• Virusscanners om je Mac te beschermen

  dinsdag 16 jul., 2019 om 09:58

  Gelukkig komen virussen, malware en overige kwaadaardige software niet al te vaak voor op een Mac. Toch is het oppassen geblazen en kan het voorkomen dat een Mac wordt 'besmet'. Gelukkig bestaan er een aantal goede virusscanners en antiviruspakketten voor macOS (OS X).

  Virussen, malware en trojans komen vooral binnen op een Mac via applicaties die niet zijn gedownload uit de App Store. Denk hierbij aan de app Transmission die in het verleden een ernstig lek had waardoor er ransomware op de Mac geïnstalleerd had kunnen worden. Ook bevat Flash vaak beveiligingslekken en kun je vreemde spam e-mails met links naar dubieuze sites ontvangen waarmee kwaadwillige software op je Mac willen installeren.

 • Tekst selecteren, kopiëren en plakken wordt vanaf iOS 13 eenvoudiger dan ooit

  dinsdag 16 jul., 2019 om 08:11

  We hebben er dertien versies op moeten wachten, maar vanaf iOS 13 en iPadOS gaat Apple eindelijk het kopiëren, knippen en plakken op een iPhone en iPad vereenvoudigen. De nieuwe iOS versie maakt het namelijk mogelijk om op verschillende nieuwe manieren deze opties uit te voeren.

  Kopiëren en plakken is altijd al omslachtig geweest op een iOS-apparaat. Dubbeltikken, cursor verplaatsen, wachten, etc. de handelingen waren niet makkelijk en vooral verwarrend. Vanaf iOS 13 en iPadOS voegt Apple meerdere mogelijkheden toe zodat je dit sneller kunt toepassen.

 • watchOS 6 maakt het mogelijk om verificatiecodes te ontvangen op de Apple Watch

  maandag 15 jul., 2019 om 07:54

  Bij het gebruik van twee-factor-authenticatie moet je naast je wachtwoord ook een toegestuurde code invullen voor je toegang krijgt tot je iCloud account of Apple ID. Deze verificatiecodes kun je ontvangen op je iPhone, iPad of Mac, vanaf watchOS 6 ook op de Apple Watch.

  Eenvoudig kun je dan via het slimme horloge van Apple het aanmeldproces bevestigen en de verificatiecode bekijken. Stiekem werkt deze methode veel efficiënter omdat de cijfers direct zichtbaar zijn op de Watch en je jouw handen vrij hebt om de code in te voeren.

 • Log in met Apple: Anoniem inloggen met je Apple ID

  zaterdag 13 jul., 2019 om 13:23

  Vanaf het najaar van 2019 kun je anoniem inloggen met je Apple ID en je privacy beschermen. Websites en apps kunnen straks namelijke de optie 'Log in met Apple' ondersteunen.

  Je kunt dan inloggen met je Apple ID, maar wel zelf bepalen welke gegevens er gedeeld worden met de ontwikkelaar of website. Daarnaast is het zelfs mogelijk om een anonieme alias aan te maken van je e-mailadres zodat deze niet gedeeld wordt met de applicatie of website.

 • Roaming in de EU: Bellen en internetten in het buitenland

  zaterdag 13 jul., 2019 om 07:55

  Nu de vakantieperiode weer is aangebroken en iedereen massaal op vakantie gaat is er weer één vraag die veelvuldig gesteld wordt, hoe zit het met bellen en internetten in het buitenland?

  Sinds juni 2017 zijn de roamingkosten voor je mobiele abonnement volledig afgeschaft in de gehele EU. Dit houdt in dat je kunt bellen, sms'en en internetten in de Europese Unie volgens hetzelfde tarief als thuis. Daarnaast is je huidige bundel ook geldig in de EU. Heb je dus een bundel met 5GB internet, 100 belminuten en onbeperkt sms dan kun je dit ook gebruiken in de EU.

 • YouTube aanbevelingen verbeteren met dit trucje

  vrijdag 12 jul., 2019 om 17:54

  Wie regelmatig de YouTube applicatie of website gebruikt weet als geen ander dat de videodienst je regelmatig nieuwe video's voorschotelt. Soms zijn de video's interessant, soms ook niet. Vanaf nu kun je zelf het heft in handen nemen en de YouTube aanbevelingen verbeteren.

  Vroeger was het al mogelijk om aan te geven dat je niet geïnteresseerd was in een bepaalde video, maar YouTube gaat nu een stap verder. Zo kun je er nu voor kiezen dat YouTube je een bepaald kanaal niet meer aanbeveelt en zul je video's van dit kanaal niet meer te zien krijgen.

 • Camera raster gebruiken voor betere compositie foto’s

  vrijdag 12 jul., 2019 om 13:15

  Je hebt het vast wel eens gezien, mensen die foto's maken met hun iPhone en er een raster op het scherm te zien is. Met behulp van het raster kun je namelijk 'mooiere' foto's maken, maar hoe werkt dat eigenlijk?

  Het raster deelt het scherm op in negen vakken, deze kun je dan opdelen in drie rijen horizontaal en drie kolommen verticaal. De lijnen helpen je om een foto spannender te maken en om ervoor te zorgen dat je de iPhone recht houdt. Het raster is standaard niet geactiveerd, dit dien je handmatig te doen.

 • Zwemmen of douchen met een Apple Watch

  vrijdag 12 jul., 2019 om 09:31

  Kan ik zwemmen of douchen met mijn Apple Watch? Een vraag die we regelmatig binnenkrijgen, zeker in de vakantieperiodes. Het slimme horloge van Apple is waterbestendig, maar zeker niet waterdicht.

  Een Apple Watch dragen en gebruiken tijdens trainingen, in de regen en wanneer je jouw handen wast is geen enkel probleem. Ook niet wanneer je er per ongeluk water overheen krijgt, maar ermee zwemmen is een ander verhaal. Niet iedere Apple Watch is namelijk geschikt om te zwemmen en er zijn beperkingen.

 • iPadOS: Muis koppelen en gebruiken op een iPad

  donderdag 11 jul., 2019 om 07:54

  Vanaf iPadOS wordt de iPad productiever dan ooit en kun je zelfs een muis koppelen en gebruiken. Het was al mogelijk om een bluetooth toetsenbord te koppelen aan de iPad, maar met de muisondersteuning wordt het nu een waardige laptopvervanger.

  De ondersteuning voor muis of trackpad is terug te vinden onder de vernieuwde toegankelijkheidsinstellingen en is vooral bedoeld voor mensen met een beperking. Maar de optie is zo universeel dat het eigenlijk best een standaardfunctie had kunnen zijn. Daarnaast is de muisondersteuning niet alleen te gebruiken op een iPad, maar ook op een iPhone.

 • HomePod instellen, personaliseren en gebruiken

  woensdag 10 jul., 2019 om 11:41

  Apple staat er om bekend dat het instellen van nieuwe apparaten snel en gemakkelijk gebeurt, de HomePod instellen is dan ook super eenvoudig. Zoals bij de AirPods kun je deze via een speciale module in iOS configureren.

  Wie überhaupt een HomePod wil gebruiken, moet dus ook in het bezit zijn van een iPhone of iPad met iOS 11.2.5 of nieuwer. Zonder iPhone of iPad is het onmogelijk de HomePod te activeren en te gebruiken. Zodra deze is ingesteld kun je deze wel afzonderlijk van het iDevice (beperkt) gebruiken. Verder is een iCloud-account met twee-factor-authenticatie beveiliging verplicht.

AppWereld maakt gebruik van cookies, door verder gebruik te maken van de site gaat u daar mee akkoord.

Sluiten Meer informatie