door Marcel Bank

Kick the Boss Review

woensdag 11 apr, 2012 om 10:11 door Marcel Bank
Beat the Boss

Na even zoeken waar al die 5 sterren beoordelingen voor Kick the Boss in de US App Store vandaan komen, kwam ik uiteindelijk bij het onvermijdelijke antwoord "Rate this game 5 stars to receive 500 coins". Hier moet echt mee gestopt worden, apps weten helemaal niet hoeveel sterren je een app geeft en alleen de App Store openen is voldoende. Je kan na het openen teruggaan naar de app om je munten te ontvangen, zelfs als je het 1 ster geeft. Ik heb nu al enkele duizenden gratis munten ontvangen zonder ook maar te doen wat er gezegd wordt te doen, 5 sterren, facebook leuk vinden, volgen op twitter, enzovoorts.

Doel van Kick the Boss is je baas, ook al lijkt hij er waarschijnlijk niet op, te martelen tot hij KO is. Eenmaal KO is hij na even wachten weer de oude, of je kan hem weer als nieuw laten voorkomen door een leven te gebruiken. Levens zijn te koop, 3 voor 100 munten, maar het is net zo makkelijk het menu te openen en op refresh te drukken en zo gratis verder gaan met de marteling. Kick the Boss, op het eerste gezicht een kopie van Kick the Buddy, heeft hier wel een mooi pluspunt mee. Snelle herstellingen is iets wat ik bij Kick the Buddy mistte, maar daar is het wel weer mogelijk een foto van daadwerkelijk je baas op Buddy te plakken en zo "echt" je baas te pakken te nemen.

Ik ben nog steeds geen voorstander van zinloos geweld, maar dit is ook niet zinloos. Het is een kwestie van inbeelden dat de boss de ontwikkelaar is van deze nutteloze app.

De martelingen gaan via een lading wapens die te koop zijn voor munten, enkele duurder dan andere, maar toch zijn die niet altijd even leuk. Bij een homing missile duurt het bijvoorbeeld een eeuwigheid voordat die raken wat ze moeten raken en het effect is een klein wolkje. Nog extra teleurstellend is dat die dan ook maar 2 munten geven terwijl een goedkope shotgun of AK-47 er lekker tegenaan tikt. Pas dus op waar je je geld aan besteedt en ga eerst voor wat snel veel oplevert. Wel leuk zijn de effecten die de wapens op de baas hebben, met messen komt hij onder de snijwonden te zitten, pijlen en punaises zie je eruit steken, explosieven bedekken hem uiteindelijk met brandwonden, enzovoorts.

Naast wapens zijn er ook andere personages te koop, waar bij Dmitry (te koop voor $0.99 oftewel 0,79) ook een nieuwe omgeving zit. Andere omgevingen, 2 naast die waar je mee begint kosten 10 000 munten en hebben vrij weinig te bieden. Het aparte aan Dmitry is dat dit ook mijn contactpersoon is van AppZap, nu bij Crustalli, die Kick the Buddy promocodes verschafte. Of dit op een bepaalde manier gerelateerd is heb ik tot dusver nog niet gevraagd.

Wie Kick the Buddy gemist heeft en een soortgelijk spel wilt, kan misschien wel wat met Kick the Boss. De app loopt minder soepel dan Kick the Buddy, op een iPhone 3G hapert het zelfs een beetje terwijl de effecten minder mooi ogen dan bij Buddy. Het leuke aan Buddy was ook dat hij altijd je vriend wilde zijn, hoe erg je hem ook martelde terwijl deze baas gewoon een grote mond heeft en vraagt om enkele klappen te incasseren. In Kick the Boss begint de baas in pak en eindigt, na enkele keren KO te zijn gegaan, in onderbroek. Wat daar precies het idee achter moet zijn ontgaat mij compleet, in ieder geval mag je het gelukkig zelf gratis proberen!

Beoordeling: 2.5 / 5

Schermafdrukken

 • Beat the Boss iPhone app afbeelding 1
 • Beat the Boss iPhone app afbeelding 2
 • Beat the Boss iPhone app afbeelding 3
 • Beat the Boss iPhone app afbeelding 4
 • Beat the Boss iPhone app afbeelding 5
 • Huidige versie:
  2.7
 • Bekeken versie:
  1.3
 • Categorie:
Reageer:

AppWereld maakt gebruik van cookies, door verder gebruik te maken van de site gaat u daar mee akkoord.

Sluiten Meer informatie