• Handmatig een iCloud-reservekopie maken via een iPhone of iPad

  maandag 27 jan., 2020 om 08:38

  Het is erg belangrijk om regelmatig een back-up (reservekopie) te maken van je iPhone of iPad. Dit kan via iTunes of Finder, maar ook net zo makkelijk via iCloud. Dankzij deze handige functie heb je altijd een reservekopie bij de hand waar je ook bent.

  Handig als je bijvoorbeeld problemen met je iDevice hebt in het buitenland of wanneer je deze onverwachts moet herstellen. Een iCloud-reservekopie wordt automatisch iedere nacht gemaakt als je iPhone of iPad aan het opladen, maar je kunt ook handmatig een back-up forceren.

 • Bestanden op een externe harde schijf correct verwijderen via een Mac

  zaterdag 25 jan., 2020 om 08:35

  Tegenwoordig heb je voor enkele tientallen euro's een USB externe harde schijf met een redelijke opslagcapaciteit. Om optimaal gebruik te kunnen maken van de externe harddisk moet je goed omgaan met de bestanden tijdens het verwijderen.

  Wanneer je deze namelijk foutief verwijdert kan het zijn dat de opslagruimte van je harde schijf corrupt geraakt. Hierdoor kun je de volledige opslag niet meer gebruiken en kan het zijn dat je de schijf moet formatteren. We leggen uit hoe je het beste bestanden op een externe schijf correct verwijdert met behulp van een Mac.

 • Nieuwe Tetris app voor iPhone en iPad, mede ontwikkeld door de Tetris Company

  vrijdag 24 jan., 2020 om 20:14

  Tetris is één van de populairste spellen aller tijden met nog steeds miljoenen spelers wereldwijd. Eerder deze week kondigde ontwikkelaar EA, via een in-app bericht, aan dat de ondersteuning voor al hun iOS Tetris apps (Premium, 2011 en Blitz) per 21 april 2020 zal worden beëindigd.

  De apps van EA zullen vanaf die datum uit de App Store worden verwijderd. EA gaf geen reden voor het nemen van deze deze stap, maar nu blijkt het verband te houden met een Tetris-licentiewijziging en komt deze voor EA te vervallen. Maar niet getreurd, als onderdeel van een nieuwe meerjarenovereenkomst met de Tetris Company heeft game-ontwikkelaar N3TWORK een geheel nieuwe 'officiële' Tetris app in de iOS App Store uitgebracht.

 • Automatisch de menubalk en het Dock verbergen op een Mac

  vrijdag 24 jan., 2020 om 08:31

  De meeste Mac gebruikers weten wel dat je het Dock automatisch kunt laten verbergen op het scherm, maar wist je dat de menubalk ook automatisch kunt laten verbergen op je Mac?

  Wanneer je dan de muisaanwijzer naar de onderkant van je scherm verplaatst zal het Dock automatisch tevoorschijn komen en wanneer de aanwijzer de bovenkant van het scherm 'aantikt' verschijnt de menubalk. Hierdoor krijg je iets meer ruimte op het scherm, zeker als je beide verbergt.

 • Kan een iPhone gehackt worden?

  donderdag 23 jan., 2020 om 13:19

  Vraag aan willekeurige Apple-gebruikers waarom ze een Apple-product hebben gekocht en er zullen gebruikers bij zijn die zeggen dat ze dit gedaan hebben 'omdat een Apple-product niet gehackt kan worden'. Dit is echter niet altijd waar! In dit artikel gaan we daarom deze mythe ontkrachten en geven we je 4 redenen waarom een iPhone weldegelijk gehackt kan worden. Ook manieren om je iPhone te beveiligen zullen we natuurlijk behandelen.

 • macOS: Mac-opslag automatisch of handmatig optimaliseren

  donderdag 23 jan., 2020 om 10:38

  Wie beschikt over een Mac met een 'oude' harde schijf (HDD) zal er niet snel mee te maken hebben. Maar macOS gebruikers met een SSD (flashopslag) hebben regelmatig te maken met een opslagprobleem.

  Omdat deze schijven vaak maar bestaan uit 128, 256 of 512GB aan opslagruimte raken deze snel vol. Om die reden heeft Apple macOS aangepast en geoptimaliseerde opslag in het leven geroepen. Met deze functie is het mogelijk om zelf opzoek te gaan naar bestanden die veel ruimte in beslag nemen. Kun je ruimte vrijmaken en de opslag optimaliseren.

 • Storing opgelost: Radiozenders afspelen via Muziek of Siri werkt weer

  woensdag 22 jan., 2020 om 20:55

  Sinds iOS 13, iPadOS 13, tvOS 13, macOS Catalina en HomePodOS kun je direct radio afspelen en streamen met behulp van Siri. Echter was het de afgelopen dagen even niet mogelijk door een storing.

  Het probleem is nu verholpen waardoor je weer ongestoord muziek kunt luisteren van je favoriete radiozenders. Hieronder kun je het oorspronkelijke bericht teruglezen.

 • iPhone 12 wordt wellicht dunner, iPhone SE 2 volgende maand in productie

  woensdag 22 jan., 2020 om 13:21

  Uiteraard brengt Apple dit najaar weer een aantal nieuwe iPhone modellen op de markt, mogelijk met de naam iPhone 12. Dankzij verschillende bronnen en geruchten weten we dat Apple mogelijk vier nieuwe toestellen zal lanceren waarbij het schermformaat bepalend is: 5,4-inch, twee 6,1-inch modellen en een 6,7-inch Max-toestel.

  Naast deze vier top toestellen, zal Apple hoogstwaarschijnlijk al in maart een nieuwe iPhone op de markt brengen. De iPhone SE 2 gaat volgens Bloomberg volgende maand in massaproductie. Hierdoor zullen er genoeg exemplaren beschikbaar zijn om in maart in de verkoop te gaan.

 • iOS 13: Documenten scannen en bewaren via de Bestanden app

  dinsdag 21 jan., 2020 om 18:55

  Er zijn al tal van apps terug te vinden in de App Store die het mogelijk maken om documenten te scannen. Sinds iOS 11 is het al mogelijk om direct bestanden te scannen via de Notities-app, maar sinds iOS 13 en iPadOS is het nog eenvoudiger geworden via de Bestanden app.

  Doordat je nu via de Bestanden-app documenten kunt scannen, heb je onmiddellijk de mogelijkheid om deze op een logische locatie te bewaren. Denk hierbij aan iCloud Drive of gekoppelde online-opslag mediums zoals Dropbox of Google Drive. Ook kun je de documenten lokaal bewaren op je iPhone. Zo heb je altijd en overal je gescande bestanden bij de hand.

 • Personen of vrienden zoeken via de Zoek mijn-app en locatie delen

  dinsdag 21 jan., 2020 om 10:38

  Sinds iOS 13, iPadOS en macOS Catalina heeft Apple de applicaties Zoek mijn Vrienden en Zoek mijn iPhone samengevoegd tot één nieuwe applicatie. Dankzij de Zoek mijn-app kun je eenvoudig apparaten, personen en vrienden zoeken.

  Steeds meer mensen gebruiken de app om de locatie van gezinsleden en vrienden op te vragen. Eenvoudig kun je meldingen instellen wanneer iemand een bepaalde locatie bereikt en meer. Handig op vakantie, tijdens een dagje uit of wanneer kinderen naar school gaan. Uiteraard bepaal je zelf aan wie je jouw locatie deelt en voor hoe lang.

AppWereld maakt gebruik van cookies, door verder gebruik te maken van de site gaat u daar mee akkoord.

Sluiten Meer informatie