• watchOS: Automatisch muziek starten bij het beginnen van een Work-out

  zondag 16 dec., 2018 om 09:00

  De Work-out applicatie voor de Apple Watch wordt steeds uitgebreider en is een uitstekend hulpmiddelen bij het beoefenen van verschillende sporten. De meeste zullen deze gebruiken tijdens het fietsen en hardlopen, maar ook in de sportschool is het een handige app.

  Sinds watchOS 4 heb je niet alleen meer keuze tussen verschillende sporten, ook kun je vanaf nu eenvoudiger je muziek bedienen tijdens een work-out. De app heeft nu drie pagina's, de middelste geeft de statistieken van de work-out weer. Door naar rechts te vegen open je de eerste pagina met verschillende knoppen zoals pauze en stop. Veeg naar links om direct de mediaknoppen te openen om afgespeelde muziek te raadplegen.

 • Beschikbaarheid van Apple diensten controleren

  zaterdag 15 dec., 2018 om 15:38

  Wanneer Apple nieuwe functies, diensten en opties aankondigt bestaat de kans dat deze nog niet onmiddellijk beschikbaar zijn in Nederland of België. Mooie voorbeelden hiervan zijn Apple Pay, suggesties in het QuickType-toetsen­bord en Siri op alle apparaten.

  Soms kan het enige tijd duren voor een bepaalde dienst of product wordt uitgebracht in het land waar je woont. Dit heeft te maken met verschillende factoren en regelgevingen. Als voorbeeld nemen we de eSIM-technologie, omdat Nederlandse en Belgische providers dit nog niet (willen) ondersteunen kunnen we geen gebruikmaken van dual-sim in de nieuwste generaties iPhone of een Apple Watch Series 4 met 4G aanschaffen.

 • Inspiratie: Kerstcadeaus voor Mac, Apple TV en desktop gebruikers

  zaterdag 15 dec., 2018 om 10:02

  Ben je nog opzoek naar een leuk cadeau voor de kerst dan helpen we je graag op weg. Zo kon je al eerder leuke lijst met gadgets, accessoires en producten voor iPhone, iPad en Apple Watch liefhebbers (klik hier).

  Nu hebben we enkele leuke accessoires, gadgets en producten verzameld speciaal voor Mac, desktop en Apple TV gebruikers. Met deze producten kun je ongetwijfeld je vrienden, familie, kinderen of partner verrassen. Sommige producten zijn universeel en geschikt voor iedere computer of zelfs smartphone.

 • Refurbished iPhones: dit moet je weten

  vrijdag 14 dec., 2018 om 18:10

  Staat er een iPhone op je kerstverlanglijstje maar vind je een nieuwe toch iets te duur? Dan is er goed nieuws. Steeds meer mensen kiezen namelijk voor een refurbished iPhone in plaats van een compleet nieuw toestel.

  Zeker vanwege het grote prijsverschil wordt het steeds interessanter om voor een refurbished device te gaan. Maar hoe weet je nu zeker dat zo'n exemplaar goed is? Gelukkig zijn er een aantal refurbished verkopers die ieder toestel grondig controleren voor deze in de verkoop gaat.

 • Apple Watch series 4: Je hartslag nauwkeuriger meten

  vrijdag 14 dec., 2018 om 15:04

  Voor de Apple Watch series 4 heeft Apple de hartslagsensor (pulse-oxymeter) vernieuwd en kan deze in combinatie met de Digital Crown ook een hartfilmpje (elektrocardiogram) maken.

  Bij zo'n hartfilmpje wordt de elektrische activiteit van de hartspier gecontroleerd en kan dit gebruikt worden om onregelmatigheden vast te stellen. Helaas is deze functie alleen beschikbaar in de VS en komt deze zo snel mogelijk beschikbaar in overige landen. Toch kunnen Apple Watch gebruikers profiteren van deze nieuwe hartslagsensor en Digital Crown.

 • Apple ID en iCloud account beveiligen met Twee-factor-authenticatie

  vrijdag 14 dec., 2018 om 08:36

  Sinds iOS 9 en OS X El Capitan kun je jouw Apple ID (iCloud) beveiligen met twee-factor-authenticatie in plaats van twee-staps-verificatie. De twee-factor-authenticatie is een extra beveiligingslaag voor je Apple ID en zorgt ervoor dat jij de enige persoon bent die toegang heeft tot je account, zelfs als iemand je wachtwoord weet.

  De nieuwe authenticatie is gebaseerd op twee factoren, je wachtwoord en een vertrouwd apparaat of telefoonnummer. Met deze identiteitscontrole kun jij alleen inloggen op apparaten die je vertrouwt. Wil je inloggen op een nieuw apparaat dan zal je eerst een zescijferige controlecode moeten aanvragen op apparaten die je al vertrouwt.

 • Snelheid Apple Watch series 4 vergeleken met de oudere modellen

  woensdag 12 dec., 2018 om 19:28

  Toen de Apple Watch op de markt kwam was vriend en vijand verbaasd, het was het eerste nieuwe product in jaren en had veel potentie. In de loop der jaren is de populariteit van het kleine gadget alleen maar toegenomen. De vraag naar de nieuwe Apple Watch series 4 was zo groot dat Apple weken lang de vraag niet aan kon.

  In tussentijd heeft Apple vijf verschillende Apple Watch versies op de markt gebracht: De originele Apple Watch, Series 1, 2, 3 en 4. Niet alleen werden er steeds nieuwe functies toegevoegd zoals waterbestendigheid, 4G en GPS, ook de snelheid werd opgevoerd met verbeterde processors.

 • iOS 12: Applimieten gebruiken op iPhone of iPad

  woensdag 12 dec., 2018 om 12:06

  Vanaf iOS 12 is het mogelijk om inzage te krijgen in je iPhone en iPad gebruik met behulp van Schermtijd. Dit houdt in dat je kunt controleren hoe vaak je jouw iDevice gebruikt, hoeveel meldingen je hebt ontvangen, hoe lang je een app gebruikt, etc.

  Het is de perfecte manier om erachter te komen of je een smartphoneverslaving hebt. Indien gewenst kun je dan applimieten opleggen, dit houdt in dat je na veelvuldig gebruik apps niet meer kunt gebruiken. Deze functie is vooral in het leven geroepen om kinderen en pubers te beperken, maar je kunt ook streng voor jezelf zijn.

 • Mac: Geschiedenis verwijderen in de Kaarten app

  dinsdag 11 dec., 2018 om 09:24

  De Kaarten applicatie is niet alleen beschikbaar op de iPhone of iPad, maar ook op je Mac. Via je computer kun je dan eenvoudig locaties bekijken en routes uitstippelen. Daarna kun je de locaties doorsturen naar je iPhone.

  Wanneer je de Kaarten applicatie van Apple vaak gebruikt bouw je een geschiedenis op van routes en locaties. Dit kan heel erg handig, maar om welke reden dan ook, het kan voorkomen dat je deze gegevens liever wil wissen. Via je iPhone of iPad is dit zo gebeurt, maar op de Mac lijkt het onmogelijk. Toch kun je hier de zoekgeschiedenis eenvoudig verwijderen.

 • YouTube video’s op de achtergrond afspelen op iPhone of iPad

  maandag 10 dec., 2018 om 11:59

  Met behulp van YouTube heb je toegang tot miljoenen video's over allerlei onderwerpen, van gamen tot tutorials, van vlogs tot screencasts. De mogelijkheden zijn eindeloos, ook publiceren veel artiesten hun muziekvideo's op dit platform.

  Wie de YouTube applicatie op zijn of haar smartphone gebruikt komt er al snel achter dat het niet mogelijk is om video's op de achtergrond af te spelen. Dit wil zeggen, wanneer je de app verlaat de audio stopt en niet meer verder gaat. YouTube heeft deze mogelijkheid sinds iOS 7 al dichtgezet en is alleen te ontgrendelen via een premium abonnement. Echter kun je met een trucje vooralsnog YouTube video's op de achtergrond afspelen.

AppWereld maakt gebruik van cookies, door verder gebruik te maken van de site gaat u daar mee akkoord.

Sluiten Meer informatie