Nieuws

  • Trucje om snel een cijfer of leesteken te typen op een iPhone of iPad

    Friday 26 Apr, 2024 om 14:37

    Wist je dat je met behulp van een slim trucje snel een cijfer of leesteken kunt typen op je iPhone of iPad? Normaal moet je op de 123-knop tikken om de leestekens, cijfers en overige symbolen te typen, maar dat kan sneller zodat je meteen verder met de tekst kunt.

    Met behulp van het virtuele toetsenbord kun je makkelijk berichten typen op je iPhone of iPad. Lappen teksten zul je waarschijnlijk niet snel doen, maar je kunt het natuurlijk wel versnellen met o.a. het QuickPath veegtoetsenbord, tekstvervangingen en onderstaande tip.

    Lees verder: Trucje om snel een cijfer of leesteken te typen op een iPhone of iPad

    Gepubliceerd op appletips.nl door Wesley Fabry

    - appletips.nl
  • Back-up maken van een SD-kaart met macOS Terminal

    Thursday 25 Apr, 2024 om 19:56

    Een Raspberry Pi, digitale camera, navigatiesystemen en andere apparaten maken gebruik van een SD-kaart. De SD-kaart bevat in dergelijk geval vaak de software, beelden of andere informatie die door het apparaat worden gebruikt.

    In sommige gevallen kan het handig zijn om een back-up van de SD-kaart te maken. Mocht er iets mis gaan met de SD-kaart dan kun je altijd de back-up terugplaatsen, al dan niet op een nieuwe SD-kaart.

    Lees verder: Back-up maken van een SD-kaart met macOS Terminal

    Gepubliceerd op appletips.nl door Richard IJzermans

    - appletips.nl
  • Vastgelopen programma’s en apps geforceerd afsluiten op een Mac

    Thursday 25 Apr, 2024 om 09:28

    Wanneer een applicatie (programma) niet meer reageert en vasthangt in macOS kun je deze niet meer gebruiken. In de meeste gevallen verschijnt de ronddraaiende 'strandbal' en moet je in het slechtste geval je Mac opnieuw herstarten. In de meeste gevallen is dat laatste niet nodig en kun je een vastgelopen app stoppen door deze geforceerd af te sluiten.

    Dit kun je op verschillende manieren doen, het eenvoudigste is door met behulp van een secundaire klik (rechtermuisknop) te klikken op het Dock-icoon van het vastgelopen programma. Vervolgens selecteer je de optie 'Forceer stop' in het contextmenu.

    Lees verder: Vastgelopen programma’s en apps geforceerd afsluiten op een Mac

    Gepubliceerd op appletips.nl door Wesley Fabry

    - appletips.nl
  • Apple werkt mogelijk aan waarschuwingssysteem voor Apple Watch bij verdrinking

    Wednesday 24 Apr, 2024 om 21:15

    In een nieuw patent omschrijft Apple een nieuwe functie die ze mogelijk willen gaan introduceren in een toekomstige Apple Watch. Het zou gaan om een soort van alarmsysteem die inwerking wordt gezet wanneer de drager dreigt te verdrinken.

    Door allerlei sensoren, patronen en metingen kan de Apple Watch mogelijk straks herkennen wanneer een persoon in gevaar is en mogelijk aan het verdrinken is. Omstanders worden dan gealarmeerd zodat ze kunnen helpen.

    Lees verder: Apple werkt mogelijk aan waarschuwingssysteem voor Apple Watch bij verdrinking

    Gepubliceerd op appletips.nl door Wesley Fabry

    - appletips.nl
  • Lettertypecatalogus gebruiken op een Mac

    Wednesday 24 Apr, 2024 om 11:12

    De lettertypecatalogus bied je de mogelijkheid om alle geïnstalleerde lettertypen op je Mac te bekijken en nieuwe te installeren. Wanneer je op zoek bent naar een leuk lettertype kun je eerst de catalogus raadplegen voor je een tekst gaat opmaken.

    Dit omwille van het feit dat de catalogus de lettertypes goed weergeeft en je onmiddellijk de indruk hebt hoe deze er in werkelijkheid uit komen te zien. Daarnaast kun je de lettertypes eenvoudig beheren, verwijderen en zelfs deactiveren in programma's.

    Lees verder: Lettertypecatalogus gebruiken op een Mac

    Gepubliceerd op appletips.nl door Wesley Fabry

    - appletips.nl
  • Officieel: Apple kondigt speciaal online event aan op 7 mei

    Tuesday 23 Apr, 2024 om 16:56

    Apple heeft zojuist officieel een speciaal event aangekondigd voor 7 mei aanstaande. Het persmoment zal hoogstwaarschijnlijk volledig in het teken van de iPad staan en zal online plaatsvinden. Verwacht wordt dat Apple de nieuwe iPad Air (6e generatie) en iPad Pro met oled-scherm zal aankondigen.

    De perspresentatie start om 16.00 uur Nederlandse tijd en zal net zoals voorgaande events live te volgen zijn op de iPhone, iPad, iPod en desktop via deze pagina, YouTube en via de TV-app op de Apple TV.

    Lees verder: Officieel: Apple kondigt speciaal online event aan op 7 mei

    Gepubliceerd op appletips.nl door Wesley Fabry

    - appletips.nl
  • EyeSight voor Apple Vision Pro laat je ogen zien aan de mensen om je heen

    Tuesday 23 Apr, 2024 om 14:34

    Eén van de unieke eigenschappen van de Vision Pro is EyeSight. Deze functie onthult je ogen op de voorkant van je Apple Vision Pro en laat mensen in de buurt weten wanneer je apps gebruikt of volledig ondergedompeld bent in een ervaring.

    EyeSight is geen een-op-een weergave van je ogen, maar een virtuele versie ervan gebaseerd op je Persona. Dit is een digitale versie van jezelf wat gebruikt wordt in video-applicaties zoals FaceTime-videogesprekken of online vergaderingen. We leggen uit wat EyeSight is en hoe je dit kunt instellen.

    Lees verder: EyeSight voor Apple Vision Pro laat je ogen zien aan de mensen om je heen

    Gepubliceerd op appletips.nl door Wesley Fabry

    - appletips.nl
  • Persoonlijke gidsen aanmaken met favoriete locaties in Kaarten

    Tuesday 23 Apr, 2024 om 11:16

    Met de Kaarten-app is het mogelijk om gidsen met locaties aan te maken in de standaard Kaarten-app van Apple. Direct heb je al je favoriete restaurants bij elkaar of de bezienswaardigheden die je wil gaan bezoeken op vakantie, dit en nog veel meer, het is allemaal mogelijk.

    De verzamelingen zijn te vergelijken met lijstjes en mappen die je samenstelt met interessante locaties. Kaarten is niet de enige app dit dit kan, via de concurrent Google is het ook mogelijk om Google Maps lijsten samen te stellen met je favorieten punten op de kaart.

    Lees verder: Persoonlijke gidsen aanmaken met favoriete locaties in Kaarten

    Gepubliceerd op appletips.nl door Wesley Fabry

    - appletips.nl
  • Onlangs afgesloten tabbladen opnieuw openen in Safari voor iPhone, iPad of Mac

    Tuesday 23 Apr, 2024 om 09:28

    Met behulp van Safari kun je het wereldwijde web verkennen. Omdat Safari de standaard webbrowser is voor iOS, iPadOS en macOS kun je eenvoudig URL's en andere koppelingen direct openen in deze webbrowser. Het kan voorkomen dat je per ongeluk een pagina of tabblad afsluit. Deze afgesloten webpagina's kun je ook weer eenvoudig heropenen.

    Uiteraard kun je de desbetreffende pagina gaan zoeken in je geschiedenis, maar het is net iets eenvoudiger om het afgesloten tabblad direct weer opnieuw te openen. Dit eventueel op de plek waar je gebleven was en in sommige gevallen zelfs met eigen ingevoerde tekst of andere content.

    Lees verder: Onlangs afgesloten tabbladen opnieuw openen in Safari voor iPhone, iPad of Mac

    Gepubliceerd op appletips.nl door Wesley Fabry

    - appletips.nl
  • Generatieve AI wordt mogelijk het belangrijkste onderdeel van iOS 18 en iPhone 16

    Monday 22 Apr, 2024 om 14:33

    Dat Apple op dit moment druk bezig is met het ontwikkelen van hun antwoord op generatieve kunstmatige intelligentie is vrijwel zeker. Google, Microsoft en OpenAI gingen hun al voor, maar Apple blijft achter.

    Toch hoeven we niet lang meer te wachten, achter de schermen werkt Apple hard om AI naar je iPhone te brengen. Generatieve AI wordt mogelijk het belangrijkste onderdeel van iOS 18 en iPhone 16, maar hoe gaat Apple dit aanpakken?

    Lees verder: Generatieve AI wordt mogelijk het belangrijkste onderdeel van iOS 18 en iPhone 16

    Gepubliceerd op appletips.nl door Wesley Fabry

    - appletips.nl