• Karaoke-functie voor songteksten voor Apple Music

  maandag 11 nov., 2019 om 10:38

  Sinds de nieuwste software-updates kun je in de Muziek applicatie weer enkele nieuwe opties activeren en gebruiken. Eén daarvan is de karaoke-functie voor Apple Music.

  Dankzij deze optie is het mogelijk om luidkeels mee te zingen met je favoriete muziek in de gelijknamige applicatie op je iPhone, iPad en Apple TV. Automatisch kun je de songtekst regel voor regel volgen terwijl een nummer wordt afgespeeld.

 • Disney+ abonnement opzeggen en niet meer verlengen

  zondag 10 nov., 2019 om 13:33

  Misschien heb je de afgelopen tijd de streamingdienst van Disney uitvoerig getest. Mocht je om één of andere reden niet tevreden zijn, dan kun je eenvoudig je Disney+ abonnement opzeggen.

  Disney Plus is op verschillende apparaten beschikbaar waaronder de iPhone, iPad, Apple TV, maar ook bepaalde Smart TV's en streaminghubs bieden de dienst aan. Het abonnement bevat exclusieve toegang tot Disney Orginal series en films die te bekijken zijn vanuit de app.

 • Apple werkt mogelijk samen met game-ontwikkelaar Valve aan een AR-bril

  zaterdag 9 nov., 2019 om 13:55

  De afgelopen maanden, eigenlijk jaren, duiken er steeds meer geruchten op dat Apple druk bezig is met een eigen augmented reality-bril. Niet alleen zijn er in de code van iOS 13 en Xcode 11 verwijzingen gevonden naar de AR-bril, ook steeds meer details worden onthuld.

  Zo zou volgens de website DigiTimes Apple een samenwerking zijn aangegaan met de Amerikaanse game-ontwikkelaar Valve. Dit bedrijf is vooral bekend van hun online gameplatform 'Steam'. Dankzij deze informatie weten we dus dat Apple's AR-bril mogelijk niet alleen een gebruikt kan worden als productief accessoire zoals de Apple Watch, maar ook als gaming-gadget.

 • Split view activeren op een iPad en twee apps naast elkaar weergeven

  zaterdag 9 nov., 2019 om 08:45

  Wie in het bezit is van een iPad kan al enige tijd Split View gebruiken om twee applicaties naast elkaar weer te geven. Dankzij Drag & Drop kun je de apps makkelijk naast elkaar plaatsen, maar het vraagt enige oefening.

  Dankzij iPadOS kun je meerdere vensters openen op een iPad, dit houdt in dat je van een app meerdere versies kunt weergeven zodat je ook twee vensters van dezelfde app naast elkaar kunt tonen. Met behulp van onderstaande handleiding leggen we uit hoe je Split View kunt activeren op een iPad.

 • iOS 13.2: Berichten aankondigen en door Siri laten voorlezen op AirPods

  vrijdag 8 nov., 2019 om 18:43

  Wie in het bezit is van de AirPods tweede generatie, AirPods Pro of een Beats koptelefoon met H1-chip kan sinds iOS 13.2 een handige nieuwe functie activeren. Het is namelijk mogelijk om ontvangen berichten te laten voorlezen door Siri op de slimme hoofdtelefoons van Apple.

  Zodra je de optie hebt ingesteld zul je bij het ontvangen van een bericht een melding horen en zal Siri het bericht voorlezen. Vervolgens kun je bepalen of je wil antwoorden op het bericht en kun je dit antwoord direct versturen zonder dat je jouw iPhone erbij moet nemen. De functie werkt niet alleen op een iPhone, maar ook als de AirPods gekoppeld zijn aan je iPad of Apple Watch.

 • iPhone of iPad altijd toegang geven tot USB-accessoires en deze vertouwen

  vrijdag 8 nov., 2019 om 10:38

  Sinds iOS 11.4.1 heeft Apple het moeilijker gemaakt om iPhones en iPads te kraken. Dit is niet alleen ter bescherming tegen hackers, maar ook veiligheidsdiensten en kwaadwillenden kunnen sindsdien niet zomaar meer je iDevice ontgrendelen.

  Voor iPhones en iPads is de Lightning- of USB-C-aansluiting de enige toegangspoort om fysiek verbinding te maken met het apparaat. Deze poorten worden niet alleen gebruikt om het toestel op te laden, maar kunnen ook gebruikt worden om te synchroniseren of door andere uitlees-apps. Daarnaast kan de poort dienst doen als aansluitmogelijkheid voor externe apparaten voor gezondheid, koptelefoons, geheugensticks, etc.

 • Apple TV+ abonnement opzeggen

  vrijdag 8 nov., 2019 om 08:43

  Misschien heb je de afgelopen tijd Apple's streamingdienst uitvoerig getest. Mocht je om één of andere reden niet tevreden zijn, dan kun je eenvoudig je Apple TV Plus abonnement opzeggen.

  tv+ is op verschillende apparaten beschikbaar waaronder de iPhone, iPad, Apple TV en Mac, maar ook bepaalde Smart TV's en streaminghubs. Het abonnement bevat exclusieve toegang tot Apple Orginal series en films die te bekijken zijn vanuit de Apple TV-app.

 • Nieuwe iPad Pro verschijnt mogelijk pas in 2020

  woensdag 6 nov., 2019 om 18:40

  Eind vorig jaar bracht Apple een compleet nieuwe iPad Pro op de markt met een groter scherm met afgeronden hoeken en Face ID. Wie had gehoopt dat het Amerikaanse bedrijf dit jaar weer een nieuw model op de markt zou brengen wordt enigszins teleurgesteld.

  Tijdens de bekendmaking van de kwartaalcijfers afgelopen week, liet de Chief Financial Officer bij Apple, Luca Maestri doorschemeren dat de aandeelhouders dit jaar geen nieuwe iPad meer moeten verwachten. Dit houdt in dat de nieuwe Pro wellicht pas voor 2020 op de planning staat.

 • Singles Day 2019: Bol.com is gestart met korting op iPad 2019, Google Home en meer

  woensdag 6 nov., 2019 om 13:45

  Vergeet moederdag, vaderdag of Valentijnsdag, het is tijd voor jezelf want het maandag 11 november is het Singles day! Deze dag bedacht door de Chinese internetgigant Alibaba, bekend van AliExpress is in het leven geroepen om jezelf te trakteren op een cadeau.

  Wie de app of website van AliExpress de afgelopen dagen heeft bezocht weet dat 11/11 de dag van de korting is voor alleenstaande, maar eigenlijk ook voor iedereen. Niet alleen in China wordt deze dag ieder jaar commercieel groter, ook in Nederland geven verschillende webwinkels interessante kortingen op allerlei producten.

 • Apple Music: Muziek downloaden op een iPhone, iPad en Mac

  woensdag 6 nov., 2019 om 08:33

  Als Apple Music abonnee heb je het recht om de muziek offline te bewaren, gelukkig is dat geen enkel probleem. Zo heb je de keuze om direct alle nieuwe muziek die je toevoegt aan je muziekbibliotheek offline te bewaren.

  Daarnaast kun je eenvoudig muziek van artiesten, albums en meer fysiek bewaren op je iDevice. Het eenvoudigste is om afspeellijsten offline te bewaren, zo kun je in één keer meerdere nummers downloaden van verschillende artiesten. Hoe je precies een afspeellijst moet maken hebben we uitgelegd in dit artikel.

AppWereld maakt gebruik van cookies, door verder gebruik te maken van de site gaat u daar mee akkoord.

Sluiten Meer informatie