• Apple Watch Series 7: Alle geruchten en verwachtingen op een rij

  zaterdag 27 feb., 2021 om 19:45

  In het najaar kunnen we hoogstwaarschijnlijk de Apple Watch Series 7 verwachten. Mogelijk krijgt Apple's slimme horloge voor het eerst in drie jaar weer een nieuw ontwerp.

  Naast een designverandering kunnen we ook nieuwe gezondheidsfuncties verwachten. Mogelijk kan de Series 7 het bloedsuikergehalte meten met een optische sensor. We zetten alvast de Apple Watch Series 7 geruchten voor je op een rij.

 • iOS 14: Ontspan voor het slapengaan als onderdeel van slaapmodus

  zaterdag 27 feb., 2021 om 14:36

  Sinds iOS 14 kan je iPhone je helpen om beter tot rust te komen voor het slapen gaan. Met behulp van de slaapmodus en ontspan kun je afleiding vanaf je toestel beperken. Ontspan zorgt ervoor dat je jouw bedtijd kunt verlengen en zodat je optimaal tot rust komt voor het slapengaan.

  Daar waar de slaapmodus slechts niet storen activeert, gaat ontspan een stapje verder. Via deze optie is het niet alleen mogelijk om Siri-opdrachten vanaf het toegangsscherm te activeren. Je iPhone wordt ook min of meer geblokkeerd omdat je doelbewust deze moet ontgrendelen wanneer je deze wil gebruiken.

 • Apple TV+ suggestie: Duistere en mysterieuze horror-dramaserie Servant

  vrijdag 26 feb., 2021 om 19:51

  Apple TV+ is de videostreamingdienst van Apple en biedt tal van films en series geproduceerd door Apple of exclusief te zien zijn op het platform. Het Apple TV+ aanbod is niet groot, maar biedt wel al een paar pareltjes. Regelmatig geven we jullie kijktips voor deze dienst, met deze keer Servant.

  Deze duistere dramaserie met een vleugje horror is afkomstig van regisseur M. Night Shyamalan. Hij is vooral bekend van de horrortrilogie Unbreakable, Split en Glass en heeft met Servant een bijzondere serie te pakken. Doordat de locaties en acteurs beperkt zijn, wordt alles klein en intiem gehouden en dat zorgt voor de nodige spanning.

 • Appkiezer openen en wisselen tussen apps op een iPhone of iPad

  vrijdag 26 feb., 2021 om 09:32

  Wanneer je een applicatie opent op je iPhone of iPad kun je deze verlaten door op de thuisknop te drukken of omhoog te vegen vanaf de onderkant van het scherm op een iDevice zonder thuisknop.

  De app wordt gepauzeerd en op de achtergrond geplaatst in de appkiezer. Apple heeft laten weten dat apps in de appkiezer nauwelijks energie verbruiken of je iDevice trager maken. Desalniettemin kun je ervoor kiezen om apps volledig af te sluiten via de appkiezer, deze kun je tevens ook gebruiken om eenvoudig te wisselen tussen apps.

 • macOS Big Sur 11.2.2 beschikbaar om te downloaden

  vrijdag 26 feb., 2021 om 08:18

  Vanaf nu is macOS Big Sur 11.2.2 beschikbaar om te downloaden en installeren op je Mac. De update voorkomt dat sommige MacBook-modellen schade oplopen wanneer ze zijn aangesloten op sommige USB-C-hubs en -docks.

  Het is alweer de derde update voor macOS Big Sur voor deze maand. Eerder werd al 11.2 en 11.2.1 uitgebracht. De macOS 11.2-updates bevatten een aantal verbeteringen voor stabiliteit en beveiliging, nieuwe functies werden niet toegevoegd.

 • Netflix account delen en gebruikmaken van profielen

  donderdag 25 feb., 2021 om 20:06

  In heel veel huishoudens is Netflix niet meer weg te denken, via de streamingdienst kun je uren series bingewatchen en naar hartelust films kijken. Een Netflix account kun je delen met meerdere mensen, bijvoorbeeld uit hetzelfde gezin.

  Door gebruik te maken van verschillende profielen kan ieder gezinslid zijn eigen stream-omgeving realiseren. Daarbij moet je wel rekening houden met het Netflix-abonnement. Er zijn namelijk meerdere versies beschikbaar en afhankelijk van het abonnement kun je met meerdere personen tegelijkertijd Netflix kijken.

 • Spotlight gebruiken op een iPhone, iPad of Mac

  donderdag 25 feb., 2021 om 13:16

  Zowel de iPhone, iPad als de Mac beschikken over de geïntegreerde zoekfunctie met de naam Spotlight. Met behulp van dit onderdeel in iOS, iPadOS en macOS kun je zoeken naar bestanden, applicaties en andere content die aanwezig zijn op je iDevice of Mac.

  Daarnaast kun je Spotlight ook gebruiken om te zoeken op het internet, websitesuggesties te raadplegen, berekeningen uitvoeren, en meer. In deze handleiding speciaal voor beginners leer je hoe je Spotlight kunt gebruiken, instellingen kunt wijzigen en hoe je de zoekfunctie activeer op je iPhone, iPad en Mac.

 • CoronaMelder nu ook geschikt voor iPhone 5s en iPhone 6

  donderdag 25 feb., 2021 om 08:30

  De Nederlandse CoronaMelder applicatie is vanaf nu ook te installeren op de iPhone 5s en iPhone 6. Ook de Belgische Coronalert-app is te downloaden op deze toestellen. Voorheen vereiste een COVID-19-app iOS 13.5 of nieuwer, maar sinds iOS 12.5 kunnen app-ontwikkelaars ook oudere toestellen ondersteunen.

  Dit houdt in dat er in één klap weer een hoop toestellen bijkomen die meekunnen doen met het actief bijhouden van ontmoetingen. Met behulp van de CoronaMelder-app weet je in een mum van tijd of je in aanraking bent gekomen met een besmet iemand. Het is belangrijk dat zoveel mogelijk mensen de app installeren, zodat ontmoetingen goed geregistreerd worden.

 • Apple brengt in maart mogelijk nieuwe producten uit waaronder AirTag en iPad Pro

  woensdag 24 feb., 2021 om 19:56

  Dat Apple dit voorjaar nieuwe producten zal lanceren is aannemelijk, maar wanneer is de grote vraag. Eerst waren er nog geruchten dat Apple plannen zou hebben om op 16 maart een speciaal online event te houden, maar die worden nu ontkracht. Waarschijnlijk kunnen we toch volgende maand nieuwe producten verwachten.

  Bronnen melden dat Apple binnenkort eindelijk de AirTag zal lanceren, een klein accessoire die je via de Zoek Mijn-app kan traceren om zo je spullen terug te vinden. Daarnaast wordt een nieuwe iPad Pro, iPad mini en Apple TV verwacht. Ook de aankondiging van een nieuwe generatie AirPods en AirPods Pro staan op de planning.

 • Apple Watch wachtwoorden invoeren via het iPhone toetsenbord of iCloud-sleutelhanger

  dinsdag 23 feb., 2021 om 14:33

  Sinds de komst van de App Store voor Apple Watch moet je soms je wachtwoord invullen alvorens je een applicatie kunt downloaden op je Watch. Het kleine scherm is dan extra lastig en dicteren is geen optie. Gelukkig kun je dan jouw iCloud-sleutelhanger raadplegen of wachtwoorden invoeren met behulp van het iPhone toetsenbord.

  Dankzij Handoff kun je dan het toetsenbord op je iPhone gebruiken om gegevens in te vullen op de Apple Watch. Deze functie kennen we van de Apple TV, ook hier heb je de mogelijkheid om tekst in te voeren met behulp van je iPhone.

AppWereld maakt gebruik van cookies, door verder gebruik te maken van de site gaat u daar mee akkoord.

Sluiten Meer informatie