• Tim Cook bevestigt De Mac mini blijft

  donderdag 19 okt, 2017 om 18:32

  De Mac mini vierde deze week zijn derde verjaardag, maar reden voor feest was er niet. De kleinste Mac werd op 16 oktober 2014 voor het laatst vernieuwd en sindsdien is het stil. Wat is Apple met de Mac mini van plan? Tim Cook geeft (een beetje) opheldering.

  De Apple-CEO schrijft in een e-mail dat de kleinste Mac een belangrijk onderdeel van Apple’s productaanbod is en dat in de toekomst ook blijft. Hij heeft momenteel geen nieuws over een nieuw model te delen.

 • Lockscreen iOS 11 niet helemaal veilig

  donderdag 19 okt, 2017 om 17:39

  Het lockscreen van iOS 11 blijkt niet helemaal veilig. Met een truc is het mogelijk de foto’s op een iPhone die vergrendeld is te bekijken. Het is niet voor het eerst dat een zogenaamde lockscreen bypass in een nieuwe iOS-versie wordt gevonden.

  De bug werd door een YouTube-gebruiker gevonden en OMT heeft dit met iOS 11.0.3 en de laatste beta van iOS 11.1 kunnen reproduceren. Het werkt niet op afstand, fysieke toegang tot de iPhone is vereist.

 • Gmailapp gaat andere emailproviders ondersteunen

  donderdag 19 okt, 2017 om 14:54

  Gmail voor iOS is een prima app, maar werkt alleen met Google-accounts. Dat gaat snel veranderen, want Google test momenteel een versie van de app die meerdere providers ondersteunt en concurreert met apps als Apple Mail, Outlook, Spark en AirMail.

  Het gaat om een betatest waar geïnteresseerden zich voor aan kunnen melden. Het enige dat je nodig hebt is een iOS-apparaat met iOS 10 of nieuwer en een e-mailaccount bij een externe e-mailprovider.

 • Apple legt uit Hey Siri gaat niet over een nacht ijs

  donderdag 19 okt, 2017 om 12:57

  Je hoort woorden als Artificial Intelligence en Neurale Netwerken steeds vaker, maar hoe ziet dat er nou in de praktijk uit? Apple geeft in een nieuwe whitepaper een mooi voorbeeld. Wat doet je iPhone allemaal als je “Hey Siri” hebt gezegd? Meer dan je denkt.

  De iPhone en Apple Watch analyseren omgevingsgeluid zo’n 16.000 keer per seconde en checken constant of iemand Siri misschien heeft opgeroepen. Als de mogelijkheid bestaat, wordt een grote beslisboom doorlopen.

 • Dropbox Professional nieuw abonnement bespaart ruimte

  donderdag 19 okt, 2017 om 11:41

  Dropbox heeft zijn abonnementen uitgebreid. Naast Dropbox Plus is er nu ook een Professional-variant met smart sync. Deze functie maakt het lokaal synchroniseren van bestanden optioneel. Handig voor gebruikers met een kleine SSD, maar een grote Dropbox.

  Met Smart Sync verschijnt de complete inhoud van je Dropbox in Finder of Windows Verkenner, maar synchronisatie is optioneel. Pas bij bewerken of openen worden bestanden op de harde schijf opgeslagen.

 • Een volledige Time Machine reservekopie terugzetten op een Mac

  donderdag 19 okt, 2017 om 10:55

  Soms kan het zijn dat je genoodzaakt bent je Mac opnieuw te installeren, dan is het fijn om te weten dat je dan een Time Machine reservekopie kunt terugzetten.

  Het is daarom belangrijk om een Time Machine reservekopie te maken en deze functie te gebruiken. Hoe je dit doet lees je hier terug. Wanneer je een Mac opnieuw hebt geïnstalleerd kun je onderstaande procedure volgen om de reservekopie terug te plaatsen. Klik hier om een Mac opnieuw installeren via een Clean Install.

 • High Sierra Nieuwe stem voor Siri en mogelijkheden

  donderdag 19 okt, 2017 om 09:53

  Sinds macOS Sierra kun je Siri gebruiken op je Mac. De persoonlijke assistent kun je op verschillende manieren activeren. Het eenvoudigste is via de menubalk, maar kan ook via een toetscombinatie of Touch Bar. Hoe je Siri moet activeren op een Mac vind je hier terug.

  Vanaf macOS High Sierra zal je merken dat Siri een natuurlijkere stem heeft. Net zoals in iOS 11 heeft Apple de stem persoonlijke en realistischer gemaakt, ook in het Nederlands. Daarnaast kun je naast de vertrouwde mannenstem nu ook een Nederlandstalige vrouwenstem kiezen en dit is dan niet de Vlaamse variant.

 • Adobe Lightroom CC grondig vernieuwd

  woensdag 18 okt, 2017 om 17:24

  Adobe heeft een compleet nieuwe versie van Lightroom CC uitgebracht. De applicatie voor Mac en PC heeft een eenvoudigere interface die meer lijkt op de iOS-versie. Lightroom wordt ook ‘cloud first’ en slaat foto’s standaard op internet bij Adobe op.

  Niet iedereen zit te wachten op een applicatie die foto’s meteen in de cloud opslaat en een abonnement vereist. Daarom is er ook Lightroom Classic CC. Dit is de traditionele versie met enkele verbeteringen.

 • Apple Pay in Nederland op weg naar ING en Bunq

  woensdag 18 okt, 2017 om 15:14

  Het is lang stil geweest over een mogelijke lancering van Apple Pay in Nederland, maar er lijkt eindelijk weer wat te gebeuren. Volgens een aantal bronnen met directe kennis van zaken is Apple Pay op weg naar de Nederlandse banken ING en Bunq.

  Een secundaire bron claimt dat de betaaldienst op 2 november live gaat, maar dat konden andere tipgevers niet bevestigen. Apple heeft de handleiding en supportpagina’s voor Apple Pay wel naar het Nederlands vertaald.

 • Evolutie van Mac OS in beeld gebracht

  woensdag 18 okt, 2017 om 13:20

  De huidige versie van macOS is High Sierra en zit boordevol vernieuwingen en opties. Voor het eerst in jaren heeft Apple heeft het volledige bestandssysteem vervangen dat voor de communicatie zorgt tussen hard- en software. macOS High Sierra maakt vanaf nu (voorlopig alleen SSD) gebruik van het nieuwe Apple File System (APFS).

  De basis van Apple is voor de iPhone altijd de Mac geweest. De echte doorbraak kwam met de Macintosh die in 1984 werd geïntroduceerd als goedkope opvolger van de Apple Lisa. Samen met de Macintosh werd Mac OS gelanceerd, het Macintosh Operating System was een besturingssysteem voor Apple Macintosh-computers. Tot op de dag van vandaag vind je nog sporen van deze Mac OS-versie terug.

AppWereld maakt gebruik van cookies, door verder gebruik te maken van de site gaat u daar mee akkoord.

Sluiten Meer informatie