• Leren sleeve met MagSafe voor iPhone 12 nu verkrijgbaar

  dinsdag 24 nov., 2020 om 13:23

  Toen Apple MagSafe voor iPhone 12 aankondigden lieten ze tal van voorbeelden zien, waaronder een leren sleeve met MagSafe met uitsparing voor de klok die automatisch verschijnt wanneer je de iPhone optilt.

  Bij de lancering van de iPhone 12 was deze niet niet verkrijgbaar, maar daar is nu verandering in gekomen. Bovenstaande accessoires kunnen vanaf nu besteld worden in de Online Apple Store en worden voorlopig nog voor de Kerst geleverd.

 • iOS 14 en Big Sur: Luister nu, de startpagina van Apple Music

  zondag 22 nov., 2020 om 19:59

  Sinds iOS 14, iPadOS 14 en macOS Big Sur kun je als Apple Music abonnee gebruikmaken van 'Luister nu'. Dit is de nieuwe startpagina voor Apple Music gebruikers in de Muziek-app.

  Op deze pagina vind je de nieuwste releases, interviews met artiesten, stations en afspeellijsten speciaal voor jou. Ook suggesties voor muziek, albums en uitgelichte artiesten zijn direct te raadplegen. Handig en allemaal op één plek.

 • macOS Big Sur: Direct webpagina’s vertalen in Safari

  vrijdag 20 nov., 2020 om 20:08

  Sinds macOS Big Sur is het mogelijk om complete webpagina's te vertalen naar zeven talen met een enkele klik. In Safari kun je de vertaalfunctie gebruiken om website automatisch te vertalen.

  Helaas ondersteunt Safari nog geen Nederlands, maar je kunt wel gebruikmaken van andere talen waaronder Engels. Bezoek je een website in het Duits, dan kun je dit eenvoudig vertalen naar een taal die je wel spreekt, bijvoorbeeld Engels of Frans. Zo kun je nog makkelijkere internationale websites bezoeken en de inhoud lezen.

 • iOS 14.2.1 met bugfixes nu beschikbaar voor iPhone 12 (Pro)

  donderdag 19 nov., 2020 om 19:41

  Apple heeft zojuist iOS 14.2.1 uitgebracht voor de iPhone 12 mini, iPhone 12, iPhone 12 Pro en iPhone 12 Pro Max. De nieuwe software-update zorgt voor extra stabiliteit en lost verschillende problemen op, zoals problemen met het toegangsscherm voor de iPhone 12 mini.

  Het is niet duidelijk of deze update ook de iPhone 12 schermproblemen oplost. Sommige eigenaren klagen namelijk van een groene gloed over het scherm wanneer donkere modus of een zwart scherm actief is. Bij andere begint het display spontaan te flikkeren.

 • macOS Big Sur: Handoff instellen en gebruiken op een Mac

  donderdag 19 nov., 2020 om 09:24

  Met Handoff kun je op het ene apparaat (zoals je Mac, iPhone, iPad of Apple Watch) ergens aan beginnen en daar vervolgens op een ander apparaat mee verdergaan. Begin bijvoorbeeld op je iPhone met het beantwoorden van een e-mail en maak je antwoord af in Mail op je Mac.

  Je kunt Handoff met veel Apple apps gebruiken, bijvoorbeeld met Agenda, Contacten, Pages en Safari, maar ook sommige apps van andere ontwikkelaars werken met Handoff. De functie is al enige tijd beschikbaar op de Mac, maar sinds macOS Big Sur moet je de apps op een andere plek raadplegen.

 • iUsed: Jouw Mac-dealer!

  woensdag 18 nov., 2020 om 08:00

  Wat hebben het kopen van een auto en een iMac of MacBook met elkaar gemeen? Meer dan je denkt! Je hebt niet het nieuwste model auto nodig: hij heeft te veel vermogen voor de Nederlandse snelweg en in de aanschaf hangt er behoorlijk prijskaartje aan. Maar als je een tweedehands model kunt kopen die snel en comfortabel genoeg is én in de juiste prijsklasse valt: goede deal toch? Zo werkt het ook met Apple devices!

 • iOS 14 en Big Sur: FaceTime herkent gebarentaal

  dinsdag 17 nov., 2020 om 20:23

  Gebarentaal is nog nooit zoveel in beeld geweest als nu, het journaal en persconferenties worden tegenwoordig standaard voorzien van een tolk. Bovendien is eind augustus gebarentaal als officiële taal erkend in Nederland.

  Apple staat erom bekend om hun software te optimaliseren voor mensen met een beperkingen. De toegankelijkheid-opties zijn eindeloos en echt iedereen kan gebruikmaken van een iPhone, iPad of Mac. Sinds iOS 14 en macOS Big Sur heeft Apple ook de ondersteuning voor gebarentaal toegevoegd.

 • COVID-19 testlocaties bekijken in Kaarten

  dinsdag 17 nov., 2020 om 09:27

  Als je klachten hebt die passen bij het coronavirus is het ontzettend belangrijk om je te laten testen. Doorheen het hele land heeft de GGD testlocaties geopend om te controleren of iemand COVID-19 heeft. Al deze Nederlandse testlocaties zijn ook terug te vinden in de Kaarten-app van Apple.

  Voor je naar zo'n testlocatie bezoekt is het wel belangrijk om eerst een afspraak te maken, dit kan via coronatest.nl. Om het voor iedereen zo makkelijk mogelijk te maken heeft Apple de testlocaties toegevoegd aan de kaarten-app en kun je meteen zien waar zo'n teststraat precies ligt.

 • Google Maps Live view: Navigeren met behulp van augmented reality

  maandag 16 nov., 2020 om 19:45

  Google Maps kun je tijdens het autorijden, op de fiets of tijdens het wandelen gebruiken om te navigeren naar je plaats van bestemming. Doe je dit wandelend dan heeft de Google Maps app een 'Live View' functie waarmee je nog eenvoudiger kunt navigeren.

  Live View gebruikt augmented reality (AR) om de juiste wandelrichting te tonen. De omgeving om je heen wordt op het beeldscherm getoond en de app geeft de juiste richting aan met pijlen en andere markeringen. In het bovenste gedeelte van het scherm wordt de live-view getoond met de aanwijzingen, onderin het scherm blijft de kaart met de route zichtbaar.

 • Een VPN verbinding gebruiken op je iPhone of Mac

  maandag 16 nov., 2020 om 08:00

  Steeds meer internetgebruikers ontdekken dat een VPN zorgt voor extra veiligheid, privacy en dat je er ook video's van buitenlandse streamingdiensten mee kunt bekijken.

  Als Apple-gebruiker heb je waarschijnlijk niet alleen een iPhone, maar ook een Mac of iPad. Bij de meeste VPN-providers kun je met meerdere apparaten tegelijk verbonden zijn via hetzelfde abonnement. De beste VPN aanbieders bieden de mogelijkheid om een VPN account op meerdere apparaten te gebruiken. Zo houd je dus de internetverbinding van je iPhone, MacBook en iPad beveiligd.

AppWereld maakt gebruik van cookies, door verder gebruik te maken van de site gaat u daar mee akkoord.

Sluiten Meer informatie