door Marcel Bank

De schoenen van de zeemeermin Review

zondag 24 feb., 2013 om 13:52 door Marcel Bank
De schoenen van de zeemeermin

De schoenen van de zeemeermin is een interactief prentenboek die het verhaal volgt van het gelijknamige boek van Sanne te Loo. Ida, die op de laatste dag van haar vakantie schoenen van een zeemeermin vindt op het strand, vervolgens thuis aangekomen wilt ze niets liever dan een plaats vinden waar ze zelf een zeemeermin kan zijn.

Het verhaal zelf over Ida is een zeer leuk verhaal en kan nu als interactief kinderboek met geluid, of gewoon zelf lezen, in 2 talen gevolgd worden. De gebruikte voorlees stem is duidelijk hoorbaar en klinkt vriendelijk. Dat het boek nu in meer dan 1 taal komt is een leuke bonus gezien het als goede opstap kan dienen tegen de tijd dat er Engels geleerd moet worden.

De schoenen van de zeemeermin is vlekkeloos omgezet in een interactief kinderboek voor de iPad en komt met een leuke extra!

Dit boek omgezet in een interactief iPad boek is vlekkeloos uitgewerkt maar er is helaas niet altijd evenveel interactie met het scherm wat bijdraagt aan het verhaal. Wel is er in bijna elke prent iets aan te raken wat dan ook reageert en ook dat wat geanimeerd is ziet er zeer goed uit. Alleen het water op de eerste prent al, of het licht van de "zaklamp-vis" die over het hele beeld te bewegen is.

Naast het verhaal, aangekleed met wat leuke animaties en interactiviteit, is er ook nog eens de mogelijkheid om Ida in de zee te plaatsen en het geheel aan te kleden met allerlei visjes. De creatie's zijn vervolgens op te slaan en te delen. Een zeer leuke extra en kan de ietwat jongere kinderen ook lekker bezighouden.

Beoordeling: 4 / 5

Schermafdrukken

 • De schoenen van de zeemeermin iPad app afbeelding 1
 • De schoenen van de zeemeermin iPad app afbeelding 2
 • De schoenen van de zeemeermin iPad app afbeelding 3
 • De schoenen van de zeemeermin iPad app afbeelding 4
 • Huidige versie:
  1.6
 • Bekeken versie:
  1.1
 • Categorie:
Reageer:

AppWereld maakt gebruik van cookies, door verder gebruik te maken van de site gaat u daar mee akkoord.

Sluiten Meer informatie