hebben. Deze persoon moet ook de app gebruiken.

# Je kunt anderen waarschuwen als je zelf besmet blijkt te zijn

Ben je getest door de GGD en blijk je corona te hebben? Dan kun je samen met de GGD via de app een melding sturen naar de mensen bij wie je in de buurt bent geweest - in de periode dat je besmettelijk was. In deze melding staat alleen wanneer ze in de buurt zijn geweest van een besmet persoon. Niet wie of waar dit was.

Hoe gaat de app met je gegevens om?

• Je hoeft geen persoonsgegevens zoals je e-mailadres of naam in te voeren.
• Als je iemand tegenkomt wisselen jullie telefoons via bluetooth willekeurige codes uit. Zo meet de app de duur en de afstand van het contact. In de codes staat niets over wie jullie zijn en waar jullie zijn geweest.
• De codes die je via bluetooth uitwisselt worden alleen op je telefoon bewaard en na 14 dagen verwijderd.
• Gebruikers van de app zijn niet terug te vinden door de makers van de app, de overheid of andere gebruikers.

Informatie voor CoronaMelder is het laatst vergeleken op 20 okt. om 05:46. Downloads verlopen via iTunes, bekijk daar altijd de meest actuele prijs, compatibiliteit en andere informatie. Je hebt een actieve iTunes account nodig om apps aan te schaffen.

Soms/Milde medische/behandelingsinformatie.

Nieuw in versie 1.0.10

Dank je wel voor het gebruiken van CoronaMelder. Je helpt daarmee corona in Nederland te stoppen. Deze versie van CoronaMelder bevat tekstaanpassingen en verbetert de stabiliteit van CoronaMelder.

Schermafdrukken

  • CoronaMelder iPhone app afbeelding 1
  • CoronaMelder iPhone app afbeelding 2
  • CoronaMelder iPhone app afbeelding 3
  • CoronaMelder iPhone app afbeelding 4
  • CoronaMelder iPhone app afbeelding 5
  • CoronaMelder iPhone app afbeelding 6
Categorieën: Geneeskunde

Recensies

Delen op social media

Beste Rijksoverheid,
Misschien is het een goed idee om de app makkelijk deelbaar op social media te maken. Dit is nu namelijk niet mogelijk. Het zou goed zijn voor de jeugd als we het op Instagram of Snapchat kunnen delen, met bijvoorbeeld een link om de app te downloaden.

5 / 5  door Roos20
18/10/2020
Bezoekers die deze app bekeken keken ook naar
Reageer op deze app
Deel deze app op:

AppWereld maakt gebruik van cookies, door verder gebruik te maken van de site gaat u daar mee akkoord.

Sluiten Meer informatie