• Reservekopieën van iPhone of iPad archiveren

  vrijdag 10 jul., 2020 om 07:29

  Om er zeker van te zijn dat al je persoonlijke gegevens, documenten en bestanden niet verloren gaan maken bijna alle iPhone en iPad gebruikers een reservekopie van hun iDevice. Dit kan eenvoudig via iCloud, maar wanneer je nog op de 'ouderwetse' manier reservekopieën maakt van je iPhone of iPad dan worden deze lokaal opgeslagen op je Mac of PC.

  Een reservekopie kan worden gebruikt wanneer je iDevice het laat afweten en deze herstelt dient te worden. Dankzij de reservekopie kun je alle data en instellingen van je apparaat weer terugzetten, handig bij het aanschaffen van een nieuwe iPhone of iPad. Als je meer dan één back-up van je iDevice wil hebben, dan is het mogelijk om een reservekopie te archiveren. Dit vooral slim als je een specifieke kopie wil bewaren, bijvoorbeeld bij het testen van beta's. Dit omdat je dan een gearchiveerde kopie nodig hebt van de 'vorige' iOS versie.

 • Meerdere apps tegelijkertijd verplaatsen met drag & drop

  donderdag 9 jul., 2020 om 17:29

  Sinds iOS 11 is het mogelijk om meerdere apps tegelijk te verplaatsen op het beginscherm van je iPad, maar ook van je iPhone. Drag & drop is een optie die vooral bedoeld is voor de iPad, met de nieuwe functionaliteit is het mogelijk om foto's, teksten, bestanden en meer van de ene naar de andere app te slepen.

  Drag & Drop is ook beschikbaar op de iPhone, alleen in een beperkte vorm. Zo kun je bijvoorbeeld wel tekst kopiëren en slepen naar een andere plek binnen een app, maar niet naar een andere app. Daarnaast kun je op een iPhone, net zoals op een iPad, eenvoudig meerdere apps op het beginscherm verplaatsen.

 • Philips Hue lampen koppelen aan HomeKit en bedienen met Siri

  donderdag 9 jul., 2020 om 12:24

  De Philips Hue lampen zijn tegenwoordig ook verkrijgbaar met Bluetooth ondersteuning. De lampen kun je dan direct bedienen vanuit de app zonder tussenkomst van een Hue Bridge. Wil je echter ook buitenshuis toegang tot de lampen en ze kunnen bedienen via HomeKit en Siri, moet je beschikken over een vierkante Philips Hue Bridge 2.0.

  Hieronder leggen we uit hoe je de HomeKit kunt activeren voor een Hue Bridge en hoe je de Hue lampen kunt bedienen via Woning en Siri. Heb je nog een oude ronde Hue Bridge? Dan moet je eerst je Hue accessoires overzetten naar de vierkante bridge.

 • iOS 14 maakt Picture in Picture op een iPhone mogelijk

  woensdag 8 jul., 2020 om 17:50

  Met behulp van de 'beeld in beeld' functie, ook wel Picture in Picture genoemd, is het vanaf iOS 14 mogelijk om video's in het klein op de voorgrond af te spelen op een iPhone. Ondertussen kun je een andere app gebruiken, handig bij het voeren van FaceTime-gesprek of bij het spelen van een game.

  Het afspelen van de video's op de voorgrond kun je op verschillende manieren activeren, maar helaas werkt dit niet voor alle apps. Zo kun je bijvoorbeeld via de YouTube-app de video's niet beeld in beeld afspelen, maar het kan wel via Safari. Picture in Picture is te gebruiken op alle iPhone-modellen die iOS 14 of nieuwer hebben geïnstalleerd.

 • Apple Pay gaat mogelijk betalen met QR-code ondersteunen vanaf iOS 14

  woensdag 8 jul., 2020 om 09:07

  Met behulp van Apple Pay kun je makkelijk en snel betalen via je iPhone. Tot nu toe wordt de betaling altijd geautoriseerd via NFC door je iPhone naast de betaalterminal te houden, vanaf iOS 14 wordt het waarschijnlijk mogelijk om te betalen via een QR-code.

  iOS 14 is momenteel in beta en in de tweede testversie voor ontwikkelaars is door 9to5mac ontdekt dat Apple's betaaldienst mogelijk vanaf dit najaar QR-codes gaat ondersteunen. Hierdoor wordt het betalen via Apple Pay nog eenvoudiger en uitgebreider.

 • Trilling voelen wanneer Face ID je iPhone ontgrendeld of authenticatie uitvoert

  maandag 6 jul., 2020 om 17:55

  Met behulp van Face ID kun je eenvoudig je iPhone ontgrendelen, maar ook je indentiteit bevestigen in apps of voor Apple Pay. Wanneer je gezicht wordt herkend verschijnt er op het scherm een vinkje bij een Face ID authenticatie of opent het slot op het toegangsscherm.

  Dit is alleen een visuele bevestiging. Vind je dit niet voldoende? Dan kun je sinds iOS 13 er ook voor zorgen dat je iPhone een haptische feedback (trilling) geeft wanneer Face ID correct is uitgevoerd. Vooral handig bij het betalen met je iPhone via Apple Pay.

 • Mac ontgrendelen met een Apple Watch (Auto Unlock)

  maandag 6 jul., 2020 om 07:27

  Wie een Apple Watch heeft kan sinds macOS Sierra zijn of haar Mac ontgrendelen met behulp van de Apple Watch. De functie werkt totaal niet ingewikkeld en het activeren is vrij eenvoudig.

  Als je jouw Watch draagt en je opent je Mac wordt deze onmiddellijk uit sluimerstand gehaald en ontgrendeld. Dit alles zonder dat je het wachtwoord moet invoeren of handmatig op een knop moet tikken. Niet alleen het ontgrendelen van je Mac kan op deze manier, maar ook wachtwoorden invullen en je identiteit bevestigen.

 • iOS 14 vernieuwt eindelijk de schermvullende telefoonmelding

  zondag 5 jul., 2020 om 17:58

  In iOS 14 en iPadOS 14 heeft Apple eindelijk de storende schermvullende telefoonmelding vernieuwd, en dat is goed nieuws. Je kent het vast wel: je bent een applicatie aan het gebruiken en opeens ontvang je een telefoonoproep. Er verschijnt per direct een schermvullende melding op het scherm, niet echt prettig.

  Dat de melding het hele scherm bedekte was misschien nog niet het ergste, maar bleef tot het einde van de oproep in beeld staan. Vanaf iOS 14 en iPadOS iOS 14 heeft Apple dit eindelijk opgelost met een volledig nieuwe melding voor telefoonoproepen, die je bovendien ook nog eens makkelijk kunt verbergen.

 • iPhone 12 dummy’s tonen vernieuwd design en afmetingen

  zaterdag 4 jul., 2020 om 09:16

  De iPhone 12 die dit najaar wordt verwacht zal worden voorzien van een nieuwe design. Volgens de laatste geruchten zal het iPhone 12 ontwerp geïnspireerd zijn op de huidige iPad Pro, iets wat nieuwe iPhone 12 dummy's lijken te bevestigen.

  YouTuber iUpdate claimt een realistische iPhone 12 dummy te hebben en die enkele interessante details toont. Zo is duidelijk te zien hoe het design er uit komt te zien en zijn de verschillen tussen de modellen en afmetingen duidelijk zichtbaar.

 • macOS Big Sur geeft de Mac een compleet nieuwe look

  donderdag 2 jul., 2020 om 17:49

  Vanaf macOS Big Sur krijgt de Mac een frisse start met een compleet vernieuwde gebruikersinterface. Het design is volledig op de schop gegaan en echt alles is tot in de puntjes en kleinste details aangepast.

  Apple heeft macOS 11 ruim opgezet met een gloednieuw design voor gemakkelijkere navigatie, terwijl er toch meer functies direct bij de hand zijn. Wat betekent dit nu voor de gebruiker en werkt het nieuwe ontwerp prettig? We leggen de aspecten van het nieuwe design graag voor je uit.

AppWereld maakt gebruik van cookies, door verder gebruik te maken van de site gaat u daar mee akkoord.

Sluiten Meer informatie