• Hoe bescherm je jouw iPhone tegen hackers?

  donderdag 26 mrt., 2020 om 20:30

  De mobiele telefoon is tegenwoordig meer dan alleen een apparaat waar je mee belt. Je gebruikt sociale media apps zoals WhatsApp, surft op het internet, je regelt je bankzaken ermee en nog veel meer. Iedereen die een mobiele telefoon gebruikt, kan op een dag het slachtoffer worden van hacking. We denken vaak dat overkomt mij niet, maar het gevaar is dichterbij dan je denkt.

  De iPhone van Apple is de meest veilige mobiele telefoon en we denken vaak dat een iPhone niet gehackt kan worden. Dit is helaas niet waar. Ieder jaar geeft Apple veel geld uit aan onderzoek voor hun beveiligingssoftware. Ze betalen zelfs de ethische hackers, de goede hackers, om bugs te vinden in hun beveiliging.

 • Google Chrome of Firefox wachtwoorden importeren in Safari

  donderdag 26 mrt., 2020 om 18:47

  Sinds Safari 13.1 (onderdeel van macOS Catalina 10.15.4) is het mogelijk om de wachtwoorden die je hebt opgeslagen in Google Chrome of Firefox te importeren in Safari. Handig als je vanaf nu Safari wil gebruiken voor je dagelijkse surfmomenten.

  Niet alleen kun je eenvoudig de wachtwoorden exporteren en importeren, ook bladwijzers en je volledig opgebouwde internet geschiedenis kun je met enkele muisklikken verplaatsen van Chrome naar Safari.

 • iPadOS 13.4: Klik- en veegbewegingen toepassen via een trackpad of Magic Mouse

  donderdag 26 mrt., 2020 om 08:27

  Vanaf iPadOS 13.4 kun je een trackpad of muis koppelen aan een iPad. Ook is de cursor drastisch gewijzigd zodat de het gebruik van een muisaanwijzer op een iPad sterk is verbeterd. Er is speciale ondersteuning voor Apple's eigen Magic Mouse 2 en Magic TrackPad 2 toegevoegd, waardoor je ook veegbewegingen kunt gebruiken.

  Dankzij deze bewegingen op het trackpad of muis kun je eenvoudig een app verlaten, de appkiezer openen, wisselen tussen pagina's, etc. Ook bevat iPadOS nu betere ondersteuning voor de muis waardoor je op veel meer plekken kunt klikken. Dankzij de combinatie klikken en vegen zorgt dit ervoor dat je extra opties kunt activeren. De klik- en veegbewegingen zijn lastig te onthouden, maar we sommen ze voor je op zodat je meteen aan de slag kunt.

 • iOS 13.4: Antwoordmenu gebruiken in Mail voor iPhone en iPad

  woensdag 25 mrt., 2020 om 18:44

  Samen met iOS 13 en iPadOS heeft Apple de Mail applicatie vernieuwd en voorzen van een nieuwe antwoordmenu. In eerste instantie werd alleen de antwoordknop onderaan het e-mailbericht getoond, maar sinds iOS 13.4 en iPadOS 13.4 is dit aangepast.

  Veel iOS gebruikers konden moeilijk wennen aan het nieuwe antwoordmenu voor Mail en wellicht heeft Apple om deze reden de knoppenbalk weer toegevoegd aan de Mail-app. Zo kun je eenvoudig een e-mailbericht verwijderen, verplaatsen, beantwoorden of een nieuw bericht starten. Het vernieuwde antwoordmenu is wel nog aanwezig en we leggen uit hoe dat precies werkt.

 • Beveiliginsupdate: iOS 12.4.6, macOS High Sierra en Mojave nu beschikbaar

  woensdag 25 mrt., 2020 om 07:31

  Gisteren heeft Apple iOS 13.4, iPadOS 13.4, tvOS 13.4, watchOS 6.2, HomePodOS 13.4 en macOS Catalina 10.15.6 beschikbaar gesteld om te downloaden. Vannacht zijn daar iOS 12.4.6, en een beveiliginsupdate voor macOS High Sierra en Mojave bijgekomen.

  De nieuwe software-updates voor de 'oudere apparaten' zorgen extra stabiliteit en richt zich vooral op het optimaliseren voor de beveiliging van de iPhone, iPad en Mac. Nieuwe functies moet je niet verwachten, deze worden niet meer toegevoegd aan oudere versies van iOS en macOS.

 • Dit is wat je moet weten over refurbished iPhones

  maandag 23 mrt., 2020 om 20:00

  Als echte Apple fan weet je dat een nieuwe iPhone, iPad of ander Apple product een flinke uitgave kan zijn. Niet iedereen heeft dat geld zomaar liggen, waardoor je waarschijnlijk eerst een tijdje zal moeten sparen om dat nieuwe pareltje aan te schaffen. Ondanks de hoge vraagprijs voor Apple producten in het algemeen, is het de uitgave wel meer dan waard.

  Maar stel je nou voor dat je een iPhone voor een stuk minder geld kunt krijgen en dat terwijl het toestel wel 100% technisch in orde is? Met refurbished apparaten kun je vaak tot wel honderden euro's besparen! Maar waar moet je nou allemaal op letten wanneer je zo’n product aanschaft? We leggen het je graag uit.

 • Gaat de mogelijke nieuwe iPhone SE2 ons verrassen?

  zaterdag 21 mrt., 2020 om 20:24

  De geruchtenmachine over de nieuw uit te brengen iPhone draait weer op volle toeren. Volgens doorgaans goed geïnformeerde bronnen is één van de nieuwe iPhones die op de markt gaat komen de iPhone SE2. In sommige gevallen wordt ook gesproken over de naam iPhone 9.

  Vaak klopt er veel van de geruchten over een nieuwe iPhone, en ook over deze nieuwe iPhone zijn al weer de nodige specificaties en kenmerken uitgelegd. Wij zetten de belangrijkste iPhone SE2 / iPhone 9 geruchten voor je op een rij.

 • iPad Pro LiDAR-scanner: Omgeving scannen, afstanden meten en objecten herkennen

  zaterdag 21 mrt., 2020 om 10:23

  De iPad Pro 2020 is de eerste tablet van Apple die beschikt over een dubbele camera en een compleet nieuwe LiDAR-scanner. Met behulp van deze sensor is het mogelijk om de omgeving te scannen, afstanden te meten en objecten te herkennen.

  De sensor breidt de augmented reality-mogelijkheden van de iPad enorm uit, maar wat heb je er in het dagelijkse leven aan? In dit artikel bespreken we de nieuwe scanner en leggen we de toepassingen uit.

 • iOS 14 concept toont lijstweergave voor apps

  vrijdag 20 mrt., 2020 om 19:33

  Vorige week is iOS 14 veel in het nieuws geweest omdat 9to5mac en MacRumors een uitgelekt iOS 14 document in handen hebben gekregen dat een stukje van de iOS 14 code bevat.

  In dit gedeelte van de code zijn aanwijzingen gevonden dat Apple een lijstweergave wil introduceren in de volgende grote software-update. De Italiaanse website iSpazio heeft een concept gemaakt van deze weergave. Zo krijgen we een beeld van hoe de functie er misschien uit komt te zien.

 • Uitleg waarom de Apple Watch met 4G niet beschikbaar is in Nederland en België

  vrijdag 20 mrt., 2020 om 18:55

  Sinds de Apple Watch series 3 is het slimme horloge ook beschikbaar in een 4G-variant. Dit wil zeggen dat de Apple Watch ook aangemeld kan worden op het mobiele datanetwerk van providers. Het horloge functioneert dan zelfstandig, maar helaas is deze variant niet beschikbaar in Nederland en België.

  Om verbinding te kunnen maken met het mobiele datanetwerk maakt de Apple Watch gebruik van een interne simkaart (eSIM) en beschikt deze over unieke technologie. Helaas ondersteunen Nederlandse en Belgische providers dit nog niet en is daarom de Apple Watch beperkt verkrijgbaar in de Benelux.

AppWereld maakt gebruik van cookies, door verder gebruik te maken van de site gaat u daar mee akkoord.

Sluiten Meer informatie